Letar efter sätt att sluta röka? Idéer du kan använda


Det finns få rökare som inte inser att de borde sluta. Skryter någon om alla de stora fördelarna med att röka har fört dem? Det kan vara svårt för en icke-rökare att förstå hur svårt det är att sluta, och det är där ex-rökaren blir expert. Läs vidare för deras råd och expertis.

Bryt ner fördelarna med att sluta röka genom att skapa en lista med specifika fördelar och nackdelar. Att skriva ut fördelarna kan bidra till att belysa fördelarna med den åtgärd du tar. Det här kan hjälpa dig att hålla dig motiverad och kan sluta göra det lättare.

När du väl bestämt dig för att sparka röken vana, berätta för din familj och vänner. Detta kan hjälpa dig att skapa en supportgrupp för att underlätta processen. Detta kan vara den lilla knuff du behöver för att hålla dig på rak och smal.

När du väl bestämt dig för att sluta röka, hitta en supportgrupp. Supportgrupper kan hjälpa dig att lära dig att hantera de fysiska och emotionella utmaningar du kan uppleva när du slutar. Dessa människor kan bli dina vänner och erbjuda dig en mängd råd som kan hjälpa dig att hålla dig på rätt spår. Du kan kolla din lokala kyrka, rec center eller till och med community college för att hitta dessa supportgrupper.

Be dina vänner och kära att vara stödjande om ditt beslut att sluta röka. Be dem att ge dig uppmuntran och inte kritik. Varna dem om det faktum att du sannolikt blir grumpigare än vanligt när du börjar processen. Du kan också vara lite fuzzy-brained. Att sluta röka är en svår process, och att få stöd från dina vänner och familj är kritiskt.

Vissa människor tycker inte om tanken på att sluta kall kalkon, så ge nikotinersättningsterapi ett försök. Att använda dessa nikotin-tillhandahållande OTC-produkter i samband med din egen personliga viljestyrka kommer att bekämpa de grova symptomen på uttag.

När det är dags att sluta röka, var noga med att hålla sig borta från de triggare som får dig att känna dig som en cigarett. Ta inte del av specifika beteenden som kan öka din uppmaning att röka. Distrahera dig själv med något annat vid dessa tillfällen.

Dag för dag är det enda sättet att sluta röka. Håll ditt fokus på att komma igenom idag utan en cigarett, snarare än att tänka på att sluta för alltid. Om du tar saker i en kortare tidsram är det ofta lättare att klara av stressen. När du har anpassat dig till tanken att du inte röker och känner dig mer självsäker kan du sedan titta på ett längre engagemang.

Var noga med att belöna dig själv för små milstolpar när du slutar röka resan. Till exempel, gå till en film när du har slutat röka i en vecka. När du går en hel månad, gå till en fancy restaurang du normalt inte går till. Fortsätt att ge dig själv en belöning i ökande mängd för att erkänna dina framsteg tills du inte tänker på trängsel att röka.

Cravings verkar komma oftast när en individ känner sig stressad. För att hålla dig från att falla offer för detta, hitta ett hälsosamt alternativ för stressavlastning. Du kan prova nya hobbies, massage eller ansträngande träning under höga krav. Fyll din stilleståndstid med roliga, ljuvliga distraheringar – den senaste romanen, datumnatt eller kulturutflykt.

Ett av de sätt som kan hjälpa dig att sluta röka är att byta till ett annat märke av cigaretter. Gå med en cigarett som inte smakar väldigt bra. Båda som begränsar antalet cigaretter du röker och inte inhalerar medan du röker kan hjälpa dig att sluta. Du kommer vara mindre benägna att röka om du inte gillar det lika mycket.

När du försöker sluta röka, låt dig själv få en belöning varje gång du når ett mål. Till exempel kan du bestämma dig för att se en film som en behandling för att markera en vecka utan en cigarett. När du går en hel månad, gå till en fancy restaurang du normalt inte går till. Fortsätt arbeta mot dessa mindre mål tills du finner att du kan gå utan att röka på obestämd tid.

Se till att du berättar för dina vänner och familj att du slutar röka. De kan vara där för att hjälpa dig att sluta. Det absolut bästa sättet att hjälpa dig att sluta är att ha ett starkt stödsystem. Detta kommer att öka dina chanser att äntligen vara rökfria för livet.

Motivation och positivt tänkande kan vara till stor hjälp för att hjälpa dig sluta röka. Identifiera alla sätt på vilka ditt liv kommer att dra nytta av att vara en icke-rökare. Tänk på hur mycket bättre du och ditt hem kommer att lukta när du har gjort förändringen för att sluta röka. Att tänka på allt gott som kan hända som ett resultat av att sluta kan vara lika motiverande som att tänka på det dåliga.

Avsluta så många gånger som du behöver. Många individer som lyckats sluta lyckades inte första gången de försökte. Sluta röka, och ha tanken att du kommer att stanna så länge som möjligt. När du blir motiverad igen, var noga med att ange ett annat datum för när du ska sluta. Håll bara på det och försök att förlänga den tid du slutar, medan du lär dig vad som utlöste dig till att röka igen varje gång. Så småningom får du det så bra att du kommer att sluta en gång och bara inte gå tillbaka.

Det är viktigt att hitta sätt att hantera nikotinuttag, för att hålla sig från att ge efter för dina begär och den stress de kan orsaka. Det kan innebära att du går till gymmet i ögonblick när du brukar uppleva cravings, eller starta en hobby eller ens ha ett vanligt massageschema. Du bör göra ditt bästa för att fylla någon ledig tid med roliga och uppfyllande aktiviteter. Du kan ta den här tiden för att komma ikapp med gamla vänner eller läsa också.

Nonsmokers kan inte fathom din önskan att röka en cigarett när du vet vilka hälsomässiga kostnader som är inblandade. De förstår inte varför vanan är så fruktansvärt svår att sluta. De råd som delades här kom från människor som framgångsrikt har slutat sig, vilket ger dig en effektiv strategi att försöka. Använd deras råd och erfarenheter för att göra det möjligt för dig att röka.Source link