Nyttiga tips för att avbryta den skadliga rökningstillståndet


Livets stress och tryck idag gör det svårt att sluta röka, eftersom det alltid förefaller vara en anledning att plocka upp en cigarett. Lyckligtvis kan följande råd hjälpa dig att motstå dessa tryck och slutligen sparka röken vana.

Om du vill vara framgångsrik när du slutar röka, försök att göra en lista över alla för och nackdelar som slutar kommer att föra dig. Att skriva ner det kan påverka din mentala uppfattning. Det kan också motivera att gå framåt och kan sluta vara svårare genom att låta dig hålla ögonen på priset.

Tips! För att öka dina chanser att lyckas sluta röka, tänk på att lägga ner på papper alla möjliga fördelar och konsekvenser av att sluta. När du går igenom den taktila upplevelsen och fysiska handlingar skrivs ditt psykologiska perspektiv ofta i processen.

När du känner trängseln för en cigarett, sätt en viss tid att du får vänta dig. Försök att berätta för dig själv att du kan få en rök efter att du har gått, eller när du dricker ett stort glas vatten. Ibland är försenad rökning faktiskt tillräcklig för att förhindra att du tar den puffen. Om du vill röka en cigarett kan förseningen få dig att röka en mindre cigarett den dagen.

Du bör överväga hypnos om du behöver hjälp att sluta röka. Denna icke-traditionella metod att sluta har visat stor framgång med många rökare. Genom att implantera positiva affirmationer i ditt sinne medan du är i trance får du den boost som du behöver för att fortsätta arbeta mot ditt mål. Detta bidrar till att minska cigarettillverkningen.

För att sluta röka mer tolerabel, ta bara ett steg åt gången. I stället för att fokusera på att sluta för alltid, fokusera bara på att sluta för idag. Du kommer att känna att du har uppnått mer genom att fira varje dag du inte röker. Du kan alltid ha fler mål som går bra in i framtiden så fort du blir bekväm med åtagandet att sluta.

Om du inte kan sluta röka kall kalkon, använd nikotinbytesbehandlingar, som fläckar, sprayer, inhalatorer eller tuggummi. Dessa produkter kommer att underlätta några av de abstinenssymptom du kan gå igenom.

Skapa en träningsplan eller ett träningsprogram som hjälper till att fylla tomrummet kvar av cigaretter. En bra träning underlättar också mycket stress från din dag. Om du är ny att träna, ta det långsamt genom att bara gå varje dag. Tala med din läkare innan du börjar träna rutiner.

Tala med en läkare om du försöker sluta röka men kommer över svårigheter. Det kan finnas receptbelagda läkemedel som kan hjälpa till att sluta, bland annat vissa antidepressiva medel. Din läkare kan också ge information om supportgrupper, hotlines eller andra resurser som kan förbättra dina chanser att slutföra med framgång.

Försök att äta hälsosamt för att bekämpa all viktökning från att sluta röka. En förnuftig diet hjälper till att förhindra någon viktökning du annars skulle kunna uppleva. Tänk på att sluta kommer att göra dig hungrig, så du kan också foder dig något hälsosamt.

TIPS! När du slutar röka, undvik alla triggers som är kopplade till din vana. Om du alltid brukade röka medan du läser en bok, kan du behöva tillfälligt lägga din bok tills du har brutit din rökvanor.

Förhoppningsvis känns möjligheten att sluta röka permanent nu mer tillgänglig. Nu har du denna nyfunna kunskap, var noga med att låta dina medrökare komma in på hemligheterna om hur man slutar.