Letar du efter effektiva sluta röka råd? Prova tipsen nedan


Att sluta röka är svårt, men det är inte omöjligt. Det finns ingen säker väg som fungerar för en enda person. Forskning vad som har fungerat för andra, kanske det kan fungera för dig också. Använd nedanstående tips, och du kan upptäcka att det är mycket lättare än du förstod.

Om du vill ge dig ett lust, sätt av det så länge som möjligt. Ta en kort promenad innan du ger dig tillåtelse att röka, eller avsluta ett glas vatten. Ibland räcker det med att ta den här tiden att tänka på andra saker för att avvärja tankar om att du tar en puff. Även om du tar den cigaretten, kan du fortfarande minska din totala räkning för dagen efter en.

Tips! Om du vill sluta röka, gör en lista över metoder som kommer att fungera för dig. Detta kan vara ditt bästa verktyg för framgång, om det används till din fördel.

Att gå med i ett gym, träna eller hitta nya och njutande aktiviteter kan hålla dig borta från cigaretter och förbättra din övergripande hälsa. Övning är en beprövad stressavlastare, och personer som slutar röka behöver stressavlastningar! Låt inte din brist på träning hindra dig. Börja små och gå framåt därifrån. Utöva inte utan att rådgöra med din läkare om vad som är säkra och lämpliga övningar för dig.

Fördröjningstaktik

Använd en bra fördröjning taktik när du känner en överväldigande önskan att röka en cigarett. Med fördröjning taktik, berätta du själv att du kommer att få en rök på bara tio minuter och gå göra något annat. Efter de tio minuterna är upp, distrahera dig själv med något annat. Generellt sett kommer en 10 minuters fördröjning att vara allt du behöver för att komma över önskan att röka. Om du fortfarande känner trängseln, försök att hålla dig distraherande i 10 minuters steg för att avstå från att röka så länge som möjligt.

TIPS! Använd fördröjning taktiken när du känner att du absolut måste ha en rök. När ett trängsel träffar, berätta för dig att hålla på i bara tio minuter.

Om du har problem med att sluta röka på egen hand, prata med din läkare. Receptbelagda läkemedel kan göra att sluta röka lättare att hantera. De är inte för alla, så denna diskussion bör också inkludera din detaljerade medicinska historia. Din läkare kan också rikta dig mot andra alternativa terapier, samt mot stödgrupper och andra informationskällor.

Det viktigaste att göra när du vill sluta röka är att göra det första engagemanget för förändringen. Det är faktiskt det enda möjliga sättet att starta dig själv på vägen till en rökfri livsstil. Börja aldrig säkerhetskopiera. Kallkalkonmetoden kommer att tyckas mycket svår. Det har dock visat sig fungera bäst, över tiden.

Om du är en inomhusrökare, var noga med att städa ditt hem grundligt när du slutar röka. Du ska städa din møbel och mattor, rengöra väggarna och rengöra dina gardiner och draperier. Ditt hem kommer att lukta friskt och rent, och du kommer inte att påminnas om att röka varje gång du går i dörren.

TIPS! Diskutera din önskan att sluta röka med din läkare. Din familjedoktorn kan erbjuda hänvisningar och resurser som du annars inte skulle ha tillgång till.

Varje gång du träffar ett landmärke i din behandling för att sluta röka, belöna dig själv. Utveckla en lista över olika typer av belöningar beroende på vilken milstolpe du träffar för extra motivation. Se till att du kan se den listan varje dag. Detta kommer att göra det möjligt för dig att bekämpa eventuella uppmaningar eller frestelser som du har under dagen.

Tänk på hur du hanterar stress i ditt liv i förväg. Många rökare brukar upplysa när något stressigt händer. Du är mindre benägna att ge dig denna frestelse om du lägger en plan för att hantera stress. Ha en reservplan om den första planen inte fungerar.

Håll dig borta från utlösningsaktiviteter eller symptom som du normalt skulle röka. Om du är van att lysa upp medan du har din första kopp kaffe på morgonen, eller ha en rök medan du är ute på happy hour med vänner, ändra sedan rutinen. Du kan få ditt kaffe medan du kör på jobbet eller undvik baren helt och hållet så att du undviker rökningstriggarna du är van vid.

Tips! Du behöver inte gå igenom det här ensam. Sök uppmuntran från vänner och familj – låt dem veta att du försöker sluta och låta dem hjälpa dig.

Använd "NOPE," a.k.a inte en puff någonsin, för din mantra. Det är ganska lätt att säga att du bara röker den här cigaretten, men ett återfall kan förena och göra de veckor eller månader du har spenderat att inte röka värdelösa. Kom ihåg att även en cigarett kan starta om mental missbruk.

Den första veckan efter att du slutat röka kommer säkert att vara det värsta skedet. Under de första två dagarna efter att du slutat kollar din kropp av den mycket beroendeframkallande nikotinen, vilket leder till fysisk avstängning. Efter att ha kommit igenom den första veckan kommer emellertid huvuddelen av begäret att vara primärt psykologiskt. Förstå detta kan göra att motstå begäret mindre traumatiskt.

Tänk inte på att sluta röka som att ge upp något. Tänk på det som att få något. Denna positiva sinnesro håller dina ögon på priset och ökar din chans att sluta med framgång. Fördelarna är mycket större än de tillfälliga svårigheterna, och det kommer att göra en kraftfull förändring i ditt liv. Att upprepa dessa idéer till dig själv hjälper dig att behålla din motivation och engagemang.

Tips! Berätta för dina nära och kära om du funderar på att sluta röka. De kommer att vara där för vad du behöver och kan påminna dig om dina planer att sluta.

Rådgivning kan vara vad du behöver för att sluta röka. Ibland finns det känslomässiga skäl till varför en person röker. När du har behandlat det här problemet, försvinner röken om att röka. Be din läkare om hjälp att komma igång med det här programmet om du tror att det kan fungera för dig.

Du bör be dina vänner och familjemedlemmar att hjälpa dig sluta röka. Faktum är att alla är medvetna om det faktum att du slutar. Deras stöd, vård och uppmuntran kan verkligen göra en stor skillnad mellan att sluta och falla tillbaka av vagnen. Dessutom överväga att dra nytta av beteendeterapi eller en personlig eller online supportgrupp för att få mer stöd för att sluta.

Att ge upp cigaretter är inte lätt, och det finns inget magiskt botemedel-allt. Avsluta är INTE omöjligt, dock! Använda de tips du har lärt dig från den här artikeln hjälper dig att sluta röka. Så, se om någon av dessa tips kan fungera för dig. Du kan vara glad att inse att det var lättare än du ursprungligen trodde.Source link