Ljuka steg mot att få frihet från tobak


Rökning är en dödlig vana som negativt påverkar vem som helst som gör det och alla som råkar vara runt det. Det förstör dina lungor och hals, skadar ditt hjärta och orsakar kaos på din mun. Second hand rök är också lika farlig. Det här är bara några av anledningarna till att du borde sluta. Dessa tips kan ge dig många tips, så att du kan avsluta.

Om du röker en cigarett är något du inte kan undvika, åtminstone försöka stalla för tid innan du tänder upp. Ta en lång promenad eller titta på ett tv-program för att få ditt sinne av att röka. Ibland räcker det med att ta den här tiden att tänka på andra saker för att avvärja tankar om att du tar en puff. Om du slutar röka en cigarett, har du åtminstone rökt en mindre cigarett den dagen.

Tips! När du bestämmer dig för att sluta röka, var noga med att berätta för din familj och vänner. När du låter folk veta dina planer kan de hjälpa dig att behålla frestelsen och vara motiverad.

Hypnos kan hjälpa sluta röka. Många har slutat genom att gå till en licensierad hypnotisör, och det kan också fungera för dig. Hypnotisten kan sätta dig i djupt trance och ge dig positiva affirmationer som håller dig inbäddad i ditt sinne. När transen är trasig kan du konstatera att cigaretter håller lite överklagande, vilket gör dig ännu närmare ditt mål att sluta.

När du bestämmer dig för att sluta röka, berätta för din familj och dina vänner. Genom att låta dem veta, kan de ge dig den motivation du behöver. Det här stödet kan vara det extra tryck som du behöver för att vara starkt när du slutar.

Älskade Ones

TIPS! Gör en lista över vilka metoder du kan använda för att avsluta. Ta tid att anpassa din lista som ett sätt att sluta röka mer effektivt.

Få stöd från dina nära och kära, så du kan sluta röka lättare. Kommunicera ditt behov av support, så att de kan förstå sina viktiga roller, snarare än att bli dömande eller tvivelaktiga. Låt dem veta att du förmodligen kommer att vara crabby i början. Se till att du har stöd från nära vänner och kära under din avslutande process. Det här stödet kan komma till nytta eftersom det inte är lätt att avsluta.

Nikotinersättningsterapi kan vara ett effektivt vapen för att bryta rökningens vana. Nikotinuttag kan få dig att känna dig deprimerad, rastlös, frustrerad eller irritabel. Cravings för en cigarett kan vara mycket kraftfull. Användning av nikotinutbytesbehandling hjälper till att lindra dessa symtom på uttag. Forskning har visat de som använder nikotinplåster, tuggummi eller pastiller har dubbelt chansen att framgångsrikt sluta. Undvik nikotinutbyten som pastiller eller tuggummi om du fortfarande röker.

Hälsan hos dina nära och kära beror på att du slutar röka. Även om dina familjemedlemmar väljer att inte röka, kan de få cancer eller andra allvarliga sjukdomar från att andas in i andrahandsrök. Din familjemedlemmar kommer att spendera mindre tid utsatt för farorna med begagnad rök när du slutar röka. Att sluta röka nu kommer att göra dig och alla runt dig hälsosammare.

TIPS! Om du försöker sluta röka, se till att du får gott om sömn. För de flesta människor, uppehåller sig de sena på natten, de ökar cigarettbehovet.

Rökningstopp är en av de få tiderna i ditt liv att det är bäst att vara en quitter! Många tidigare rökare misslyckades med sitt första försök att sluta. När du bestämmer dig för att sluta röka, ta det dag för dag. Om du misslyckas första gången, ställ in ett andra slutdatum omedelbart. Se till att du förlänger perioden mellan cigaretter ytterligare en vecka. En gång stannar det, så var bara tålmodig.

Överväg att belöna dig själv för viktiga milstolpar och planera dessa belöningar i förväg. Håll en lista över möjliga belöningar du kommer att ge dig själv när du gör det en dag utan att röka, eller en vecka eller en månad, och så vidare. Skriv in denna belöningslista där det ofta kommer att få ögat. Detta kan motivera dig i svaghetstid.

Rökning är inte bara ohälsosam, det är farligt. Det finns så många hälsorisker som har kopplats till rökning som lungcancer, hjärtattacker och emfysem. Begagnad rök är också mycket farlig och hotar alla runt dig när du röker. Du kommer sluta röka när du börjar använda informationen i den här artikeln.Source link