Mycket effektiva strategier för att få dig att sluta röka


Om du vill sluta röka, är du långt ifrån ensam. Många vill sparka denna vana. Rökning gynnar inte någon, det gör bara ont i kroppen mycket länge. Om du är redo att sluta, fortsätt läsa för att höra några värdefulla råd som kan hjälpa.

För att öka dina chanser att lyckas i dina ansträngningar för att sluta röka, överväg att skriva ut en lista med fördelar och nackdelar med att sluta. Att skriva något ner kan förändra hela ditt mentala perspektiv. Detta kan hjälpa till att motivera dig att hålla dig på kursen, och kanske till och med sluta med att du kan fortsätta fokusera.

Tips! Sluta röka så fort du kan. Att sluta kallt kalkon kanske inte lyckas.

Du kan hitta en supportgrupp i ditt område för det stöd du behöver för att kunna sluta röka. Det finns stor nytta i nätverk med människor som förstår de fysiska och känslomässiga utmaningarna du står inför. Människor som detta kan ge dig viktiga tips, support och till och med vägledning. Kolla ditt tidning och lokalsjukhus för hjälpmedel.

När du väl har bestämt dig för att sparka röken, berätta din familj och dina vänner. Att ge bekanta personer med denna information kan låta dem motivera dig, tillsammans med att hjälpa dig att slå frestelser. Med detta stöd kan du optimera din chans att sluta med framgång.

Börja med någon typ av träning, för att hålla ditt sinne upptagen och hålla sig borta från cigaretter. Du kan också sänka dina stressnivåer genom att träna. Om du har ledt en stillasittande livsstil, börja långsamt, som att gå lugnt och gå varje par dagar och bygga upp därifrån. Innan du börjar träna någon typ av träningsrutin, prata med din läkare.

TIPS! Om du inte kan göra bort med ett begär helt och hållet, försök åtminstone hålla ut mot det så länge som möjligt. Tvinga dig själv att göra något, om det går en promenad runt kvarteret eller helt enkelt dricker ett helt glas vatten, innan du får en cigarett.

När du jobbar med att sluta, ta bort de saker som du psykiskt kopplad till rökning. Många tycker att de har en koppling mellan körning och rökning, till exempel. I så fall måste du tänka på sätt i förväg för att ändra ditt körbeteende så att du inte ständigt frestas i bilen. Du måste hitta andra saker att tänka på eller göra, för att tänka dig att röka under dessa tider.

Om du funderar på att sluta, ha en öppen diskussion med en läkare. Din läkare kan ha ytterligare resurser eller metoder för att sluta röka som du inte visste existerade. Dessutom kan din läkare känna att du skulle dra nytta av att använda en receptbelagd läkemedelsbehandling för att hjälpa dig att sluta.

Om du inte kan sluta just nu byt cigarett märken. Börja använda ett märke du ogillar eller en cigarett du finner smutsig. Rök inte mer av dem eller andas dem olika.

Sluta röka

Du vill berätta för din familj och vänner om dina planer att sluta röka. De är ditt supportsystem, och finns där för att påminna dig om att hålla dig beslutsam i dina försök att sluta röka. Att ha människor runt om dig som bygger ett stödsystem måste bli ett av de bästa sätten att sluta röka. Detta kommer att öka dina chanser att slutligen vara rökfria för livet.

För att sluta röka för gott, sluta så många gånger som det tar. Mycket få rökare lyckas sluta första gången de försöker. Avsluta en dag i taget, och försök inte röka tills du bara inte kan ta det längre. Om du glider upp, skapa ett nytt slutdatum. Fortsätt bara sluta och gå längre varje gång, lär dig på vägen. Vid en viss tidpunkt kommer du att vara så skicklig att sluta att det blir permanent.

TIPS! Du bör försöka fördröjning taktiken när du känner att du absolut måste ha en cigarett. Berätta för dig själv hur du kommer att känna på omkring 10 minuter och avleda dig själv.

För att undvika påminnelse om rökens lukt, rengör ditt hus noggrant när du bestämmer dig för att sluta. Du ska städa din møbel och mattor, rengöra väggarna och rengöra dina gardiner och draperier. Istället för luktande rök när du kommer hem, kommer du att lukta rena, fräscha dofter. Detta kommer att minska frestelsen att röka.

Förhoppningsvis har du hittat en viss insikt från att läsa den här artikeln om vad du behöver för att sluta röka en gång för alla. Tänk på att du måste förbli stark. Använd de tips som ges för att hjälpa dig att sparka den här dåliga vanan för dig själv och för dem som älskar och bryr sig om dig.Source link