Nya idéer för dem som vill sluta röka


Som vetenskap visar är nikotin väldigt beroendeframkallande. Detta slutar röka en mycket svår sak att göra. Se till att du lär dig allt du kan för att hitta de bästa sätten att gå vidare för att nå dina mål.

Om du röker en cigarett är något du inte kan undvika, åtminstone försöka stalla för tid innan du tänder upp. Ta en kort promenad innan du ger dig tillåtelse att röka, eller avsluta ett glas vatten. När du håller ut för den extra lilla tiden kan du kanske upptäcka att du lyckas besegra begäret trots allt. Skulle du fortfarande ge dig till begäret, tvinga dig själv att vänta extra tid kan sluta ta en cigarett av din dagliga summa.

Dag för dag är det enda sättet att sluta röka. Håll ditt fokus på att komma igenom idag utan en cigarett, snarare än att tänka på att sluta för alltid. Ibland har det en kortare tidslinje som gör det lättare för dig mentalt och fysiskt. När du är fast besluten att sluta på kort sikt kommer det att bli lättare att tänka på lång sikt.

Om du är uppriktig i din strävan att sluta, hitta en supportgrupp och hålla fast vid dem. Genom att komma ihop med människor som finns i dina skor kan du dela de svårigheter du står inför. Människor som detta kan ge dig viktiga tips, support och till och med vägledning. Du kan hitta supportgrupper på platser som rekreationscenter, kyrkor eller gemenskapskollegier.

När frestelsen att röka överväldigar dig, använder du stalling taktik för att få dig att vänta. Genom att berätta för dig själv kommer du att checka tillbaka om tio minuter för att se om du fortfarande vill ha en cigarett, kommer du vanligtvis att undvika begäret. Om begäret fortfarande finns kvar, upprepa processen så ofta du behöver.

Om du inte kan sluta kall kalkon, byt ut dina cigaretter med nikotinplåster eller tandkött. Dessa substitut är OTC-läkemedel som ersätter en del av nikotin som kroppen används för att få från att röka. Detta kan underlätta abstinenssymptom och öka dina chanser att sluta för gott.

Nikotinutbyte

Försök att distrahera dig själv när du planerar att röka en cigarett. Ta en lång promenad, diska eller ta bort tvätten innan du tillåter dig att röka. Ibland kan fördröjning av rökning hjälpa dig att motstå rökning. Om du fortfarande känner att du behöver den cigaretten, kan försena det innebära att du kommer att röka minst en mindre på den aktuella dagen.

Nikotinersättningsprodukter är ett bra verktyg för att sluta röka. Denna typ av terapi syftar till att minska symtomen på nikotinuttag, inklusive depression, rastlöshet och irritabilitet. Kraven kan vara överväldigande. Nikotinutbytesbehandling hjälper till att minska dessa känslor. Studier har visat att personer som använder någon form av nikotinbytesprodukt dubbelt så sannolikt lyckats sluta röka. Använd inte dessa produkter om du för närvarande rökning.

Det kan vara till hjälp att byta cigarettmärken när du funderar på att sluta röka. Börja använda ett märke du ogillar eller en cigarett du finner smutsig. Rök inte mer av dem eller andas dem olika. Det här hjälper dig att komma igång på din avslutande resa.

Berätta för alla du vet om din önskan att sluta röka. De kan sedan stödja dig i dina ansträngningar. Att ha ett stödsystem är det bästa sättet att sluta. Detta ökar dina chanser att lyckas avsevärt och tar dig till var du vill.

Berätta för din familj och vänner om du planerar att sluta röka. Genom att låta dem veta, kan de ge dig den motivation du behöver. Detta kan vara det extra tryck som hjälper dig att hålla dig på rätt väg mot din rökningstopp.

Sluta röka

Ett sätt att sluta röka är att bli bättre att sluta. Många tidigare rökare misslyckades med sitt första försök att sluta. Sluta röka och planera att undvika cigaretter så länge som möjligt innan du tänder tillbaka. Om du startar igen, välj omedelbart ett nytt "avsluta" datum. Varje gång du slutar läser du av dina tidigare misstag och slutar sluta längre. Så småningom kommer du att sluta för gott.

Titta på stopp som ett ändamålsenligt val. I stället för att ange en tidsfrist som du kan fortsätta trycka, sluta idag. Stanna bara och låt dig inte börja igen. Denna strategi kan verka hård. Det är den mest effektiva metoden, över tiden!

Om du uppmanas att tända upp, försök använda en fördröjning taktik. Genom att berätta för dig själv kommer du att checka tillbaka om tio minuter för att se om du fortfarande vill ha en cigarett, kommer du vanligtvis att undvika begäret. Om du fortfarande vill ha en cigarett fortsätter du med denna taktik tills den äntligen fungerar.

Strategiskt planera belöningar för dig själv i förväg om du uppfyller vissa mål. Välj belöningar som kommer att ges när du har slutat för 24 timmar, 7 dagar och sedan 4 veckor. Av motiverande skäl, se till att du har ditt belöningsdiagram någonstans det är lätt att se av dig. Detta kommer att ge dig den motivation du behöver när du känner för att ge dig frestelse.

Tänk på de platser där du brukade regelbundet ha en cigarett, och sedan undvika dem. Du behöver ändra din rutin om rökning är en vanlig del av ditt liv. Om du röker medan du dricker kaffe eller har cocktails med vänner, kan du behöva sluta göra sakerna. Om du inte går till happy hour kan du kanske undvika begäret.

Sluta röka omedelbart. Ange inte ett datum i framtiden som hänger på något annat, börja idag och skapa planen och säkerhetskopiorna som du behöver vara framgångsrika. Ju mer du röker desto högre risk kommer du att få av en sjukdom på grund av att du röker. Dessutom kommer du att skydda dem runt dig från de farliga effekterna av rök som de andas in i andra hand.

Tala med din läkare om att sluta röka. Din läkare kommer att kunna ge dig användbara tips och råd för att göra det lättare att sluta. Dessutom, om läkaren anser att det är i ditt bästa intresse, kan de förskriva läkemedel som hjälper dig i ditt arbete.

Gör ett träningsperspektiv en prioritet. Övning kan öka din lungkapacitet och uppmuntra läkning, så starta en vanlig träningsrutin så snart du slutar röka. Dessutom kan träning regelbundet hjälpa dig att undvika viktökning i samband med att du slutar röka. Även om endorfiner som produceras från träning inte ersätter nikotinbehov, kan det minska trängseln.

Sluta röka

Kom ihåg att du har svårt att sluta för att du är beroende. Många har både fysisk och psykologisk beroende av cigaretter, vilket kan göra det dubbelt svårt att sluta röka. Ge dig själv ett bättre skott till framgång genom att använda förslaget i följande artikel. Genom att använda denna användbara råd kan du uppnå ditt mål att sluta röka.

Berätta för alla du vet de stora nyheterna – du slutar! De kommer att vara där för vad du behöver och kan påminna dig om dina planer att sluta. Om du omger dig med ett starkt stödsystem, blir det en stor hjälp i din kamp att sluta. Ett solidt stödsystem förbättrar dina chanser att sluta permanent.Source link