Letar du efter effektiva sluta röka råd? Försök med tipsen nedan


För de flesta rökare är sluta det svåraste de någonsin kommer att göra i sina liv. Det finns ingen säker botemedel som fungerar för varje enskild person. Du kanske måste undersöka och leta efter metoder som passar dina behov. Användning av denna information kan göra det enkelt och framgångsrikt.

För att bli mer framgångsrik när du slutar röka, försök skriva nackdelarna och proffsen att sluta. Att skriva saker ner kan förändra hela din tankegång. Det kan också motivera att gå framåt och kan sluta vara svårare genom att låta dig hålla ögonen på priset.

TIPS! Att ta saker långsamt kan hjälpa dig sluta röka. Bara jobba med att undvika tobak idag, kommer alltid att ta hand om sig själv.

Om du känner att du behöver röka en cigarett, försök först fördröja den här åtgärden. Gör dig själv göra en annan aktivitet först, bara ta en promenad runt huset eller dricka en kopp te. Ibland är en enkel distraktion allt som krävs för att hjälpa dig att väva ett starkt begär. Om du slutar röka en cigarett, har du åtminstone rökt en mindre cigarett den dagen.

Innan du börjar planera att sluta röka, skapa en personlig lista över steg du kan ta för att sluta. Se till att matcha din lista med din unika personlighet. Alla har en unik stil som hjälper dem att uppnå sina mål. Identifiera strategier som kommer att fungera för dig. Att göra en lista för dig själv av dina egna metoder hjälper dig att nå ditt mål.

Din läkare kan hjälpa dig att sluta när alla andra strategier misslyckas. Receptbelagda läkemedel kan vara biljetten för att hjälpa dig. Din läkare kan också styra dig för att stödja grupper, program och andra resurser som hjälper dig.

Nikotiners ersättningsterapi

Överväg nikotinersättningsterapi. När du lider av nikotinuttag kan du bli irriterad, irritabel och till och med deprimerad. Cravings kan ofta vara överväldigande. Du kan hjälpa till med cravingsna med hjälp av nikotinersättningsterapi. Studier visar att individer som använder nikotingummin, fläckar eller pastiller dubblar deras chanser att sluta med framgång. Använd inte dessa produkter om du för närvarande rökning.

För att sluta röka framgångsrikt måste du vara upptagen att sluta. Ditt engagemang bör komma innan du bestämmer dig för att avsluta. Många människor är inte framgångsrika eftersom de inte har rätt inställning eller de ger upp med sig. Tänk på orsakerna till att du slutar och du kan fortsätta att vara engagerad.

Kallkalkon för att sluta röka är inte den smartaste idén, försök få kompletteringar för att hjälpa dig på vägen, saker som nikotin fläckar eller tuggummi. Dessa mediciner, varav många finns tillgängliga i disken, håll nivån på nikotin i ditt system stadigt när du arbetar med att inte röka.

Fira varje milstolpe längs din väg att sluta, välj små belöningar du tycker om. Till exempel, efter en vecka utan rökning, behandla dig själv med en film. När du har varit rökfri i en månad, gå till en trevlig restaurang, en som är speciell för dig. Så småningom, när rökning är borttagen från ditt sinne, få en stor behandling.

När du planerar ditt slut, glöm inte att fakturera belöningar för de viktiga milstolpar som du kommer att nå. Välj värdefulla prestationsdatum som 24 timmar, en vecka och en månad sedan ditt slutdatum. Håll listan på skärmen så att du måste titta på den varje dag. Detta ger dig lite extra motivation, och det kan bara hålla dig från att grotta och röka igen.

Använd "NOPE," a.k.a inte en puff någonsin, för din mantra. Det är enkelt att berätta för dig själv när du verkligen vill att en annan inte kommer att skada dig, men det kan bli till ett par dagar eller till och med år med rökning, vilket försvinner allt ditt hårda arbete. En puff kommer att leda till en cigarett, en förpackning, en kartong; en puff är en puff för många!

TIPS! Gör inte det själv. Fråga din familj om stöd när du avslutar och accepterar deras hjälp.

Den första veckan är alltid det svåraste när du slutar röka. Det värsta av dina abstinenssymptom kommer att komma under de första 48 timmarna och avsmalna som veckan utvecklas. Efter det att de fysiska begären har gått, kommer du mest att hantera den psykologiska missbruk. Trots att psykologiskt begär kan vara svårt att hantera, är de inte så nära som traumatiska som fysiska begär.

I stället för att röka, träna. Din hjärna släpper ut endorfiner efter att du har tränat, vilket förbättrar ditt humör. En träning är också en utmärkt distraktion från dina begär. Du bör också träna för att motverka vissa biverkningar av att sluta, till exempel viktökning.

Gör en mantra av de främsta anledningarna till varför du slutar röka. När man längtar efter begär, upprepa dina anledningar för att sluta till dig själv tills intensiviteten i begäret minskar. Detta är ett enkelt sätt att påminna dig själv varför sluta är viktigare än att röka.

Det kan vara till hjälp att byta cigarettmärken när du funderar på att sluta röka. Börja använda ett märke du ogillar eller en cigarett du finner otrevlig.

Substitutionsövning för rökning i ditt liv. När din kropp börjar läka sig från den skada du har åstadkommit genom rökning, börjar du se bättre träning och energi när du tränar. När du börjar en träningsrutin blir du mindre benägna att fuska och ha en cigarett.

Välj att fylla din tid med en mer positiv vana. Andra har ingen kraft över ditt beslut och engagemang – det är upp till dig att bestämma sig för att sluta. Om någon är oförskämd för dig om att sluta röka, försök och ignorera dem. Du blir helt engagerad i din nya vice, du glömmer att du ens slutar!

Berätta för alla du vet om ditt åtagande att sluta. Alla dessa personer kan inte bara ge stöd, men de kan hjälpa dig att hålla dig ansvarig. Du kommer att vara motiverad för att göra dessa människor stolta över dig. Denna typ av motivation kan vara kraftfull mot din önskan att röka när det är svårast att motstå.

Undersök biverkningarna av att röka för att samla in något motiverande material. Under din forskning tar du tid att titta på bilder och vittnesmål av patienter med tuggummi, mun och lungcancer.

Bli inte förvånad om begär längs vägen, även efter att du varit en icke-rökare i åratal. Stål dig själv mot att ta den enda puffen, vara bestämd. Håll påminn dig själv hur svårt att sluta var och att du inte vill någonsin behöva gå den vägen igen.

Det som fungerar för en person kanske inte fungerar för en annan. Men det är fortfarande möjligt, och även troligt, att du kan hitta ett sätt. Du kan hitta framgång när du använder en kombination av tips som de i artikeln ovan, tillsammans med någon motivation och support. Prova dem själv, du kan sluta bli positivt överraskad över hur effektiva de är.