Letar efter sätt att sluta röka? Idéer du kan använda


Det finns många fördelar som kan uppstå genom att sluta röka. Kom ihåg dessa fördelar när du tillämpar användbara tips som dessa. Ring på dessa riktlinjer när du känner dig överväldigad, och du kan börja sparka vanan en gång för alla.

För att öka dina chanser att bli framgångsrika i dina ansträngningar att sluta röka, överväg att skriva ut en lista med fördelar och nackdelar med att sluta. Att skriva ut fördelarna kan bidra till att belysa fördelarna med den åtgärd du tar. Detta kan hjälpa dig att fokusera din avslutande ansträngning tydligare, samt att identifiera eventuella svagheter i din plan.

TIPS! Om du är uppriktig i din strävan att sluta, hitta en supportgrupp och hålla fast vid dem. Supportgrupper kan hjälpa dig att lära dig att hantera de fysiska och emotionella utmaningar du kan uppleva när du slutar.

Om du skapar en avslutningsplan, var noga med att skriva en lista över alla sätt du kan ge upp för vana. Anpassa den här listan till ditt liv och dina behov, för att sluta effektivt. Alla gör saker på egen väg. Det är viktigt att hitta vad dina bästa alternativ är. Gör en lista för dig själv.

Se till att du får tillräckligt med sömn när du försöker sluta röka. För många ökar cigarettbehov under sena nätter. Senare på natten verkar alltid vara den tiden ingen annan är, så det är lättare att smyga i en cigarett. Så se till att du får minst åtta timmars sömn varje natt så att din kropp och sinne är välviljade och kunna ta itu med ditt rökavvikande huvud.

När en cigarettsträng slår, försök att genomföra förseningar. Berätta för dig själv att vänta fem eller tio minuter när du känner uppmaningen att röka. Det är möjligt att när fem till tio minuter rullar runt, kommer dröjan att ha gått. Om begäret inte har passerat, upprepa det första steget igen.

Om du önskar att röka smälter din lösning, försök åtminstone att sätta av det så länge som möjligt. Berätta själv att du behöver ta en lång promenad innan du kan röka, eller försök att dricka ett glas vatten innan du röker.

Se till att du äter bra. Detta kommer att bidra till att minimera viktökning som du kan uppleva. Det är normalt för din kropp att kräva mat under stoppprocessen, och det bästa sättet att tysta dina begär och stabilisera ditt humör är att äta hälsosamma snacks.

Nikotin-ersättningsterapi

Nikotinersättningsterapi är ett bra alternativ. Många känner sig deprimerad, frustrerad eller rastlös när de drar sig från nikotin. Ibland kan lusten efter nikotin vara mer än du kan hantera. Användning av nikotinutbytesbehandling hjälper till att lindra dessa symtom på uttag. Människor som använder dessa produkter har dubbelt så stor sannolikhet att sluta för gott som de som går kallt kalkon. Men du bör aldrig använda dessa nikotinbyten medan du fortfarande röker.

TIPS! För att sluta röka, bör du sträva efter att skapa en egen lista över hur du kan sluta. Detta kan vara ditt bästa verktyg för framgång, om det används till din fördel.

För att undvika sprickbildning under press av begär och nikotinuttag, hitta hälsosamma sätt att hantera den resulterande stressen. Prova gymmet. Överväg att utveckla en ny hobby. Vad sägs om att få en massage? När du har stillestånd, omger dig med trevliga distraktioner, som bra böcker, schemalagda chattar med vänner eller nya spel.

Sluta röka

Positivt tänkande och motivation kan vara en viktig del av att sluta röka. Gör ansträngningarna att föreställa dig alla sätt att ditt liv kan bli bättre när du har slutat röka. Tänk på ett fräschare andetag, bättre tänder och en renare hem, till exempel. Se till att du också fokuserar på de positiva fördelarna med livet efter att du slutat röka.

TIPS! När du känner att du behöver röka, försök fördröjning taktiken. Försök att distrahera ditt sinne och din kropp i 10 minuter genom att gå en promenad eller ringa en vän; i denna tid kommer din uppmaning troligen att gått.

Troligen vet du redan att rökning är dålig för dig. Men även dessa fördelar kanske inte är tillräckliga motivation att sluta röka, och detta är fokus för denna guide. Använd ovanstående råd när du känner sig omotiverad eller när ingenting verkar kunna bli av med dina begär. Det kommer inte vara länge innan du njuter av alla fördelar som följer med att vara en icke-rökare.