Lätta steg mot att få frihet från tobak


Du kan upptäcka att sluta röka är en stor utmaning i ditt liv. Ingen enkel teknik fungerar bra för alla. Gör lite forskning för att upptäcka vilka metoder som bäst passar dig och din situation. Försök med några tips nedan för att upptäcka att avsluta kan vara mindre svårt än du trodde.

Att skriva ner en lista med positiva och negativa om att sluta kan hjälpa till att öka din chans att lyckas. Bara genom att skapa listan förstärker du ditt humör. Det kan stärka din motivation att sluta, och minska svårigheten att sluta, genom att hålla din uppmärksamhet på din önskan att sluta.

TIPS! Skriv ut fördelarna med att sluta röka för att lägga till din motivation och eliminera cigaretter från din daglig rutin. Att skriva något på papper gör det mer kraftfullt och mer riktigt till ditt sinne.

Få hjälp av andra. Berätta för dina vänner och släktingar att du slutar, och få dem att ge dig en hand. Dessutom är det en utmärkt idé att hitta en supportgrupp att gå med. Att bara prata med människor som går igenom samma sak kommer att hjälpa till att stimulera dig att sparka vanan.

När du försöker sluta röka, belöna dig själv för varje milstolpe du passerar. Till exempel, gå till en film efter en vecka att du inte röker. När du går en hel månad, gå till en fancy restaurang du normalt inte går till. Gradvis öka belöningarna när du slutar längre och längre perioder utan att röka, tills det inte längre ens går in i ditt sinne.

Att byta märke på dina cigaretter kan hjälpa dig att sluta. Genom att använda ett märke du ogillar, blir rökning lite mindre tilltalande. Försök att röka dem annorlunda och var noga med att inte röka för många av dem. Detta är det första steget att sluta.

TIPS! Hypnos är ett effektivt verktyg som du kan använda när du slutar röka. Många har funnit det lättare att sluta röka efter att ha besökt en hypnotisör.

Några rökare tycker om att skära tillbaka på att röka är en bra start. Detta är det första steget i din resa på väg att sluta, och till och med skära tillbaka lite kan ge dig en ökning av förtroende och motivation. Rök inte under den första timmen när du vaknar om du planerar att ha en cigarett. En annan strategi för att minska den mängd du röker är att röka en halv cigarett varje gång du har en.

Sluta röka

Det viktigaste att göra när du vill sluta röka är att göra det första engagemanget för Byta. För att börja din resa måste du helt enkelt sluta röka först. Ta beslutet att sluta och låt inte dig själv börja om igen. Denna strategi kan verka hård. Det har visat sig vara mycket effektivt, på lång sikt.

TIPS! Berätta för din familj och vänner om du planerar att sluta röka. Att förmedla bekanta personer med denna information kan låta dem motivera dig, tillsammans med att hjälpa dig att slå frestelser.

Du måste hitta sätt att få din motivation i sikte hela tiden. Det kan innebära att du placerar motiverande anteckningar på kontorsmuren eller donerar ett armband för att indikera dina avsikter. Du kan också köpa dig en del smycken som bär en visuell påminnelse om ditt engagemang för att sluta röka.

Du kanske vill undvika aktiviteter i samband med att röka när du bestämmer dig för att sluta. Försök ändra tempo om du brukar ha den första cigaretten på morgonen med kaffe eller med cocktails i slutet av arbetsdagen. Du kan ta med kaffet längs vägen till jobbet och välja en annan efterverkningsaktivitet tills du får begäret.

Det kan vara mycket svårt att sluta röka, och samma metod fungerar inte för alla. Men det är fortfarande möjligt, och även troligt, att du kan hitta ett sätt. Du kan uppnå framgång genom att använda en kombination av strategier som de som skrivs i guiden ovan, tillsammans med stöd och motivation. Prova dem själv, du kan sluta bli glatt överraskad över hur effektiva de är.Source link