Letar du efter effektiva sluta röka råd? Prova tipsen nedan


Många rökare önskar att de kunde sluta. Även om sluta röka är ingen bit tårta, försöker vissa människor inte ens på allvar. Om du verkligen vill veta vad det innebär att sluta röka för gott, läs vidare för hur du kan göra just det.

Ett sätt att öka din framgång när du slutar röka bygger på en lista bra och dåliga föreningar med att sluta. Bara genom att skapa listan förstärker du ditt humör. Detta kan hjälpa dig att fokusera din avslutande ansträngning tydligare, samt att identifiera eventuella svagheter i din plan.

Om du försöker sluta röka, låt dina vänner och familj veta. Om du låter de omkring dig veta om din avsikt att sluta, kommer de att kunna motivera dig och hålla dig borta från någon frestelse. Detta kan vara det extra tryck som hjälper dig att hålla dig på rätt väg mot din rökningstopp.

Hypnos är ett effektivt verktyg att använda när du slutar röka. Denna icke-traditionella metod att sluta har visat stor framgång med många rökare. När du besöker en hypnotisörs klinik kommer du att sättas i ett trance tillstånd och positiva affirmationer om att sluta kommer att vara inbäddad i ditt sinne. Dessa bekräftelser kommer att vara i ditt undermedvetna, vilket kommer att hjälpa dig på väg att sluta röka.

Kom ihåg att sluta röka är en dag för dag. Tänk inte på att sluta för resten av ditt liv – tänk bara på idag. Ibland när du tror att dina mål inte är så långt borta, blir du mer mentalt och fysiskt förberedd. När du har anpassat dig till tanken att du inte röker och känner dig mer självsäker kan du sedan titta på ett längre engagemang.

Cigarettbegravningar

Om du försöker sluta röka, se till att du får gott om sömn. Många tycker att att hålla sena kvällstimmar leder till förhöjda cigarettbehov. Du kan bara börja röka och inte ens tänka på det, även när det är sent är det lättare att komma undan med rökning vilket är dåligt i allmänhet för dig. Att få en full åtta timmars sömn varje natt ger dig möjlighet att behålla din motivation och din förmåga att bekämpa cigarettbehov.

Om du absolut måste ha en cigarett nu, försök att fördröja det för ett tag. Vänta 10 minuter medan du distraherar dig själv under tiden, och du kommer vanligtvis att hitta begäret har gått. Om så inte är fallet, upprepa det steget så många gånger som nödvändigt.

Om du inte kan sluta kall kalkon, använd nikotinplåster eller tuggummi. När du använder dessa mediciner ersätter du nikotin från cigaretter med nikotin från produkterna. Detta hjälper dig att undvika nikotinavtagningssymtom.

Försök med terapi som innebär nikotinutbyte. Nikotinuttag kan få dig att känna dig deprimerad, rastlös, frustrerad eller irritabel. Cravings kan vara extremt svårt att motstå. Nikotinutbytesbehandling kan hjälpa till med dessa känslor. Olika forskningsstudier har visat att personer som använder nikotingummi, pastiller eller fläckar dubblerar sina odds för att framgångsrikt sparka vanan att röka. Undvik nikotinutbyten som pastiller eller tuggummi om du fortfarande röker.

Medan du slutar röka, tillåta dig själv en belöning när du når vissa milstolpar. Till exempel, gå till en film efter en vecka att du inte röker. Efter en tobaksfri månad, reservera en plats på en restaurang som du sällan får njuta av. Bygg upp belöningen tills du är helt fri från cigaretter.

Försök att uppmuntra vänner och familj att stödja ditt beslut att sluta röka. Gör dem medvetna om att deras stöd är viktigt, men att de inte borde vara dömande. Du borde informera dem om att du troligen kommer att vara i dåligt humör först och att du förmodligen inte kommer att tänka klart. Avsluta är svårt, men om du har stöd av dina vänner och familj kan du göra det lite lättare.

Ett litet steg mot att sluta kan vara att byta cigarettmärken. Gå med en cigarett som inte smakar väldigt bra. Rök inte mer av dem eller andas dem olika. Detta kommer att hjälpa dig i dina ansträngningar att sluta.

