Letar du efter effektiva sluta röka råd? Prova tipsen nedan


Massor av människor upptäcker att det är mycket svårt att sluta röka. Ingen metod fungerar för alla. Du kanske måste undersöka och leta efter metoder som passar dina behov. Försök med de tips som anges nedan, och du kanske tycker att sluta röka är lättare än vad du trodde.

Var lätt när du slutar röka. Försök inte avsluta den kalla kalkonvägen. Det finns en stor chans att du kommer att misslyckas om du använder den här metoden. Eftersom nikotin är så beroendeframkallande, är det bäst att väga dig själv. Du kommer att vara bättre rustad att göra det genom ånger och sluta röka permanent.

Tips! När du har bestämt dig för att sluta röka, hitta en supportgrupp. Dessa nya ex-rökare kan vara en värdefull källa till stöd när de möter de olika utmaningar som konfronterar dig, som de har eller har att göra med dem också.

Ta varje dag en i taget. Det är en långsam process som tar tålamod och beslutsamhet. Slösa inte bort din tid på att tänka på nästa år, nästa månad eller till och med nästa vecka. Bara gå igenom det en dag i taget, bara bli av med rökning vana på kort sikt.

Tala med en läkare om du försöker sluta röka men kommer över svårigheter. Det finns receptbelagda läkemedel, inklusive vissa antidepressiva medel, som kan göra processen att sluta tolerera mer. De kan också erbjuda andra vägar av stöd eller behandling.

Sluta röka

Tips! Förstå att sluta röka kommer att ta lång tid att materialisera. Kom ihåg att sluta alltid kommer att vara en process, och det sker vanligtvis inte över natten.

För att undvika att uppleva viktökning efter att du slutat röka, äta en hälsosam kost fylld med frukt och grönsaker. Vanan att äta dessa saker kan verkligen hjälpa till med att kontrollera viktökning som är förknippad med att sluta. När du slutar röka, kommer din kropp att kräva mat. För att vara frisk, äta hälsosam mat istället för skräp.

Ha personer som du vet att du kan lita på för att hjälpa dig att sluta röka. Det är viktigt att du berättar för dem du behöver och värderar deras stöd, och du kan göra utan att dom är dömande. Berätta för dem att du förmodligen kommer att vara irrationell och i ett deprimerat humör först. Det är svårt att sluta röka, så du behöver stöd från dina nära och kära.

Innan du ställer in ett slutdatum eller på annat sätt planerar din avslutande process måste du vara förpliktigad att lyckas. Många människor brukar misslyckas med att sluta på grund av att de inte har rätt inställning och de tenderar att ge upp sig enkelt. Motivera dig själv genom att överväga alla de kraftfulla motivationerna du har för att sluta.

Sluta röka

När du ska sluta röka, låt din familj och vänner veta. De kommer att hålla dig på rätt spår och uppmuntra dig när du känner dig svag. Att ha människor runt om dig som bygger ett stödsystem måste bli ett av de bästa sätten att sluta röka. När du slutar röka, rengör du ditt hem grundligt, om du rökt inomhus. Detta inkluderar mattor, gardiner, väggar och jämn möbler. Istället för luktande rök när du kommer hem, kommer du att lukta rena, fräscha dofter. Detta kommer att minska frestelsen att röka.

TIPS! Ange en rad mellanliggande mål som en del av ditt program för att sluta röka. När du uppnår varje mål, belöna dig själv.

När du börjar din resa till en rökfri livsstil, planera en rad belöningar när du når vissa milstolpar. Välj belöningar som kommer att ges när du har slutat för 24 timmar, 7 dagar och sedan 4 veckor. Se till att du lägger din belöningslista på en plats där du kan se den dagligen. Det kan ge inspiration och motivation under svåra tider.

Påminn dig om de dyster konsekvenser som rökning har på din hälsa. Studier har visat att en av fem personer som dör i USA har att göra med att röka. Bli inte en statistik.

Sluta röka

Tips! Avsluta tills du får det rätt. De flesta ex-rökare du vet antagligen inte hitta framgång första gången.

Den olyckliga sanningen är att sluta röka kan vara mycket svårt, och det finns ingen teknik som fungerar för alla. Det är inte omöjligt att sluta röka. Om du känner till några effektiva tekniker, och har rätt motivation, kommer du att kunna sluta röka. Prova dessa metoder, och du kommer att bli förvånad över deras effektivitet.Source link