Nyttiga tips för att avsluta den skadliga rökningens vana


Rökning kan verkligen störa ditt vardag. Ditt liv kommer sannolikt att vara avbrutet genom att du måste lämna byggnaden för att röka, och du kan känna dig lite av om du inte alltid har dina rökningsprodukter med dig. För att bryta denna fula vana, fortsätt läsa! Följande tips gör det lättare att ge upp vanan.

Att skriva ner en lista med positiva och negativa om att sluta kan hjälpa till att öka din chans att lyckas. Att ta upp problemet skriftligt hjälper dig att se det tydligare. Din insats kommer att bli enklare på det här sättet, eftersom du kommer att fokusera på ditt mål.

TIPS! För att öka dina chanser att lyckas sluta röka, tänk på att lägga ner på papper alla möjliga fördelar och konsekvenser av att sluta. Ditt sinne tenderar att ta någonting mer allvarligt när du skriver ner det.

Om du inte kan sluta röka själv, besök din läkare. Det finns mediciner tillgängliga för att hjälpa dig att sluta röka eller förenkla processen. Din läkare kan också presentera dig för ett nätverk av support, inklusive hotlines och grupper, som gör det mer sannolikt att du kommer att sluta.

Om du inte kan sluta kall kalkon, byt ut dina cigaretter med nikotinplåster eller tandkött. Dessa finns i disken på något apotek och ger din kropp en liten mängd nikotin, vilket kan minska abstinenssymptomen och få dig genom de värsta tiderna.

När du är redo att sluta röka, gör allt du kan för att göra din engagemang starkt och säkert. Många människor brukar misslyckas med att sluta på grund av att de inte har rätt inställning och de tenderar att ge upp sig enkelt. Motivera dig själv genom att överväga alla de kraftfulla motivationerna du har för att sluta.

TIPS! När det gäller att sluta röka, gör inte sakerna ännu hårdare än de redan är. Det är vanligtvis inte klokt att försöka sluta med kall kalkon.

Var noga med att belöna dig själv för små milstolpar när du slutar röka. Till exempel, en gång i veckan har gått utan en cigarett, gå till en film. Om du kan sluta för en månad, kan du äta middag på den mest utsökta restaurangen i stan. När du möter framtida milstolpar kanske du vill antingen öka dina belöningar eller helt enkelt avveckla dem.

Sluta röka

Låt familj och vänner veta att du planerar att sluta röka. De är ditt stödsystem, och är där för att påminna dig om att hålla dig beslutsam i dina försök att sluta röka. Om du omger dig med ett starkt stödsystem, blir det en stor hjälp i din kamp att sluta. Att få hjälp från andra människor gör att du är mer sannolikt att lyckas.

Tips! Om du vill sluta röka, måste du göra en lista över hur du ska gå om att sluta. Att ta tid att tänka och anpassa din lista utifrån din personlighet är en bra metod att sluta.

Om rökning har blivit irriterande har du redan börjat avsluta processen. De tips du just läste borde ge dig resten av vad du behöver för att dike denna vana en gång för alla. Prova några av de tekniker du just läste för att hjälpa dig att befria dig från önskan att röka.Source link