Nyttiga tips för att avsluta den skadliga rökningens vana


Varje rökare är medveten om att de måste sluta. Har du någonsin hört talas om en rökare som påpekar hur hälsosam och näringsrik deras cigarett är? Endast personer som har kunnat sluta röka förstår verkligen hur mycket ansträngning som krävs. Läs vidare för mer råd och dela med sig av sin expertis.

Support Group

TIP! Om du känner att du absolut måste röka, försök försöksmetoden först. Försök att berätta för dig själv att du kan få en rök efter att du har gått eller efter att ha druckit ett stort glas vatten.

Du kan hitta en stödgrupp i ditt område för det stöd du behöver för att sluta röka. Du får mycket sympati, råd och stöd genom att bygga relationer med människor som har gått eller går igenom samma sak. Du hittar inte bara stöd, utan råd och vägledning som leder dig till stor framgång. För att hitta en stödgrupp som är avsedd för rökning, kolla din lokala recenter, kyrka eller gemenskapskollegiet.

Om du inte kan göra bort med ett begär helt och hållet, försök åtminstone hålla ut med det så länge som möjligt. Ett enkelt glas vatten först, eller sätta på dig röken tills du går en promenad, kan vara mycket effektiva sätt att fördröja ditt begär. Ibland kan fördröjning av rökning hjälpa dig att motstå rökning. Om du fortfarande väljer att röka, kommer du inte att röka så mycket eftersom din tid kommer att spenderas, gör något annorlunda.

Övningsrutin

TIPS! Många ex-rökare har funnit att hypnos fungerar när man slutar röka . Professionella hypnotisörer har varit mycket framgångsrika när det gäller att behandla individer som vill ge upp vanan.

Börja träna rutiner eller gå med i ett gym, inte bara för hälsofördelarna, utan för att hålla dig upptagen och borta från cigaretter. Övning är ett bra sätt att lindra stress. Om du inte övar regelbundet, försök att börja långsamt genom att gå ett eller två gånger dagligen. Tala med din läkare innan du börjar någon träningsrutin.

Fördröjningstaktiken är ett bra verktyg att använda när begäret efter en cigarett verkar överväldigande. Om du gör något annat och sedan omvärderar dina känslor efter några minuter kommer du att upptäcka att det värsta av begäret är borta. Om du fortfarande vill ha en cigarett fortsätter du med denna taktik tills den äntligen fungerar.

När du slutar röka, undvik alla triggers som är kopplade till din vana. Om du till exempel tyckt om att röka i ditt fordon eller när du läser en bok måste du ändra detta beteende när du utför dessa uppgifter, så att du inte automatiskt drar ut en cigarett utan vana. Leta efter konstruktiva aktiviteter och distraheringar, för att uppta ditt sinne under dessa perioder.

TIPS! Om du har svårt att sluta röka, tala med en läkare. Det finns ett växande antal medicinska hjälpmedel, till exempel antidepressiva medel, som kan hjälpa dig att sluta med mycket mindre obehag.

Du kommer att bli mer framgångsrik om du inte försöker axla hela bördan av rökning. Informera din familj och vänner om att du försöker sluta och be dem att inspirera dig att släppa denna vana. Dessutom är det en utmärkt idé att hitta en supportgrupp att gå med. Bara prata med andra som är på samma resa som du kan ge dig mer inspiration och styrka för att slutligen sluta.

Det är svårt för en icke-rökare att förstå varför en rökare tänds en cigarett och vet att de är riskerade sätta på sin hälsa. Inte heller kommer en nonsmoker någonsin att förstå hur tufft det är att sluta. Det finns dock de som har slutat, och deras erfarenhet delades i den här artikeln. Använd dessa tips för att hjälpa dig att befria dig från att röka.Source link