Lyckas med att sluta röka med dessa användbara tricks


Oavsett vem du är, eller hur mycket viljestyrka du kan ha, sluta röka är inte en lätt uppgift. Rökning ger en viss tillfredsställelse, även för dem som vill sluta. För att avlägsna dig från den känslomässiga kopplingen av rökning och sluta vanan en gång för alla, ta råd från följande tips för att komma igång.

Sluta röka så enkelt som möjligt. Försök aldrig att sluta med kall kalkon. Många som försöker sluta kommer att misslyckas med sitt första försök. Eftersom nikotin är så beroendeframkallande är det viktigt att använda en metod som innehåller recept eller nikotinplåster eller tuggummi. Dessa saker hjälper dig med eventuella abstinenssymptom du kan uppleva och slutar lyckas mycket mer troligt.

Leta efter en supportgrupp som hjälper dig att sluta röka. De bästa grupperna har en blandning av nya quitters, och människor som har slutat ett tag. Det kan vara fördelaktigt att prata med ex-rökare som har upplevt samma saker som du går igenom, och förstår de fysiska och känslomässiga utmaningarna du går igenom. Dessa människor kan stödja dig genom de svåraste tiderna med vägledning och tips om hantering. Stödgrupper finns på många ställen, även på Internet, så ta tid att undersöka vad som är tillgängligt för dig.

TIPS! När du väl bestämt dig för att sparka röksvanan berätta din familj och dina vänner. När du förmedlar människorna runt dig med denna information kan de göra saker som hjälper dig att hålla dig motiverad och behålla frestelsen.

Nikotinutbyte

Försök med nikotinbytesprodukter som erbjuds. Uttagssymptom innefattar depression, slöhet och irritabilitet. Cravings kan vara svårt att ignorera. Dessa överväldigande känslor kan lindras med nikotinutbytesbehandling. Studier har visat att personer som använder nikotinutbytesbehandling dubblar sin chans att lyckas. Det är väldigt farligt att röka vid användning av dessa produkter. För att skydda dig, undviker du att röka om du använder nikotinbytebehandlingar.

Rökning har mycket starka föreningar med vissa aktiviteter, och undvikande av dessa situationer kan hjälpa dig att sluta röka. Om du alltid brukade röka medan du läser en bok, kan du behöva tillfälligt lägga ner din bok tills du har brutit din rökvanor. Leta efter en distraktion i dessa situationer.

Tips! Om du uppmanas att tända upp, försök använda en fördröjning taktik. Genom att berätta för dig själv att du kommer att se hur du känner på 10 minuter och sedan distraherar ditt sinne och kropp under den tiden, kommer du normalt att hitta 10 minuter senare, kommer begäret att gått.

Innan du ställer in ett slutdatum eller annars planerar du att avsluta processen måste du vara förpliktigad att lyckas. De flesta misslyckas eftersom de ger upp eller håller sig i en negativ tankeprocess. Håll din motivation för att komma ihåg hela tiden.

Belöna alla dina milstolpar när du försöker sluta röka. Ett exempel mellanmål kan vara att gå en vecka utan att ha en rök. När du gör det, gå ut för att se en ny film eller spela du har menat att titta på. När du har passerat den månaden långa milstolpe, njut av en fin kväll ute på din favoritrestaurang. Detta kommer att bidra till att öka motivationen för din belöning i ett försök att eliminera rökning från dina tankar.

Sammanfattningsvis finns det ingen anledning att vara rädd för förslaget att byta tobak från ditt liv. Självkänsla och viljestyrka kan få dig genom att sluta röka, så använd tidigare insikter i ditt dagliga liv idag. Du kommer att bli förvånad över vad du ska åstadkomma, och hur stark du är.

TIPS! När ett begär kommer att äta när du slutat röka, räcker du efter grönsaker och frukt. Detta kan hjälpa till att förhindra viktökning.Source link