Det första steget i någon plan att sluta röka, stoppar. Tänk på att ditt liv som icke-rökare börjar idag. Avsluta kallt kalkon-stopp helt och aldrig hämta en cigarett igen. Denna metod kan verka lite hård. Det har visat sig vara mycket effektivt, på lång sikt.

Under de första veckorna av ditt avslutande försök, håll dig borta från aktiviteter som du associerar med att röka. Det kan till exempel vara nödvändigt att byta upp din dagliga rutin, speciellt om din rutin innehåller särskilda rökningstider. Dricka kaffe på väg till jobbet i bilen eller hitta en ny hangout förutom baren, ger dig chansen att minimera kända triggers och begär.

Kanske kan nikotinersättningsterapi vara till hjälp. När du tar ut nikotin kan du känna rastlös, deprimerad, irritabel eller frustrerad. Cravings för en cigarett kan vara mycket kraftfull. Nikotinutbytesbehandling kan hjälpa till med dessa känslor. Studier visar att nikotingummi, pastiller eller fläckar kan öka människors framgång när de slutar. Använd aldrig dessa typer av produkter om du fortfarande röker.

Att ta bort påminnelserna och triggarna som gör att du vill röka kan också hjälpa dig att sluta röka. Saker du bör eliminera inkluderar att ta bort askkoppar och cigarettändare. Kasta dina kläder i tvätten och städa ditt hem för att eliminera rökstanken. Rengöring av alla dessa objekt kommer att bidra till att hålla saker som utlöser din önskan om en rök i sjön.

Om du känner att din viljestyrka är blekande och att du är frestad att nå en cigarett, fråga någon om stöd. Oavsett om det är en familjemedlem eller en vän, prata med någon för att underlätta dina begär. Inte bara är det dags att prata en stor distraktion tills frestelsen att röka passerar, det är alltid tröst att veta att du inte kämpar denna strid ensam.

Om allt annat misslyckas, sök rådgivning för att hjälpa till med att sluta. Ibland finns det känslomässiga skäl till varför en person röker. Genom att ta itu med frågan kan det hjälpa dig att röka försvinner. Om detta intresserar dig, ska din familjläkare kunna peka dig i rätt riktning och erbjuda ett hänskjutande.

Tala med din läkare om du planerar att sluta röka. Din läkare kan kanske föreslå att du slutar använda resurser som du tidigare inte kände till. Din läkare kommer också att kunna skriva en recept på medicinen för att hjälpa dig att sluta röka, om han eller hon känner att det är nödvändigt.

Kom med en lista med de främsta anledningarna du vill sluta. När du känner din viljestyrka svagare, upprepa dina skäl för att sluta till dig själv tills ditt begär har passerat. Det här är ett bra sätt att fokusera din uppmärksamhet från uttag och positivitet.

Lista alla anledningar till varför du borde sluta röka. Om du befinner dig kämpar för att hålla dig på spåret, kommer listan att vara en konstant påminnelse och ge dig den motivation du behöver för att fortsätta att trycka på.

Deep Preatment

Glöm inte att erbjuda dig själv belöningar när du når de viktiga avslutande milstolparna. Ta dig tid att göra en lista över de belöningar som du verkligen vill ha. Låt dig själv lova att du får en av dessa belöningar efter en vecka har gått, och sedan igen efter en månad har gått. Sätt den listan någonstans där du kan se det framträdande varje dag. Detta kan ge dig hjälp att hålla dig motiverad när du känner dig svag.

Om du längtar efter en cigarett, prova djup andning. Detta gör att du kan fokusera på din kamp och påminna dig om exakt varför du bestämde dig för att ge upp. Att fylla dina lungor med syre gör det möjligt att känna dig nyfödd. Det är väldigt lätt att göra lite djupa andningstekniker, och du kan göra dem när som helst på dagen.

Nu vet du att du kan sluta röka om du verkligen försöker. Hitta din motivation och hålla dina mål i åtanke hela tiden. Om du prioriterar detta och införliva föregående råd i din plan, kan du sluta tidigare än du trodde var möjligt.Source link