Låt inte rökning fortsätta att rota dig för hälsa


Rökning kan påverka ditt livs kvalitet. Rökning är en illaluktande vana som fläckar dina tänder och kläder. De mer stora nackdelarna är dock de som är för din hälsa. Visste du att sluta kan vända den mesta skadan du har gjort i din kropp? Om du kämpar med tanken att sluta läser du följande artikel för tips om var du ska börja.

Att sluta kan vara lätt om du vet hur du ska göra det korrekt. Försök inte sluta utan att ha en coping plan på plats. Om du försöker sluta med kall kalkon kanske du hamnar i återfall. Eftersom nikotin är så beroendeframkallande, är det bäst att väga dig själv. Dessa hjälpmedel hjälper dig genom de första stadierna av tillbakadragande och gör din plan att sluta röka lättare.

TIPS! När du bestämmer dig för att sluta röka en gång för alla, gör en lista fylld med användbara tips och sluta strategier. Att sitta ner för att skapa en lista, anpassad till din livsstil, är ett bra sätt att komma igång.

Om du absolut måste ha en cigarett, använder du stalling taktik. Till exempel, kräva att du tar en lång promenad innan du ger in och har en rök. Om inget annat, häll dig ett stort iste och lova dig att sluta dricka det först. Genom att fördröja dina handlingar finner du att du verkligen inte vill ha den cigaretten trots allt. Även om du sänker sig till cigaretten i slutändan kommer du åtminstone att röka en eller två mindre än du normalt skulle ha den dagen.

Siktmål

Kom ihåg att sluta röka är en dag för dag. Fokusera på att ge upp cigaretter för dagen istället för resten av ditt liv. Kortsiktiga mål kan göra processen att sluta både mentalt och fysiskt lättare. Kom ihåg att du kan ställa in långsiktiga mål som ditt engagemang för att sluta vinstmarken.

Tips! Få mycket sömn varje natt om du slutar röka. Att inte få tillräcklig sömn kan ibland leda till begär.

Börja träna hemma eller gå med i lokalt gym, för att hålla dig sysselsatt och förhindra dig från att röka. Övning hjälper dig också i stressavlastning. Du kan lindra in i en hälsosammare livsstil genom att börja ta en daglig promenad och arbeta dig upp till en ansträngande aktivitet. Utöva inte utan att konsultera din läkare om vad som är säkert och lämpligt övningar för dig.

Vila är viktigt när du slutar röka. För många människor, om du är sent, kommer det att göra att du vill röka. Många gånger finns det ingen runt under sena kvällstimmar, vilket gör det lättare att smyga i ett par puffar. När du får resten du behöver, är det lättare att fokusera på ditt engagemang för att stoppa och motstå frestelsen att ge efter efter begär.

Fördröjning taktiken är ett effektivt sätt att hantera överväldigande begär. Försök att distrahera ditt sinne och din kropp i 10 minuter genom att gå en promenad eller ringa en vän; i den här tiden kommer din uppmaning troligen att gått. Om de 10 minuterna inte räckte, fortsätt att fördröja dig själv tills dess att det har gått.

TIPS! Tala med din läkare om att sluta röka. Din familjläkare kan erbjuda hänvisningar och resurser som du annars inte har tillgång till.

När du jobbar med att sluta, ta bort de saker som du mentalt kopplar till rökning. Ett par exempel är som om du röker efter att du äter en måltid eller när du kör din bil. Du måste identifiera dessa triggers och ändra hur du svarar på dem så att du inte börjar börja röka automatiskt. Försök hitta något att tänka på om ämnet.

Det första steget mot att sluta röka är förmågan att begå dig själv till orsaken. Ofta misslyckas det med att sluta röka, eftersom de inte motiveras ordentligt eller inte har en säkerhetskopieringsplan när cravings sätts in. När du känner för att ge upp, tänk på vad du gjorde uppe i första hand.

Håll dig så optimistisk som möjligt när du utvecklar en behandling för att sluta röka. Tänk bara på hur många sätt ditt liv kan förbättras om du kan sparka vanan. Tänk på hur mycket bättre du och ditt hem kommer att lukta när du har gjort förändringen för att sluta röka. Att acceptera att cigarettrökning har negativa hälsoeffekter kan vara skrämmande för vissa, men att fokusera på positiven kan också vara mycket motiverande.

TIPS! När du försöker sluta röka, låta dig själv få en belöning varje gång du når ett mål. Till exempel, om du går en hel vecka utan rök, gå till en film.

Du måste hitta sätt att få din motivation i sikte hela tiden. Du kan lägga motivationsmeddelanden på ditt kontor, eller ha ett smycke som representerar dina mål. Oavsett din metod är en visuell påminnelse ofta en övertygande motivator för att fortsätta.

Om du hoppas sluta röka, försök undvika situationer som skulle utlösa behovet av en cigarett. Om du är van att lysa upp medan du har din första kopp kaffe på morgonen, eller ha en rök medan du är ute på happy hour med vänner, ändra sedan rutinen. Att dricka kaffe på väg till jobbet eller stanna borta från barer kan hjälpa dig att kortsluta begäret.

Sluta röka

TIPS! Sluta röka inte bara för din hälsa utan också för hälsan hos alla runt omkring dig. Tänk på farorna med begagnad rök och inser att du sätter din familj i riskzonen för att bli offer för dessa faror varje dag.

Det kan vara utmanande att permanent sluta röka. Men fördelarna med ditt liv gör det värt ansträngningen. Ovanstående råd bör ge dig möjlighet att fatta kloka beslut på din resa för att sluta röka. En av de viktigaste fördelarna med att sluta röka är ett nytt förtroende du kommer att utveckla i din förmåga att övervinna oddsen. Varför inte prova några av dessa tips idag?