Nya idéer för dem som vill sluta röka


Så många rökare vill stoppa sin skadliga vana. Rökning är verkligen dåligt för dig, och kommer att göra irreparabel skada på dina lungor över tiden. Så om du verkligen vill ha ett slut på rökvanorna, läs vidare.

Om du vill ha slut på att röka, bör du överväga att prova hypnos. Varje år använder tusentals människor av licensierade hypnotiska terapeuter för hjälp med sin rökning. När du är placerad i en djup trance, kommer hypnotisören att ge dig positiva bekräftelser som förblir inbäddade i ditt minne. Dessa bekräftelser kommer att vara i ditt undermedvetna, vilket kommer att hjälpa dig på väg att sluta röka.

TIPS! Skriv ner anledningar till varför du borde sluta för att öka chansen att du faktiskt slutar. Att skriva något på papper gör det mer kraftfullt och mer riktigt till ditt sinne.

Ta varje dag en i taget. Att sluta röka är en lång process. Oroa dig inte för hur du ska klara fram till nästa månad eller året efter. Fokusera på nuvarande ögonblick och ta itu med varje dag som det kommer. Alla dessa rökfria dagar kommer snart att ge upp till en rökfri framtid.

Rökningstopp är en av de få gånger då det är bäst att förutse Fördröjning taktik är ofta en effektiv strategi. Genom att berätta för dig själv kommer du att checka tillbaka om tio minuter för att se om du fortfarande vill ha en cigarett, kommer du vanligtvis att undvika begäret. Om du fortfarande känner trängseln, försök att hålla distraherande dig själv i 10 minuters steg för att avstå från att röka så länge som möjligt.

Din primärvårdspersonal kan vara en stor resurs om du inte kan sluta röka själv. Han kan ordinera dig ett läkemedel för att underlätta din ångest, abstinenssymptom och till och med irritabilitet. Din läkare kan också presentera dig för ett nätverk av support, inklusive hotlines och grupper, som gör det mer troligt att du kommer att sluta.

När det är dags att sluta röka, var noga med att hålla sig borta från de utlösare som får dig att känna sig som en cigarett. Ta inte del av specifika beteenden som kan öka din uppmaning att röka.

Eliminera de utlösare du associerar med rökning cigaretter. Till exempel, om du gillade att röka i bilen eller när du läste en bok, måste du ändra ditt beteende när du gör det för att inte automatiskt tänka på att röka. Få en annan distraktion då.

Belöna dig själv

När du försöker sluta röka, belöna dig själv för varje milstolpe du passerar. Om du kan gå en hel vecka utan att röka en enda cigarett, belöna dig själv med en ny skjorta eller en filmbiljett. På dag 30 kan du gå ut på middag på en fancy restaurang. Gå framåt, öka betydelsen av belöningen tills du är helt rökfri och tänker inte ens på det längre.

TIPS! En mycket viktig faktor för att sluta röka är att ha en bra attityd och mycket motivation. Försök att föreställa dig hur bra ditt liv kommer att vara när du slutar.

Om du vill sluta röka, kan du överväga att byta från ditt favoritmärke av cigarett. Ge upp ditt favoritmärke till en som du tycker är helt hemskt. Rök dem precis som att du rökt ditt favoritmärke, så att du får den fulla upplevelsen av deras nastiness. Detta kan hjälpa dig att sluta röka.

Att hålla en positiv attityd kan vara den extra motivationen att sluta röka. Tänk bara på hur många sätt ditt liv kan förbättras om du kan sparka vanan. Tänk på att andan inte luktar så illa, dina tänder kommer att se vitare ut, och din bostad kommer inte längre att ha en röklukt. Det kan vara fördelaktigt att tänka på de positiva och negativa förändringar som följer av att sluta, för att inte skrämma människor bort.

Belöna dig själv för att uppnå en milstolpe och planera varje belöning i förväg. Gör en lista med saker som du kan använda för att belöna dig själv för att nå en vecka, månad eller dag med icke-rökare. Se till att listan är på ett ställe som du lätt kan hänvisa till under hela dagen. Att se dina framtida belöningar kan ge dig den extra lite motivation du behöver när du känner dig svag.

TIPS! Gör valet att inte röka alls. Det är lätt att återfalla när du är i ögonblicket, men ångra dig inte allt arbete och engagemang du lägger på.

Denna artikel ska ge dig ett bättre perspektiv på hur man slutar röka. Tänk på att det finns människor som älskar och bryr sig om dig, och de vill att du ska vara med dem så länge som möjligt, så använd det du har lärt dig idag för att sparka den cigarettvanen för gott.