Letar du efter information om att sluta röka? Se tipsen nedan!


Rökning är dålig för din hälsa och för vår hälsa. Det orsakar alla typer av cancer, andningssvårigheter, hjärt- och artärkomplikationer, och försämrar i grunden alla celler i kroppen, liksom att erodera din livskvalitet och kosta dig en liten förmögenhet. Det är farligt för människor runt dig att andas in din andrahandsrök. Det är därför viktigt att du slutar röka. Den här artikeln visar dig några användbara råd som hjälper dig att sluta röka.

Om du plötsligt vill bli rökig, försök att fördröja din rökning. Genom att berätta för dig själv kommer du att checka tillbaka om tio minuter för att se om du fortfarande vill ha en cigarett, kommer du vanligtvis att undvika begäret. Om du fortfarande vill ha en cigarett fortsätter du med denna taktik tills den äntligen fungerar.

För att öka dina chanser att lyckas i dina ansträngningar att sluta röka, överväg att skriva ut en lista med fördelar och nackdelar med att sluta. När du skriver något skriftligt, har det ofta en inverkan på hela ditt mentala perspektiv.

Undvik dina triggers att sluta röka med mer framgång. Många tycker att de har en koppling mellan körning och rökning, till exempel. I så fall måste du tänka på sätt i förväg för att ändra ditt körbeteende så att du inte ständigt frestas i bilen. Distrahera dig själv med något annat vid dessa tillfällen.

Försök inte göra det själv. Frigör inte vänner och familj, eftersom du kan använda dessa personer för stöd. Försök också att nå ut till en stödgrupp för råd och rådgivning. Ibland genom att prata med andra som hanterar samma uttag och problem som du är, hjälper du dig att luta dig mot varandra och slutligen sluta vana.

Medan du slutar röka, tillåta dig själv en belöning när du når vissa milstolpar. Till exempel, om du går en hel vecka utan att röka, gå till en film. När du gör det en hel månad utan att röka, äta ute på en restaurang du verkligen tycker om. Fortsätt arbeta mot dessa mindre mål tills du finner att du kan gå utan att röka på obestämd tid.

Några bra sätt att komma i form, vara aktiv och distrahera dig från att röka är att delta i ett träningsprogram och anmäla dig till lokalt gym. Övning är ett bra sätt att lindra stress.

En strategi för att hjälpa dig att sluta röka är att göra en varumärkesbyta. Byta till ett varumärke som du inte tycker om eller en cigarett som du inte gillar smaken av. Båda som begränsar antalet cigaretter du röker och inte inhalerar medan du röker kan hjälpa dig att sluta. Detta är ett effektivt sätt att försörja dig för att sluta helt.

Klipp ner på rökning. Om du vill sluta röka helt, kan det leda till att du pekar i rätt riktning. Du bör försöka vänta en timme på morgonen innan du röker. Försök röka bara en halv cigarett för att hjälpa dig att skära på hur mycket du röker.

Rökning har visat sig vara ohälsosam och farlig. Det finns olika hälsorisker, som lungcancer, hjärtattacker och emfysem. Begagnad rök orsakar samma sjukdomar hos människor som aldrig rökt en dag i sitt liv. Förhoppningsvis kommer du att kunna bättre sluta röka genom att följa rådet i den här artikeln.Source link