Lyckas att sluta röka med dessa användbara tricks


Många rökare tycker om att sluta men har inte tillräckligt med viljestyrka. De tips som följer hjälper dig att justera när du börjar ditt nya rökfria liv.

Du bör försöka lindra smärtan att sluta så mycket som möjligt. Kallkalkon är kanske inte det mest effektiva tillvägagångssättet för dig. 95% av tiden kommer människor som försöker sluta röka med hjälp av den kalla kalkonmetoden börja röka igen strax efter att ha försökt sluta. Nikotin är extremt beroendeframkallande, så använd en patch, terapi eller medicinering. Detta kommer att underlätta dig genom de svåra tidiga tillbakadragningsstadierna och sluta göra det lättare.

Ett hjälpmedel som hjälper dig att sluta är att göra en lista med anledningar till varför du borde sluta röka och också orsakerna till att du motstår sluta. När du skriver något ner kan det fungera för att justera din sinnesstämning.

Så snart du bestämmer dig för att sluta röka, gå med i en supportgrupp. Det kan vara fördelaktigt att prata med ex-rökare som har upplevt samma saker som du går igenom, och förstår de fysiska och känslomässiga utmaningarna du går igenom. Detta kan hjälpa dig att trivas genom att associera med personer som har gått igenom samma problem. Stödgrupper är universella, som du finner att det finns många som slutar röka. Försök leta efter en online, eller på din lokala högskola eller kyrka.

Ta varje dag en i taget. Vägen till stopp är bara en process. Låt dig inte oroa dig för vad som händer nästa vecka, nästa månad eller till och med nästa år. Ta en dag i taget. Fokusera på att komma igenom varje dag utan att röka så att du kan bygga en framtid som är rökfri.

Notera alla de metoder du planerar att använda för att sluta röka. Att göra en anpassad lista med saker att försöka kan hjälpa dig att lyckas sluta. Det finns typiskt många olika sätt att uppnå ett visst mål, och människorna varierar i vilket av dessa sätt som är mest effektiva för dem. Det är viktigt att du hittar en formel som är hanterbar och bekväm. Gör en lista för dig själv.

TIPS! Om du behöver röka, försök att fördröja det. Till exempel, kräva att du tar en lång promenad innan du ger in och har en rök.

Många tycker att att ta ett nytt träningspass, träningspass eller fysisk acivity kan göra det lättare att undvika att röka. Övning kan gå långt för att minska stressen som orsakas av nikotinuttag. Om du är ny att träna, ta det långsamt genom att bara gå varje dag. Innan du börjar träna rutin, kontakta din läkare.

10 minuter

När drömen att röka blir överväldigande, försök använda en fördröjning taktik. Berätta för dig själv hur du kommer att känna på omkring 10 minuter och distrahera dig själv. Du borde se längdpasset inom 10 minuter. Om du fortfarande vill ha en cigarett fortsätter du med denna taktik tills den äntligen fungerar.

TIPS! Se till att du tar processen en dag då. Avsluta är en process.

Be dina vänner och kära att vara stödjande om ditt beslut att sluta röka. Det är kritiskt att människorna närmast dig erbjuder stöd, inte kritik eller dom. Varna dem om det faktum att du sannolikt blir grumpigare än vanligt när du börjar processen. Du kan också vara lite fuzzy-brained. Att sluta röka är en svår process, och att få stöd från dina vänner och familj är kritiskt.

Om din kalla turkeyansträngning för att sluta röka misslyckades, får du lite extra hjälp via produkter som nikotinplåster eller tuggummi. Dessa produkter levererar små doser nikotin till din kropp för att avhjälpa missbruk utan smärta och stress av uttag.

Medan du slutar röka, tillåta dig själv en belöning när du når vissa milstolpar. Till exempel, gå till en film efter en vecka att du inte röker. Efter en månad, äta ute på en trevlig restaurang som du inte äter regelbundet på. Fortsätt arbeta mot dessa mindre mål tills du finner att du kan gå utan att röka på obestämd tid.

Försök snacka på frukt och grönsaker istället för söta snacks när du slutar röka. En förnuftig diet hjälper till att förhindra någon viktökning du annars skulle uppleva.

Börja med att klippa tillbaka på din rökning. Om du vill sluta röka helt, kan det leda till att du pekar i rätt riktning. Vänta en timme eller mer för att få din första cigarett på morgonen. Ett annat alternativ är att röka endast en del av en cigarett varje röksession.

Att sluta röka är en av de svåraste sakerna du någonsin kommer att göra. Det är dock inte att säga att det är omöjligt. Det är självklart en process som kräver tid, uthållighet och engagemang. Du kommer bäst att tjäna genom att få så mycket kunskap och hjälp som möjligt. Om du använder de tips som delades i den här artikeln kommer du att vara bra på väg mot att leva rökfritt.