Mycket effektiva strategier för att sluta röka


Rökningstopp är hård även för personer som är mycket engagerade och bestämda. Faktum är att många människor känner att de fortfarande får något av det oavsett om de vill sluta eller inte. Läs vidare för några tips om hur du lossnar emotionellt från att röka så att du permanent kan sluta.

Gör en lista över fördelarna med att sluta och nackdelarna att besluta att sluta. Detta hjälper till att öka oddsen för att framgångsrikt och permanent sparka din rökning vana. Att skriva saker ner kan förändra hela din tankegång. Genom att göra denna lista kan du gnista ditt intresse och motivation när du slutar, och hjälpa dig att fokusera på att sluta så att du lättare kan sluta röka.

När du bestämmer dig för att sluta röka, berätta för din familj och vänner. När du litar på dem runt dig med information som detta, kan de hjälpa dig att hålla dig motiverad, liksom att behålla frestelsen i våg. Deras stöd kommer att vara ett stort steg för att hjälpa dig på vägen för att sluta röka en gång för alla.

Tips! Hitta en supportgrupp om du behöver ytterligare support efter att du slutat röka. Det finns mycket styrka och trygghet i en grupp likasinnade människor som alla driver mot samma mål och hanterar samma utmaningar.

En av de bästa sakerna du kan göra när du slutar röka är att leva dag-till-dag. Ta en dag i taget när du slutar röka. Du kommer ofta att hitta det lättare ur en psykologisk synvinkel att utföra saker på en kortare tidslinje. När du är fast besluten att sluta på kort sikt kommer det att bli lättare att tänka på lång sikt.

10 minuter

Du bör försöka fördröjning taktiken när du känner att du absolut måste ha en cigarett. Berätta för dig själv hur du kommer att känna på omkring 10 minuter och distrahera dig själv. Du borde se längdpasset inom 10 minuter. Om du fortfarande känner trängseln, försök att hålla distraherande dig själv i 10 minuters steg för att avstå från att röka så länge som möjligt.

TIPS! Skynda inte på att sluta. Ta det dag för dag.

Du kommer att bli mer framgångsrik om du inte försöker att axla hela bördan av rökavbrott. Be om stöd och uppmuntran från dina vänner och familj, så att de vet att du vill sluta och låta dem ge dig hjälp. Överväg att gå med i en supportgrupp. Att diskutera hur du känner med andra som upplever samma svårigheter kan hjälpa dig att makt genom och slå rökning för gott.

Minska antalet cigaretter som du röker. Det här är en bra utgångspunkt för din strävan att sluta röka. Rök inte under den första timmen när du vaknar om du planerar att ha en cigarett. Du kan röka bara en halv cigarett snarare än en hel en för att skära ner på din rökning.

Planera dina stresshanteringsmekanismer så fort du slutar röka. Många rökare brukar upplysa när något stressigt händer. Att ha en plan på plats kommer att se till att du inte faller byte mot dina begär. Har många idéer, bara om din första idé inte hjälper.

TIPS! Innan du ens tänker på att börja processen för att sluta röka, måste du vara villig att vara engagerad. Många människor brukar misslyckas med att sluta på grund av att de inte har rätt sinne och de tenderar att ge upp sig enkelt.

Sluta röka görs inte bara för dig själv utan också för dina nära och kära. De människor som bryr sig om dig vill att du ska ha ett långt, hälsosamt liv. Omkring tjugo procent av amerikanerna dör av rökrelaterade orsaker. Låt dig inte bli en statistik.

Sluta röka omedelbart. Utsätt inte och identifiera ett startdatum några månader på vägen. idag är den perfekta tiden att börja. Ju mer du röker desto högre risk kommer du att få av en sjukdom på grund av att du röker. Kom ihåg att din avslutning också minskar din familjs exponering för skadlig begagnad rök.

Visa sluta som en tjänst för dig själv, snarare än ett offer. Du kommer att hitta det lättare att uppnå positiva resultat, om du ser valet i det ljuset. Tänk på proffsen snarare än nackdelarna. Tänk inte på deprivationerna, tänk på de positiva aspekterna av ett nikotinfritt liv. Du kommer att vara motiverad och vara mer sannolikt att lyckas.

TIPS! Ett annat motiv för att sluta är att det kommer att gynna din familj såväl som dig själv. Secondhand rök kan orsaka olika farliga hälsoförhållanden och sjukdomar som cancer.

Du kan behöva se en rådgivare för att sluta röka. Ibland röker vi av emotionella skäl. När den här frågan behandlas, försvinner också uppmaningen att röka. Om det låter som något du skulle vara intresserad av, prata med en läkare som kan hänvisa dig till rätt expert.

Samla stöd från dina nära och kära. Se till att alla som regelbundet är omkring dig är medvetna om att du tar detta väldigt viktiga steg. De kan ge dig en viktig uppmuntran. Du kan också tänka dig att gå med i en supportgrupp och även kolla in beteendeterapi för att hjälpa dig att sluta.

När du bestämmer dig för att sluta röka, sätt dig ner och lista alla orsaker till varför du kom till det beslutet. Om du befinner dig kämpar för att hålla dig på spåret, kommer listan att vara en konstant påminnelse och ge dig den motivation du behöver för att fortsätta att trycka på.

TIPS! Låt din familj och vänner veta att du planerar att sluta röka. De kommer att vara där för dig, och de kan vara en viktig kraft för att påminna dig varför du slutar röka.

Sammanfattningsvis finns det ingen anledning att vara rädd för förslaget att utbyta tobak från ditt liv. Du kan använda ditt självförtroende och beslutsamhet för att sluta röka, så börja din quest med dessa tips idag. Din styrka och förmåga kan till och med överraska dig.Source link