Mycket effektiva strategier för att få dig att sluta röka


Många gånger hör du att folk säger att det är svårt att sluta röka, men det betyder vanligtvis att de inte vet hur man gör det . Liksom med allt i livet, ju mer kunskap du har om någonting, desto mindre förvirrande blir det. Läs vidare för tips som hjälper dig att sparka vanan en gång för alla.

Var öppen och låt folk veta om ditt mål att sluta röka. Andra som vet om ditt mål kommer både att hålla dig ansvarig och ge dig ett supportsystem. Det kan vara den extra motivationen du behöver för att hålla koll på att sluta röka.

Tips! För att öka dina chanser att lyckas sluta röka, tänk på att lägga ner på papper alla möjliga fördelar och konsekvenser av att sluta. Att ta upp frågan skriftligt hjälper dig att se det tydligare.

Börja med någon typ av träning, för att hålla ditt sinne upptagen och hålla sig borta från cigaretter. Du kan också sänka dina stressnivåer genom att träna. Om du inte tränar regelbundet, kan du börja långsamt genom att gå regelbundet. Utöva inte utan att konsultera din läkare om vad som är säkert och lämpligt övningar för dig.

Att kyla kalkon för att sluta röka är inte den smartaste idén, försök få tillsatser för att hjälpa dig på vägen, saker som nikotinplåster eller tuggummi. Dessa mediciner, varav många finns tillgängliga i disken, behåll nivån av nikotin i systemet stabilt när du arbetar med att inte röka. De kan förhindra några av de obekväma fysiska symptomen som är förknippade med rökningstopp.

Innan du avslutar ett datum eller på annat sätt planerar din avslutande process måste du vara förpliktigad att lyckas. Många människor är inte framgångsrika eftersom de inte har rätt inställning eller de ger upp med sig. Du måste bygga beslutsamhet. Du kan göra detta genom att hålla din motivation i åtanke och syn hela tiden.

TIPS! Leta efter en supportgrupp som hjälper dig att sluta röka. De bästa grupperna har en blandning av nya quitters, och människor som har slutat ett tag.

Tala med din läkare om att sluta röka. Din läkare kan hänvisa dig till en supportgrupp eller ha kunskap om specialister i ditt område. Din läkare kommer också att kunna skriva en recept på medicinen för att hjälpa dig att sluta röka, om han eller hon känner att det är nödvändigt.

Om du inte kan sluta just nu byt cigarett märken. Välj menthol eller ett varumärke som du finner obehagligt. Detta kommer att göra det lättare att gradvis minska antalet cigaretter som du röker under en dag. Detta är det första steget att sluta.

Att stanna positivt hjälper dig att sluta röka för gott. Föreställ dig ditt liv efter att du röker, där du är friskare, lyckligare och kan hålla fast vid din månadsbudget med lite vänster. Påminn dig om hur mycket bättre dina andetag, kläder och hem kommer att lukta, och hur mycket lättare blir det att hålla tänderna vita. Medan många människor svarar på negativ förstärkning, kan en positiv syn också vara mycket kraftfull.

TIPS! Undvik några av de platser och beteenden som kan leda till att röka cigaretter. Ett par exempel är som om du röker efter att du äter en måltid eller när du kör din bil.

Det bästa stället att börja när man slutar röka, är att bara sluta. Det mest effektiva sättet att sluta är bara att sluta. Genom att göra detta gör du en pakt att aldrig börja röka igen. Medan den här metoden kan verka lite svår. Med tiden är det den mest effektiva metoden.

Om du är en inomhusrökare, var noga med att städa ditt hem grundligt, när du slutar röka. Shampoo din klädsel och mattor, tvättar dina gardiner och draperier och tvättar dina väggar. Inte bara kommer ditt hus att se och lugna rent och uppfriskande, men du kommer inte att bli frestad av den långvariga lukten av cigaretter när du kommer hem.

Gör en plan om hur man hanterar stressiga stunder. En massa människor som röker används för att röka en cigarett när de blir stressade. Du är mer benägna att inte röka, om du är planerad att göra en alternativ aktivitet. Genom att ha en plan på plats, kommer du att kunna undvika uppmaningen att röka.

Tips! Om du vill sluta röka, tala med din läkare. Din läkare kan ha resurser för att sluta att du kanske inte har.