Lätta steg mot att få frihet från tobak


Du har nog hört att att sluta röka är mycket svårt. Det är bara svårt om du inte vet hur man ska närma sig den. Att avsluta blir lättare om du har en bra förståelse för ämnet. De tips som finns i kommer att göra det möjligt för alla att få de rätta verktygen för att bekämpa rökning.

Hitta den enklaste metoden att sluta röka. Undvik att gå kallt kalkon. Statistiskt sett misslyckas människor som försöker kalla kalkon 95% av tiden. Eftersom nikotin är så beroendeframkallande, kan en patch, medicinering eller terapi vara till hjälp. Du kommer att ha en lättare tid att göra det genom ett tidigt tillbakadragande, vilket ger dig en bättre chans att sluta.

När du slutar röka är det en daglig händelse. Det är en långsam process som tar tålamod och beslutsamhet. På grund av detta är det kontraproduktivt att tänka för långt framåt. Helt enkelt oroa sig för idag och ta det dag för dag och försök att eliminera dina rökvanor i nuet, eftersom det i sin tur kommer att förändra framtiden.

TIPS! Sluta röka så enkelt som möjligt. Du bör aldrig försöka att sluta kalla kalkon.

Fördröjning taktiken är ett effektivt sätt att hantera överväldigande begär. Försök att distrahera ditt sinne och din kropp i 10 minuter genom att gå en promenad eller ringa en vän; i den här tiden kommer din uppmaning troligen att gått. Om det inte fungerar första gången, upprepa det här steget tills det gör det.

Om du har svårt att sluta röka, tala med en sjukvårdspersonal. En mängd olika mediciner finns tillgängliga för att göra slutprocessen enklare, från anti-depressiva medel till läkemedel som gör rökning mindre önskvärt. De kan också erbjuda andra möjligheter till stöd eller behandling.

Försök att uppmuntra vänner och familj att stödja ditt beslut att sluta röka. Det är viktigt att de förstår att du behöver deras odödliga stöd. Du borde informera dem om att du troligen kommer att vara i dåligt humör först och att du förmodligen inte kommer att tänka klart. Att avsluta är svårt, men om du har stöd av dina vänner och familj kan du göra det lite lättare.

TIPS! Fördröjningstaktiken är ett effektivt sätt att hantera överväldigande begär. Tvinga dig att vänta minst tio minuter innan du ger dig uppmaningen.

Som en del av ditt försök att sluta röka, vill du diskutera det med din läkare. Din läkare kan kanske föreslå att du slutar använda resurser som du tidigare inte kände till. Dessutom kan din läkare känna att det i din situation är bäst att ordinera en medicin som kan hjälpa dig att sluta.

Låt din familj och vänner veta att du planerar att sluta röka. De kommer att driva dig för att fortsätta med din avslutande resa. Att använda ett bra stödsystem är fördelaktigt när du slutar. Detta kommer att öka dina chanser att äntligen vara rökfria för livet.

Minska antalet cigaretter du röker lite varje dag. Det hjälper dig långsamt börja din resa för att sluta röka. Vänta så länge som möjligt att få din första cigarett på morgonen. Kanske röker bara en halv cigarett istället för en hel.

Tips! Din läkare kan hjälpa dig att sluta röka om du inte kan göra det själv. Det finns mediciner tillgängliga för att hjälpa dig att sluta röka eller förenkla processen.

Du måste alltid leta efter sätt att ha hög motivation. Det kan innebära att motivationsmeddelanden läggs på kontorsmuren eller till och med bär armband som påminner dig om dina avsikter. Oavsett vilken metod du valde, bör en visuell påminnelse hjälpa dig att kämpa mot din tobak och nikotinbehov.

Nu är det dags att sluta röka. Du behöver inte ange ett slutdatum för framtiden. Välj helt enkelt idag för att sluta röka. Om du slutar här, sänker du din risk för sjukdom. Du kommer också att förhindra att din familj eller rumskamrater utsätts för begagnad rök, vilket gör det ännu viktigare att du slutar.

Istället för att tänka på att du måste "sluta", tänk på att vilja sluta. Det är lättare att ändra ditt beteende genom att tänka på belöningarna. En positiv inställning är effektivare än en negativ. Försök att förstå hur mycket bättre ditt liv kommer att vara, i så många olika dimensioner, utan cigaretter. Du kommer att hitta dina motivationer och ha all anledning att sluta omedelbart.

TIPS! Få dina nära och kära att stödja dig i ditt beslut att sparka din dåliga rökvanor. Låt dem veta att du behöver den typen av stöd och att det inte finns något behov av att dömas av dem.

Du bör nu inse hur viktigt det är för dig att lära dig så mycket om att sluta röka som du eventuellt kan. Det blir enkelt att sluta när du förstår vad som fungerar. Använd det du har lärt dig i den här artikeln och du kommer snart att kunna sluta.Source link