Mycket effektiva strategier för att få dig att sluta röka


Att sluta röka är bara svårt om du låter det vara. Liksom med allt, ju mer kunskap du har desto bättre är processen. De tips som följer kommer att hjälpa dig att sparka din vana.

För att lyckas med ditt mål att sluta röka, borde du göra så enkelt av en metod som du eventuellt kan. Kallkalkon är kanske inte det mest effektiva tillvägagångssättet för dig. Det finns en stor chans att du kommer att misslyckas om du använder den här metoden. Eftersom nikotin är så beroendeframkallande, är det bäst att väga dig själv. Dessa hjälpmedel hjälper dig genom de första stadierna av tillbakadragande och gör din plan att sluta röka lättare.

Tips! Om du vill att sluta röka, bör du överväga att försöka hypnos. Varje år använder tusentals människor av licensierade hypnotiska terapeuter för hjälp med sin rökavgift.

Om du försöker sluta röka, se till att du får gott om sömn. Att stanna upp sent kan höja trötthet, öka cravings för en cigarett. Du är mer benägen att vara ensam sent på kvällen och kan smyga en cigarett medan ingen annan är med dig. Om du får åtta timmars sömn varje natt, kommer du att kunna fokusera bättre, vilket innebär att du kan kontrollera begär.

Rådgör med din läkare eller en specialist som hjälper dig att få den hjälp som du behöver för att lyckas. Det kan finnas receptbelagda läkemedel som kan hjälpa till att sluta, bland annat vissa antidepressiva medel. Du kan också ta reda på andra resurser, till exempel supportgrupper, som hjälper dig att göra det lättare att sluta röka.

Många människor vänder sig till mat när de slutar röka, så det är viktigt att du fyller på hälsosamma mellanmål. Detta kan hjälpa till att undvika, eller åtminstone minimera, viktökning som ofta är förknippad med rökningstopp. Kom ihåg att din kropp kommer att kräva mat när du slutar och det bästa är att ge det hälsosam mat för att hålla dig i en hälsosam sinnestillstånd.

TIPS! Se till att du tar processen en dag vid tiden. Att ge upp nikotin är en långsam process.

Det finns underbara kosttillskott i form av nikotinplåster och jämnt tuggummi som hjälper dig att sluta röka om du behöver hjälp. Dessa substitut är OTC-läkemedel som ersätter en del av nikotin som kroppen används för att få från att röka. Detta kan underlätta abstinenssymptom och öka dina chanser att sluta för gott.

Tala med din läkare för att se om han kan hjälpa dig att sluta. Din läkare kan ha slutat resurser som du kanske inte har i din besittning. Dessutom kan din läkare ordinera dig ett läkemedel för att sluta om han eller hon tror att du behöver.

Support Group

TIPS! Koncentrer dig varje dag när det gäller att hjälpa dig sluta röka. Fokusera på att ge upp cigaretter för dagen istället för resten av ditt liv.

Försök inte sluta ensam. Samla en stödgrupp av icke-rökning vänner och familj för att hjälpa dig när du kämpar. Du kanske också vill överväga att gå med i en supportgrupp. Ibland kan man prata med någon som upplever samma situationer som du är, kommer att hjälpa dig att fortsätta.

Motivation och positiv utsikter är nyckeln till att sluta. Allt du behöver göra är att inse hur ditt liv kommer att bli så mycket bättre när du äntligen har slutat. Tänderna kommer att se vitare ut, dina kläder kommer inte längre att lukta som rök, och din andedräkt gör dig mycket mer kissbar. Det finns många anledningar att sluta röka – vad är ditt?

Avsluta tills du får det rätt. Många rökare var tvungna att försöka flera gånger innan de lyckades sluta. Ställ in ditt mål för en dag, och arbeta sedan nästa dag när du kommer dit. Om du ska glida upp och tända, kom genast tillbaka på rätt spår och sätt in ett nytt slutdatum. När du går, fortsätt lära och sluta sluta varje gång. Vid en viss tidpunkt kommer du att vara så skicklig att du slutar att det blir permanent.

TIPS! Få stöd av dina nära och kära för att hjälpa dig att sluta röka. Låt dem veta att du behöver den typen av stöd och att det inte finns något behov av att dömas av dem.

Vid den här tiden vet du förmodligen hur viktigt det är att lära sig olika metoder för att röka upp. När du lär dig vad som fungerar och vad som inte ser du det inte är så svårt att sluta röka. Använd det du har läst här för att du ska kunna sluta för gott.Source link