Ljuka steg mot att få frihet från tobak


Det finns många som vill sluta röka vanor. Rökning är inte hälsosam för någon, och kommer bara att skada dina lungor under lång tid. Ta en titt på det stycke som följer och få insikt i att sparka vanan en gång för alla.

Support Group

Tips! När du har fattat beslut om att sluta röka, försök att söka hjälp från en supportgrupp. Det finns stor fördel i nätverk med människor som förstår de fysiska och känslomässiga utmaningarna du står inför.

När du har fattat beslutet att rökning inte längre är för dig, leta efter en supportgrupp för hjälp. Det finns stor nytta i nätverk med människor som förstår de fysiska och känslomässiga utmaningarna du står inför. Du hittar inte bara stöd, utan råd och vägledning som leder dig till stor framgång. För att hitta en supportgrupp i närheten av dig, kolla kyrkor, fritidscenter eller högskolor i ditt område.

Ta mycket vila när du försöker sluta röka. Ju längre du stannar upp, ju fler begär du kommer att möta. Du är mer benägen att vara ensam sent på kvällen och kan smyga en cigarett medan ingen annan är med dig. Om du får minst åtta timmars sömn varje natt, kommer du att vara fokuserad och kunna stoppa alla begär.

Om du har svårt att sluta röka, tala med en sjukvårdspersonal. Det finns mediciner tillgängliga för att hjälpa dig att sluta röka eller förenkla processen. Förutom att informera dig om olika behandlingar med rökning, kan han eller hon också informera dig om supportgrupper och andra resurser i samhället som kan vara användbara.

TIPS! Om traditionella metoder inte har fungerat, överväga hypnos. Att förvärva en licensierad hypnotisörs tjänster har visat sig vara effektiv för många andra.

Om du vill hålla dig borta från någon viktökning som du kommer att ha som är involverad i att sluta röka, försök att äta frukt och grönsaker. Vanan att äta dessa saker kan verkligen hjälpa till med att kontrollera viktökning som är förknippad med att sluta. Du måste påminna dig själv om att din kropp kommer att vilja äta när du slutar, du borde äta hälsosam.

Om din kalla turkey-ansträngning för att sluta röka misslyckades, får du lite extra hjälp via produkter som nikotinplåster eller tuggummi. Dessa nikotinutbyten hjälper dig att sluta genom att leverera din kropp med en liten del av läkemedlet för att hjälpa till att stoppa uttag.

Titta på stopp som ett ändamålsenligt val. Att stoppa är det enda sättet att starta slutprocessen. Sluta bara – och börja inte igen. Denna metod att sluta cigaretter är inte den enklaste. Men människor som använder den här metoden är mindre benägna att återvända till rökning över tid än människor som använder andra metoder.

TIPS! Oavsett vad du behöver titta på din sluta en dag i taget. Att sparka din vana för gott är inte en övernattning sak; det är en långsiktig process.

Hitta support via online formulär och meddelandekort. Massor av webbplatser finns där ute som ägnas åt att hjälpa människor att sluta röka. Det är ett bra sätt att jämföra olika perspektiv och metoder innan du blir nedtonad eller börjar tvivla på dig själv. Du kommer att hitta tröst när du pratar med människor som går igenom samma slags kampar.

Tänk på hur vår rökning påverkar din familj. Kom ihåg att om du blir allvarligt sjuk eller dör på grund av rökning, kommer det att skada din familj. Att tänka på detta kan hjälpa dig att vara motiverad att sluta. Det finns statistik som säger att så många som en av fem amerikanska dödsfall är relaterade till rökning. Du vill inte vara en statistik.

Prova lite kraftfull träning. Träning kan göra att du slutar röka mycket mer attraktiv när du märker den omedelbara förbättringen av lungkapaciteten. Regelbunden aktivitet kommer också att bidra till att avvärja en viss sannolik viktökning. Dessutom får motion din kropp att producera endorfiner, vilket kan ge dig en naturlig hög. Även om det höga inte kommer att vara lika bra som en nikotinhöjd, kommer det att hjälpa dig att klara av cigarettuttaget.

TIPS! Berätta för din familj och vänner om du planerar att sluta röka. Om du låter de omkring dig veta om din avsikt att sluta, kommer de att kunna motivera dig och hålla dig borta från någon frestelse.

Övning kan ersätta rökning. Mood boosting endorfiner släpps med motion och du kommer att distraheras från dina begär efter fysisk aktivitet. Dessutom förlorar du ämnesomsättningen när du slutar, och träning kan påskynda det.

Du har nu en bättre uppfattning om vad som är inblandat i att sluta för gott. När du slutar, kom ihåg alla de människor som älskar dig och vill att du ska leva ett långt och hälsosamt liv. Ta de tips som du har läst här och ställ dig på en väg att vara fri från nikotin.Source link