Någon kan sluta röka när de har kraftfulla tips som dessa


Du måste vara ordentligt motiverad för att sluta röka. När du slutligen slutar kommer du att dra nytta på många sätt. Du skulle göra det bra för att tydligt förstå fördelarna som ska hända när du slutar röka, särskilt eftersom det tjänar som en förstärkning när tiderna är svåra. Att sluta röka hjälper till att skydda inte bara din hälsa utan också din familj. Det hjälper dig också att sänka risken för sjukdomar som lungcancer och emfysem, lägg dina pengar på ditt bankkonto och få dig att känna dig yngre och se friskare ut. På grund av detta borde du lägga följande tips för att utnyttja dessa fördelar.

Om du vill sluta röka, måste du göra en lista över hur du ska gå om att sluta. Att skapa en personlig, avslutad rökningslista bidrar till att öka sannolikheten för att du kommer att kunna slutföra med framgång. Varje person hittar metoder som fungerar för dem, medan de kanske inte fungerar för dig. Du måste räkna ut vad som fungerar bäst för dig själv och din livsstil. Skapa din egen lista gör det här.

TIPS! Hitta metoden att sluta som är enklaste för dig. Kallkalkon är kanske inte det mest effektiva tillvägagångssättet för dig.

Rökning är en steg-för-steg-process som bör göras dag för dag. I stället för att fokusera på att sluta för alltid, fokusera bara på att sluta för idag. En kort tidslinje kan hjälpa dig att hålla dig i spår istället för att oroa dig för vad som kommer nästa. Långsiktiga mål kommer när du har slutat ett tag och bättre kan hantera det dagliga slipverket.

Om du vill hålla dig borta från någon viktökning som du kommer att ha som är involverad i att sluta röka, försök att äta frukt och grönsaker. Detta kan hjälpa till att undvika, eller åtminstone minimera, viktökning som ofta är förknippad med rökningstopp. Tänk på att din kropp kommer att gå genom att dra tillbaka, så det kommer att krävas mat som galen.

Det första steget mot att sluta röka är förmågan att begå dig själv till orsaken. De flesta som slutar gör det på grund av brist på viljestyrka. Om du börjar förlora din motivation, kom ihåg skälen till att sluta i första hand.

Tips! Hitta en supportgrupp om du behöver ytterligare support efter att du slutat röka. Genom att komma ihop med människor som finns i dina skor kan du dela de svårigheter du står inför.

Gör inte allt här själv. Be om stöd och uppmuntran från dina vänner och familj, så att de vet att du vill sluta och låta dem ge dig hjälp. Att ha en supportgrupp är det enda bästa du kan göra för dig själv. Att bara prata med människor som går igenom samma sak hjälper till att stimulera dig att sparka vanan.

Det finns många hälsosamma sätt att hantera stress. Det kan hända att några effektiva alternativ inkluderar att träna, hålla en journal eller behandla dig själv till ett spa-besök när dina önskemål är i topp. När du har stillestånd, omger dig med trevliga distraktioner, som bra böcker, schemalagda chattar med vänner eller nya spel.

Om du slutar röka, förbättrar du inte bara din egen hälsa, utan hälsan hos dem som är nära dig. De är förmodligen utsatta för din begagnad rök, och detta kan orsaka andning och hälsoproblem. Genom att sluta förbättrar du inte bara din egen hälsa, du hjälper också människorna runt dig. Att sluta röka ger fördelar för dig och de du älskar.

Tips! När du känner en uppmaning att röka och inte kan motstå, sätt i det minst till senare. Ett enkelt glas vatten först, eller sätta på dig röken tills du går en promenad, kan vara mycket effektiva sätt att fördröja ditt begär.

Avsluta tills du får det rätt. Många som inte röker mer troligt lyckades inte lyckas första gången de försökte. När du en gång har förbundit dig att lämna din rökning vana bakom, måste du göra allt som står i din makt för att du inte ska bli offer för vanan igen. När du ger in en cigarett, försök att sluta igen omedelbart efter. Håll bara på det och försök att förlänga den tid du slutar, medan du lär dig vad som utlöste dig till att röka igen varje gång. Med tiden kommer du att gå tillräckligt länge för att du inte känner att du behöver röka igen.

Det första steget i någon plan att sluta röka, stoppar. Genom att stoppa tar du det viktigaste steget du kan ta. När du slutar, låt inte dig själv börja om igen. Denna metod kan tyckas vara extremt svår. Vissa studier visar emellertid att det är lättast att sluta sluta kall kalkon.

När du planerar ditt slut, glöm inte att fakturera belöningar för de viktiga milstolpar som du kommer att nå. Skapa en lista över de belöningar du kommer att ge dig själv när du har gjort det förbi vissa datum. Håll den här listan någonstans där du märker det varje dag. Detta ger dig lite extra motivation, och det kan bara hålla dig från att grotta och röka igen.

Tips! Berätta för dina kära att du slutar röka idag. Om du låter de omkring dig veta om din avsikt att sluta, kommer de att kunna motivera dig och hålla dig borta från någon frestelse.

Att sluta kommer vara svårt, men dina insatser kommer att vara värda det. Om du är fullt medveten om alla motivationsfaktorer och bakomliggande drivsystem bakom ditt beslut, blir det lättare att fortsätta. Om du använder informationen från den här artikeln har du förbättrat dina chanser att döda denna vana en gång för alla.