Nya idéer för dem som vill sluta röka


Medan många rökare vill sluta känner de ofta att de inte har den styrka eller resurser som krävs för att ge upp cigaretter. Det kraftfulla rådet i artikeln nedan kan vara början på ett hälsosamt liv utan cigaretter.

När du har bestämt dig för att sluta röka, försök att söka hjälp från en supportgrupp. Det kan hjälpa till med nätverk med andra som förstår dina fysiska och känslomässiga symptom, eftersom de upplever samma sak. Människor som har varit i din position kan hjälpa dig att styra dig genom processen. Det är möjligt att hitta supportgrupper på många ställen som kyrkor, högskolor eller recenter.

Ett hjälpmedel som hjälper dig att sluta är att göra en lista med anledningar till varför du borde sluta röka och också orsakerna till att du motstår sluta. Att lägga saker på papper kan ha en djupgående effekt på din mentala uppfattning.

Gör en lista och specificera alla metoder du ska använda för att uppnå detta höga mål. Att ta sig tid att sätta sig ner och anpassa din egen lista till din egen personlighet är en utmärkt metod att sluta. Det finns typiskt många olika sätt att uppnå ett visst mål, och människorna varierar i vilket av dessa sätt som är mest effektiva för dem. Det är viktigt att förstå vad som fungerar för dig och dina behov. Att göra din egen lista kommer att uppnå detta.

Om du bestämmer dig för att sluta röka och inte vill kyla kalkon, överväga nikotinersättningsterapi. Dessa terapier fungerar genom att komplettera din kropp med en liten mängd nikotin för att hjälpa till med abstinenssymptom medan du slutar.

När du försöker sluta röka, måste du hålla dig borta från de saker som utlöser dig och får dig att röka. Du kan associera rökning med körning eller läsning. Ta en titt på hur du kan ändra hur du gör dessa saker, så att föreningarna är svagare och inte får dig att tänka på cigaretter. Få en annan distraktion då.

Tips! Låt din familj och vänner veta om du planerar att sluta röka. Att ge bekanta personer med denna information kan låta dem motivera dig, tillsammans med att hjälpa dig att slå frestelser.

En av fördelarna med att sluta röka är att förbättra din familjs hälsa. Secondhand rök är farlig, och en känd orsak till många typer av cancer och andra allvarliga hälsoförhållanden. Att sluta innebär att du sparar hela din familj från en livstid av sjukdomar. Genom att sluta röka skyddar du inte bara dig, men du skyddar också dina nära och kära.

Du bör definitivt berätta för din familj och vänner att du ska sluta röka. De är där för dig och de kommer att hjälpa påminna dig om att du måste sluta. Det är svårt att sluta utan stödsystem. Detta ökar mycket chansen att du lyckas, och det kommer att få dig där du vill vara.

Positivt tänkande och motivation kan vara en viktig del av att sluta röka. Föreställ dig hur ditt liv kommer att förbättras efter att du har slutat röka. Din andedräkt kommer inte att lukta som inaktuell tobak längre, inte heller ditt hem. Dina tänder kan till och med vara vitare! Medan man vet att farorna med rökning kan skrämma lite för att sätta tobaken ner kan det vara en enorm fördel att överväga fördelarna med att sluta med.

TIPS! Gör en lista över metoder du kan använda för att hjälpa dig sluta röka. Sitt ner och gör en lista över saker som kommer att fungera för din personlighet.

Avsluta tills du får det rätt. Fråga någon tidigare rökare du vet han eller hon lyckades inte lyckas efter bara ett försök. Sluta bara, och se hur långt du kan gå utan att starta tillbaka. Om du ska glida upp och tända, kom genast tillbaka på rätt spår och sätt in ett nytt slutdatum. Håll bara på det och försök att förlänga den tid du slutar, medan du lär dig vad som utlöste dig till att röka igen varje gång. Så småningom får du det så bra att du kommer att sluta en gång och bara inte gå tillbaka.

Du kommer troligen att upptäcka att beslutet att sluta röka är ett av de tuffaste besluten du någonsin kommer att göra. Det behöver emellertid inte vara ouppnåeligt. Att sluta kommer naturligtvis att kräva ansträngning, viljestyrka och tålamod. Att veta så mycket som möjligt om hur andra slutar kommer att vara en stor fördel för din egen avslutande strategi. Inkorporera de råd du hittat ovan i ditt liv, och du kommer äntligen att kunna kasta denna otäcka vana.Source link