Mycket informativa tips som hjälper dig att sluta röka


Många människor planerar att sluta röka, men aldrig följa igenom. Så fortsätt läsa igenom följande stycken för idéer du kan använda för att slutligen sluta för gott, nu snarare än i den avlägsna framtiden. Ta sedan det du har lärt dig och sparka vanan för alltid!

Försök att distrahera dig själv när du planerar att röka en cigarett. Fynda med dig själv och berätta själv att du kan röka efter att ha gått eller efter att ha ett stort glas vatten. Ibland räcker det med att ta den här tiden att tänka på andra saker för att avvärja tankar om att du tar en puff. Även om du slutligen släpper, kan den här metoden hjälpa dig att minska betydligt.

TIPS! Många ex-rökare har funnit att hypnos fungerar när man slutar röka. Många rökare har haft en bra framgång med hjälp av en licensierad hypnotisör.

Behandla rökningstopp som att sparka någon annan missbruk: som en serie dagar av nykterhet. Kom ihåg att sluta kommer alltid att vara en process, och det sker vanligtvis inte över natten. Tänk inte på framtiden. Helt enkelt oroa sig för idag och ta det dag för dag och försök att eliminera dina rökvanor i nutiden, eftersom det i sin tur kommer att förändra framtiden.

När du bestämmer dig för att sluta röka, berätta för din familj och vänner. Att informera de älskade av dina planer ger dem möjlighet att hjälpa dig med din resa. Detta kan eventuellt vara det tryck du behöver vara motiverad och faktiskt sluta.

Begå din fritid och energi för att träna mer, både som ett sätt att förbättra din hälsa och som ett sätt att undvika cigaretter. Träning kan hjälpa till att underlätta stress. Om du har ledt en stillasittande livsstil, börja långsamt, som att gå lugnt och gå varje par dagar och bygga upp därifrån. Tala med din läkare innan du börjar träna rutiner.

TIPS! Det är viktigt att närma sig din resa genom att fokusera på en enda dag i taget. Det är en stor process att sluta röka.

Din läkare kan hjälpa dig att sluta när alla andra strategier misslyckas. Det finns ett växande antal medicinska hjälpmedel, som antidepressiva medel, som kan hjälpa dig att sluta med mycket mindre obehag. Din läkare kan också ge information om supportgrupper, hotlines eller andra resurser som kan förbättra dina chanser att slutföra med framgång.

Försök snacka på frukt och grönsaker istället för söta snacks när du slutar röka. Detta är ett sätt att bekämpa den karakteristiska viktökning som kommer med att sluta. Att äta en hälsosam kost kommer att hålla ditt sinne fokuserat och minska dina ohälsosamma begär som du anpassar till ditt liv utan cigaretter.

När du försöker sluta röka, måste du undvika de särskilda triggarna som får dig att röka. Många tycker att de har en koppling mellan körning och rökning, till exempel. I så fall måste du tänka på sätt i förväg för att ändra ditt körbeteende så att du inte ständigt frestas i bilen. Leta efter ett positivt alternativ för att fylla tiden och distrahera ditt sinne.

TIPS! Har personer som du vet att du kan lita på att hjälpa dig att sluta röka. Det är viktigt att de förstår att du behöver deras odödliga stöd.

En stark och positiv mental attityd kan gå långt för att hjälpa dig att sluta röka. Försök att tänka på hur mycket bättre ditt liv kommer att vara när du har slutat. Tänk på att andan inte luktar så illa, dina tänder kommer att se vitare ut, och din bostad kommer inte längre att ha en röklukt. Att acceptera att cigarettrökning har negativa hälsoeffekter kan vara skrämmande för vissa, men att fokusera på positiven kan också vara mycket motiverande.

Börja med att klippa tillbaka på din rökning. Att vidta stegvisa steg är ett bra sätt att hjälpa dig att uppnå dina långsiktiga mål att sluta. Försök att vänta en timme innan du har din första cigarett på dagen. En annan metod att använda är att röka endast hälften av din cigarett för att hjälpa dig att minska gradvis.

Framtiden för en hälsosam framtid när du lyckas sluta röka bör göra dig optimistisk. Ta den kunskap du har fått här, och gör positiva steg mot att sluta.Source link