Låt inte rökning fortsätta råna dig med hälsa


Många tycker att försök att sluta röka är en av de svåraste sakerna att göra. Det finns ingen enda botemedel-allt. Du måste undersöka och prova olika metoder för att hitta vad som fungerar för dig och din missbruk. Använda följande tips, och du kan upptäcka att sluta är mycket enklare än du förstod.

Gör själv en lista över orsakerna till och anledningarna till att inte sluta röka. När du skriver något ner kan det fungera för att justera din sinnesstämning. Det kan också motivera att gå framåt och kan sluta vara svårare genom att låta dig hålla ögonen på priset.

TIPS! Berätta för dina nära och kära att du vill sluta röka. När du delar informationen med dem som är närmast dig kan de hjälpa dig att fortsätta fokusera på att sluta.

När du bestämmer dig för att sluta röka, hitta en supportgrupp som hjälper. Det kan hjälpa till att skapa nätverk med andra som förstår dina fysiska och känslomässiga symptom, eftersom de upplever samma sak. Du hittar inte bara stöd, utan råd och vägledning som leder dig till stor framgång. Du kan hitta supportgrupper på platser som rekreationscenter, kyrkor eller högskolor.

Om du är redo att sluta röka, försök hypnos. Om du bestämmer dig för att prova hypnos, gör ett avtal med en licensierad hypnotisör. En hypnotisör har förmågan att plantera starka och permanenta förslag i ditt undermedvetna. När du vaknar kan du konstatera att cigaretter har något förlorat sin överklagande, vilket är ett positivt steg i slutprocessen.

Behandla rökningstopp som att sparka någon annan missbruk: som en serie dagar av nykterhet. Att sluta röka är en process. Oroa dig inte för hur du ska klara till nästa månad eller året efter. Bara gå igenom det en dag i taget, bara bli av med rökning vana på kort sikt.

TIPS! Rökning är en steg-för-steg-process som bör göras dag för dag. Ta din resa dag för dag, med fokus på ögonblicket istället för framtiden.

För att hindra dig från att gå upp i vikt efter att du slutat röka, snacka på färska frukter och grönsaker istället för godis eller karbadladda livsmedel. Oavsett vikt du får kommer sannolikt att minimeras som ett resultat. När du slutar röka, kommer din kropp att kräva mat. För att vara frisk, äta hälsosam mat istället för skräp.

Få dina nära och kära att stödja dig i ditt beslut att sparka din dåliga rökning vana. Det är viktigt att människorna som är närmast dig erbjuder stöd, inte kritik eller dom. Låt dem veta att du förmodligen kommer att vara crabby i början. Det är inte en lätt uppgift att sluta röka och du bör se till att din älskade stödjer dig under denna process.

Det första steget i något program för att sluta röka är att göra åtagandet att se det igenom. Många människor misslyckas ofta med att sluta, eftersom de inte hade rätt inställning eller de gav upp för lätt. Du kan förbli engagerad genom att tänka på orsakerna till att du vill sluta.

Några bra sätt att komma i form, vara aktiv och distrahera dig från att röka är att delta i ett träningsprogram och anmäla dig till Lokalt gym. Övning är ett bra sätt att lindra stress.

När folk säger att det är svårt att sluta röka, ljuger de inte. Vad som fungerar för en person, många arbetar inte för en annan. Men det är fortfarande möjligt, och även troligt, att du kan hitta ett sätt. Använd de råd du läser här i kombination med din egen forskning för att utarbeta en solid avslutande plan. Prova dem själv, du kan sluta bli positivt överraskad över hur effektiva de är.Source link