Nya idéer för dem som vill sluta röka


Forskning har visat att nikotin i cigaretter kan vara extremt beroendeframkallande. Det är därför som man sparkar cigarettvanan är det svåraste man kan göra. Se till att du har bra information om hur du går vidare för att få en bra chans att uppnå ditt mål.

För att bli mer framgångsrik när du slutar röka, försök skriva nackdelarna och proffsen att sluta. Att skriva något ner kan förändra hela ditt mentala perspektiv. Detta kan hjälpa dig att fokusera din avslutande ansträngning tydligare, samt att identifiera eventuella svagheter i din plan.

Du kan börja träna, så att du kan undvika viktökning när du slutar röka och att tänka på cigaretterna. Använd träning som ett bra sätt att lindra stressen. Låt inte din brist på träning hindra dig. Börja små och gå framåt därifrån. Kontrollera med din läkare innan du börjar med några omfattande träningsrutiner.

Sluta röka gradvis. Under inga omständigheter bör du försöka sluta kall kalkon. Om du försöker sluta med kall kalkon kanske du hamnar i återfall. Eftersom nikotin är så beroendeframkallande, är det bäst att väga dig själv. Dessa saker kommer att minska svårighetsgraden av dina initiala abstinenssymptom, vilket gör det lättare för dig att sluta röka.

Gör ett avtal med din läkare om du har problem med att sluta röka. Vissa mediciner kan göra det lättare att sluta röka. Din läkare kan också styra dig för att stödja grupper, program och andra resurser som hjälper dig.

Nikotinutbyte

Du kanske vill titta på terapi för att hjälpa till med nikotinutbyte. Nikotinuttaget är mycket försökt och kan förvärra känslor av stress, depression och ångest. Cravings som dessa är distraherande och överväldigande. Det kan hända att nikotinersättningsterapi hjälper till att minska dessa känslor. Forskning har visat att personer som använder sig av nikotingummi, pastiller eller fläckar kan ha dubbelt så många chanser att sluta röka framgångsrikt. Använd inte nikotinersättningsprodukterna om du fortfarande röker cigaretter.

När du känner lusten att röka, försök att skjuta upp din cigarett så länge som möjligt. För att hjälpa dig att skjuta upp din cigarett så länge som möjligt, överväga att ta en promenad eller njuta av lite vatten innan du röker. Ibland är det bara att ge dig lite mer tid för att hålla dig från att ta en puff. Om du slutar ge dig i alla fall, var det åtminstone lite längre att du kunde vara rökfri.

Om du funderar på att sluta, ha en öppen diskussion med en läkare. Din läkare kanske har vad du behöver sluta. Din läkare kanske vill ha dig på receptbelagt läkemedel för att hjälpa dig att sluta.

Som du uppfyller dina kortsiktiga mål för rökning, belöna dig själv! Till exempel, när du inte har rökt i en vecka, gå ut på bio. Efter en månad, äta ute på en trevlig restaurang som du inte äter regelbundet på. Fortsätt att ge dig själv en belöning i ökande mängd för att erkänna dina framsteg tills du inte tänker på trängsel att röka.

Att upprätthålla en positiv utsikter och ett högt engagemang är viktiga aspekter av att sluta röka. Försök att tänka på hur mycket bättre ditt liv kommer att vara när du har slutat. Tänk dig att ha andetag som inte luktar, eller hur glittrande dina tänder kan vara, och hur fräscha och rena dina omgivningar blir. Att se negativen att röka kan skrämma folk till att sluta, men att föreställa sig alla positiva kan vara lika bra.

Om du vill ha slut på att röka, bör du överväga att prova hypnos. En erfaren, licensierad hypnotisör kan hjälpa dig att sluta röka för livet. En terapeut placerar dig i en hypnotisk trance, och de talar med dig i positiva bekräftelser som inbäddar sig i ditt undermedvetna sinne. När du vaknar kanske cigaretter inte verkar som tilltalande, vilket betyder att du är ett steg närmare att sluta.

Om du röker inuti ditt vardagsrum, rengör allt grundligt, när du bestämmer dig för att sluta. Skrubba dina väggar och kaklade golv, schampo din møbel och mattor och tvätta eller torka dina fönsterbehandlingar. Detta kommer att göra ditt hem lukta rent och frånvaron av lukten av cigaretterna hjälper dig att undvika att bli påminnad om den vana som har plågat ditt liv när som helst du kommer in i ditt hem.

Nikotin är beroendeframkallande; det är ett vetenskapligt bevisat faktum. Att stoppa är svårt för många, både emotionellt och fysiskt. Implementera tipsen i den här artikeln och förenkla processen att sluta själv. Det är möjligt att sluta röka genom att använda denna användbara information tillsammans med ditt eget hårda arbete.Source link