Nya idéer för dem som vill sluta röka


Många människor tror felaktigt att allt de behöver för att sluta röka är att kasta bort sina cigaretter, aldrig att återvända. Medan dessa saker är en start i rätt riktning, kan de sluta vara extremt svåra och du vill inte sätta upp dig själv för misslyckande. Det finns många verktyg och tekniker tillgängliga för att sluta röka framgångsrikt.

Tala med dina nära och kära om ditt beslut att sluta röka. Andra som vet om ditt mål kommer både att hålla dig ansvarig och ge dig ett supportsystem. Detta kan bara vara det extra tryck som du behöver hålla dig på spår med din avslutande plan.

TIPS! När du äntligen valt att sluta röka, tänk på att gå med i en supportgrupp. Genom att komma ihop med människor som finns i dina skor kan du dela de svårigheter du står inför.

Om du vill sluta röka, gör en lista över metoder som kommer att fungera för dig. Detta kan vara ditt bästa verktyg för framgång, om det används till din fördel. Varje person är unik om hur de får saker att göra. Du måste räkna ut vad som fungerar bäst för dig själv och din livsstil. Att göra en lista hjälper till med den processen.

Som med andra missbruk, närma sig varje dag utan en cigarett som en liten seger. Tänk inte på att sluta för resten av ditt liv – tänk bara på idag. Att göra kortare mål gör det lättare för dig att hantera, både mentalt och fysiskt. Det finns inget fel i att fastställa långsiktiga mål, men bli bekväm med det dagliga engagemanget för att röka upphörande.

När drömen att röka blir överväldigande, försök att använda en fördröjning taktik. Genom att påminna dig om att du kommer att återkomma dina känslor om tio minuter och hålla dig upptagen medan dessa minuter passerar kan du upptäcka att ditt begär har försvunnit inom den tiden. Om det inte gör det, fortsätt försök med den här metoden.

Om du önskar att röka smälter din lösning, försök åtminstone att sätta av det så länge som möjligt. Till exempel, kräva att du tar en lång promenad innan du ger in och har en rök.

Tala med din läkare om du har svårigheter att sparka din rökvanor på egen hand. En mängd olika mediciner finns tillgängliga för att göra slutprocessen enklare, från anti-depressiva medel till läkemedel som gör rökning mindre önskvärt. Du kan också läsa om andra resurser, till exempel supportgrupper, som hjälper dig att göra det lättare att sluta röka.

I din process att sluta röka, ge dig själv belöningar på vägen för att njuta av milstolparna mot ditt mål. Du kan gå till en film eller köpa något som du ville ha, efter att du inte rökt under en tid. Efter en tobaksfri månad, reservera en plats på en restaurang som du sällan får njuta av. Bygg upp belöningen tills du är helt fri från cigaretter.

Sluta röka

TIPS! Ta varje dag en i taget. Avsluta är en process.

Skydda din familjs hälsa genom att sluta röka. Secondhand rök har visat sig vara farlig eftersom det orsakar cancer och andra hälsoproblem. Genom att sluta röka minskar du dina käraas exponering för detta farliga ämne och förbättrar kvaliteten på den luft som de andas. Att sluta röka kommer inte bara att förbättra din hälsa utan även din familj och vänner.

Att byta cigarettbandet du röker kan hjälpa dig att sluta. Börja använda ett märke du ogillar eller en cigarett du finner smutsig. Undvik att röka mer av dem än du normalt skulle eller inhalera dem på olika sätt. Detta kommer att komma igång på din väg för att sluta röka.

Om ditt sanna mål är att sluta röka, behärskar du konsten att sluta. Många individer som lyckats sluta lyckades inte första gången de försökte. Avsluta en dag i taget, och försök inte röka tills du bara inte kan ta det längre. Om du ska glida upp och tända, kom genast tillbaka på rätt spår och sätt in ett nytt slutdatum. Försök sluta och kom ihåg att försöka längre varje gång, som du lär dig längs vägen. Förhoppningsvis kommer du så småningom att komma till ett ställe som du kommer att sluta och det kommer att vara för evigt.

TIPS! Gå in i träningsrutinen genom att gå med i ett gym och uppta din rökningstid med bra motion. En bra träning underlättar också mycket stress från din dag.

Det absolut bästa rådet att hjälpa dig sluta röka är att bara göra det. I stället för att ange en tidsfrist som du kan fortsätta trycka, sluta idag. Avsluta kallt kalkon-stopp helt och aldrig hämta en cigarett igen. På det här sättet kan det vara svårt först. Det har dock visat sig vara mycket effektivt.

Nu när du har läst den här artikeln borde du veta hur man slutar röka. Även om det kanske inte är realistiskt att tro att du aldrig kommer att bli frestad igen, är det mer troligt att du slutar på ett sätt som inte är svårt om du tillämpar tipsen i den här artikeln till ditt liv.