Lyckas att sluta röka med dessa användbara tricks


Som vetenskapen har visat är nikotin i cigaretter mycket beroendeframkallande. Att leva utan rökning kan vara svårt på grund av den uttag du uthärdar. Se till att du har bra information om hur du går vidare för att få en bra chans att uppnå ditt mål.

Du kanske vill vara med i en supportgrupp när du bestämmer dig för att sluta röka. När du är om människor som går igenom samma saker som du är, kan de hjälpa dig med de fysiska och känslomässiga utmaningar som är förknippade med att sluta. Dessa människor kommer att erbjuda dig vägledning, support och råd om hur du slutar. Supportgrupper finns på många ställen, till exempel din kyrka, rec center eller college, fråga runt.

Skapa en träningsplan eller ett träningsprogram som hjälper till att fylla tomrummet kvar av cigaretter. Träning kommer att göra din stress försvunnen. Om du för närvarande inte är i bästa form, börja med korta promenader eller en enkel rutin och bygg dig därifrån. Innan du börjar något träningsprogram, bör du först kontakta din läkare.

Om du vill ge dig ett lust, sätt av det så länge som möjligt. Vad du än kan göra för att fördröja rökning hjälper dig, så ta en promenad, drick lite vatten eller lägg dig ner. Bara lite extra tid innan du tänds kan hindra dig från att röka den cigaretten. Skulle du fortfarande ge dig till begäret, tvinga dig själv att vänta extra tid kan sluta ta en cigarett av din dagliga summa.

Få mycket sömn varje natt om du slutar röka. Att inte få tillräcklig sömn kan ibland leda till begär. Det finns inte folk runt sent på kvällen, det gör det enkelt för dig att smyga en rök. Att få en full åtta timmars sömn varje natt ger dig möjlighet att behålla din motivation och din förmåga att bekämpa cigarettbehov.

Det finns en viss mängd viktökning som ofta är resultatet av att man slutar röka, och att äta frukt och grönsaker istället för sötsaker är ett sätt att hjälpa till att undvika detta. Detta är ett sätt att bekämpa den karakteristiska viktökning som kommer med att sluta. Kom ihåg att din kropp kommer att kräva mat när du slutar och det bästa är att ge det hälsosam mat för att hålla dig i en hälsosam sinnestillstånd.

Sluta röka

Se till att du går om det ett steg i taget. Vägen till stopp är bara en process. Oroa dig inte med nästa månad eller nästa år. Att byta idag kan göra din framtid ljusare, så ta ditt avslutande mål ett steg åt gången och försök ditt bästa att vara stark under hela processen.

Prata med dina nära och kära för att få sitt stöd när du slutar röka. Gör klart att du behöver stöd, men att det inte kommer att hjälpa till om dom är dömande. I början kan du drabbas av humörsvängningar och grumlig dom och människor runt omkring dig borde vara medvetna om det. Att sluta röka kan vara mycket svårt, så det är viktigt att du har stöd av dem som är nära dig just nu.

Det första steget i något program för att sluta röka är att göra åtagandet att se det igenom. Om du inte antar en positiv, optimistisk utsikt och en vilja att fortsätta, kommer du att ha en svår tid att döda din vana. Du kan förbli engagerad genom att tänka på alla orsaker som du ville sluta i första hand.

Låt familj och vänner veta att du planerar att sluta röka. De kommer att hålla dig på rätt spår och uppmuntra dig när du känner dig svag. Ett bra stödsystem är ett viktigt verktyg. Din framgångsgrad för att sluta kommer att öka med mycket.

Om du vill sluta röka, måste du göra en lista över hur du ska gå om att sluta. Att sitta ner för att skapa en lista, anpassad till din livsstil, är ett bra sätt att komma igång. Alla gör saker på egen väg. Det är viktigt att du hittar något som kommer att fungera för dig. Skapa din egen personliga lista hjälper dig göra det här.

Tänk på några viktiga delmål, till exempel att stanna bort cigaretter i en vecka och bestämma belöningar för att nå dessa mål innan du når dem. Gör en lista med saker som du kan använda för att belöna dig själv för att nå en vecka, månad eller dag med icke-rökare. Stick din lista på kylskåpet eller en annan plats där du kommer att märka det ofta. Det kan ge inspiration och motivation under svåra tider.

Planera dina stresshanteringsmekanismer så fort du slutar röka. Ditt rökningsliv var fyllt med att reagera på stress genom att tända en cigarett. Om du utvecklar en alternativ plan, kommer du dock bättre att kunna undvika att röka. Ha mer än en idé om den första tanken inte hjälper tillräckligt.

Gör ditt mål att röka inte ens en puff. Du kanske tänker att du kan hantera att ha bara en cigarett, men i själva verket kommer den ena cigaretten förmodligen att ångra alla dina avslutande ansträngningar. Kom ihåg vad du redan har varit och bara säg nej.

Skapa en träningsplan eller ett träningsprogram som hjälper till att fylla tomrummet kvar av cigaretter. Träning kommer att göra din stress försvunnen. Du kan lindra in i en hälsosammare livsstil genom att börja ta en daglig promenad och arbeta dig upp mot ansträngande aktivitet. Innan du börjar någon typ av träningsrutin, prata med din läkare.

Rådfråga din läkare om mediciner som du kan använda för att hjälpa dig att sluta. Många framsteg har gjorts med läkemedel för rökstopp. Nikotinersättningsprodukter och mediciner som minskar abstinenssymptom är bara några av de tillgängliga alternativen. Tala med din läkare och ta reda på vad de rekommenderar för din situation.

Skriv ut din topp fem lista med anledningar till att sluta röka. Upprepa din mantra till dig själv när du känner ett starkt begär. Det här låter dig ta kontroll över din missbruk, för att optimera din chans till framgång.

Nikotin är beroendeframkallande; Det är ett vetenskapligt bevisat faktum. Att ge upp cigaretter kan tyckas nästan omöjligt, både fysiskt och mentalt. Du kan göra processen mycket enklare genom att följa alla de råd som vi har lagt fram här. Genom att använda denna information och lägga in ett hårt arbete, kommer du att kunna sluta röka.

Använd en bra fördröjning taktik när du känner en överväldigande önskan att röka en cigarett. Vänta 10 minuter medan du distraherar dig själv under tiden, och du kommer vanligtvis att hitta begäret har gått. Om begäret fortfarande finns kvar, upprepa processen så ofta du behöver.Source link