Lätta steg mot att få frihet från tobak


Rökning kan verkligen påverka kvaliteten på ditt liv. Rökning är en illaluktande vana som fläckar dina tänder och kläder. Viktigast, det kan påverka din hälsa väldigt. Om du kan sluta kan du dock stoppa och till och med vända om dessa konsekvenser. För att komma igång på vägen för att vara rökfri, läs vidare.

Du bör överväga hypnos om du behöver hjälp med att sluta röka. Att besöka en licensierad hypnotisör är en effektiv strategi som har fungerat för många individer. En terapeut placerar dig i en hypnotisk trance, och de talar med dig i positiva bekräftelser som inbäddar sig i ditt undermedvetna sinne. Effekten är att rökning inte verkar så kraftfull och tilltalande när du vaknar från trance. Detta gör att det blir mycket lättare att sluta.

Tips! Om du försöker sluta röka, ta saker en dag i taget. Gör dina mål mycket korta och uppnåliga – en dag i taget.

Det är viktigt att närma sig din resa genom att fokusera på en enda dag i taget. Det är en långsam process som tar tålamod och beslutsamhet. Tänk inte för långt framåt i tiden. Ta varje dag som det kommer och koncentrera dig på att inte röka den dagen, vilket hjälper till att skapa en vana som hjälper dig på lång sikt.

Berätta för dina kära att du slutar röka idag. Du kommer att känna att du inte vill släppa ner dem genom att röka igen, vilket hjälper dig att hålla dig motiverad.

10 minuter

TIPS! Se till att du får mycket vila om du slutar röka. Att inte få tillräcklig sömn kan ibland leda till begär.

När du känner att du behöver röka, försök fördröjning taktiken. Berätta för dig själv att du väntar ca 10 minuter och sedan bedöma hur du känner. Under den tiden, distrahera dig själv och chansen är, efter 10 minuter är upp, kommer begäret att vara borta. Om inte, upprepa detta steg så ofta som behövs.

Diskutera din önskan om att sluta röka med din läkare. Det kan finnas receptbelagda läkemedel som kan hjälpa till att sluta, bland annat vissa antidepressiva medel. Du kan också läsa om andra resurser, till exempel supportgrupper, som hjälper dig att göra det lättare att sluta röka.

Tala med din läkare om att sluta röka. Din läkare kan ha slutat resurser som du kanske inte har i din besittning. En läkare kan också välja att ordinera läkemedel, om de anser att det är nödvändigt.

TIPS! Försök med terapi som innebär nikotinutbyte. När du går genom nikotinuttag kan du känna dig irriterad, rastlös, frustrerad eller deprimerad.

Du behöver inte gå igenom det här ensam. Dina vänner och din familj kommer att stödja dig om du låter dem veta om dina planer. Du kanske också vill överväga att gå med i en supportgrupp för personer som försöker sluta röka. Att prata med andra människor som förstår kommer att låta dig arbeta genom det.

Om du kan tänka positivt och motiveras, kommer de att fungera till din tjänst för att hjälpa dig sluta röka. Fortsätt fokusera på de positiva sätten ditt liv kommer att förändras när du befriar dig från cigaretter. Tänk på allt som kommer att förbättra, från din hud, till ditt hår, till din andedräkt, till lukten av din bil. Medan man vet att farorna med att röka kan skrämma lite för att sätta tobaken ner kan det vara en enorm fördel att överväga fördelarna med att sluta med.

Hitta support genom att gå med i forum eller samhällen för dem som försöker sluta. Det finns många webbplatser som ägnas åt att stödja dem som vill sluta röka. Det kan vara till hjälp för dig att jämföra dina strategier med andra. De kamrater du träffas där kommer att ha en djup förståelse av vad du går igenom, vilket ger dem möjlighet att hjälpa dig att lyckas.

TIPS! Innan du ställer in ett slutdatum eller på annat sätt planerar din avslutande process måste du vara åtagit sig att lyckas Många misslyckas med att sluta för att de har fel inställning.

Det är svårt att sluta röka, men dina fördelar när det gäller utseende, hälsa och social status kommer att göra det värt. Förhoppningsvis, efter att ha läst tipsen i den här artikeln känner du dig lite mer säker på din förmåga att permanent dunkla din rökvanor. Välj en av dessa tips och prova.Source link