Letar efter sätt att sluta röka? Idéer du kan använda


Många tycker om att sluta röka men är så säkra att de kommer att misslyckas att de aldrig ens försöker. Med rätt inställning och några användbara råd kan någon finna det möjligt att sluta röka. Försök med alla följande tips, och du kan bli förvånad över din framgång.

Se till att du får mycket vila om du slutar röka. Att stanna upp sent kan höja trötthet, öka cravings för en cigarett. Du kan bli frestad att smyga en rök eftersom ingen är omkring för att fånga dig under dessa timmar. Att ha åtta timmar att vila varje natt kommer att hålla dig fokuserad och det blir lättare för dig att kontrollera dina begär.

TIPS! Hitta metoden att sluta som är enklaste för dig. Försök inte gå kallt kalkon.

Rökning har mycket starka föreningar med vissa aktiviteter, och undvikande av dessa situationer kan hjälpa dig att sluta röka. Om du alltid brukade röka medan du läser en bok kan du behöva lägga din bok tillfälligt tills du har brutit din rökvanor. Leta efter en distraktion i dessa situationer.

För att undvika nikotinbehov, försök att hantera din stress på andra sätt. Du kan försöka gå till gymmet under ett begär eller starta en ny hobby. När du upplever nertid, se till att du distraheras av roliga saker. Utveckla en hobby. Börja delta i en gammal du inte har gjort en stund. Ta lunch med en vän. Läs en bok. Allt som håller dig upptagen är bra.

Se till att berätta för din familj och vänner att du har bestämt dig för att sluta röka. De kommer att vara där för dig, och de kan vara en stor kraft för att påminna dig varför du slutar röka. Om du omger dig med ett starkt stödsystem, blir det en stor hjälp i din kamp att sluta. Möjligheten att lyckas i ditt försök att sluta röka kommer att öka betydligt.

När du bestämmer dig för att sluta röka, hitta en supportgrupp för att hjälpa. Det är fördelaktigt att ha ett nätverk av andra som är var du är och kan förstå vad du går igenom.

Sluta långsamt genom att minska antalet du röker över tiden. Det här är ett bra sätt att lätta in i tanken att sluta helt och hållet. Undvik att röka när du först vaknar. Försök röka en halv cigarett när du röker för att skära ner lite åt gången.

Om du vill sluta måste du lära dig om att sluta. De flesta människor slutar inte röka första gången de försöker. Prova det själv genom att sluta och bara se hur länge du kan hänga på innan du väljer vanan igen. Så snart du tänds igen, sätt ett annat slutdatum. Gör en vana att sluta, och försök att göra det längre varje gång du slutar. Så småningom kommer du att sluta den sista tiden och aldrig gå tillbaka.

För att undvika påminnelse om rökens lukt, rengör ditt hus noggrant när du bestämmer dig för att sluta. Har dina mattor och möbler rengjorts, skrubba dina väggar och tvätta eventuella tygfönsterbehandlingar du kanske har. Detta kommer att göra ditt hem lukt rent och frånvaron av lukten av cigaretter hjälper dig att undvika att bli påminnad om den vana som har plågat ditt liv när som helst du kommer in i ditt hem.

TIPS! Se till att du tar processen en dag då. Vägen till stopp är bara en process.

Som nämnts i början av denna artikel vill vissa rökare sluta men har inte viljestyrka att göra det. För att framgångsrikt sluta röka måste människor ha två saker: en handlingsplan och tillräcklig motivation att fortsätta att gå när det blir svårt. De tips och råd du har läst här kan hjälpa dig att skapa din egen plan och slutligen sparka den vana.Source link