Nyttiga tips för att avsluta den skadliga rökningstillståndet


De flesta rökare är medvetna om att det är dåligt för deras hälsa. Det är för att sluta är en svår uppgift, och folk återvänder bara till att röka eftersom det är så svårt att sluta. Om du kämpar med att sluta röka, kommer följande artikel att vägleda dig för att göra rätt val under vägen.

Skriv ner anledningar till varför du borde sluta för att öka chansen att du faktiskt slutar. När du går igenom den taktila erfarenheten och fysiska handlingar skrivs ditt psykologiska perspektiv ofta i processen. Detta kan hjälpa dig att fokusera din avslutande ansträngning tydligare, samt att identifiera eventuella svagheter i din plan.

TIPS! Försök att distrahera dig själv när du planerar att röka en cigarett. Ta en lång promenad eller titta på ett tv-program för att få ditt sinne att röka.

Så snart du bestämmer dig för att sluta röka, gå med i en supportgrupp. Det finns stor nytta i nätverk med människor som förstår de fysiska och känslomässiga utmaningarna du står inför. Människor med erfarenhet som slutar, eller går igenom samma sak som du, kan erbjuda sina egna tips och råd. Du kan kolla din lokala kyrka, rec center eller till och med community college för att hitta dessa supportgrupper.

Berätta för dina kära att du slutar röka idag. Att dela dina planer med dem omkring dig kan innebära att du kan lita på dem för att öka din motivation eller distrahera dig när cravings slår. Detta kan vara den lilla knuff du behöver för att hålla dig på rak och smal.

Din läkare kan hjälpa dig att sluta när alla andra strategier misslyckas. En mängd olika mediciner finns tillgängliga för att göra slutprocessen enklare, från anti-depressiva medel till läkemedel som gör rökning mindre önskvärt. Han kan också ge dig information om lokala supportgrupper, onlinematerial eller medicinsk personal som kan hjälpa dig genom det.

Nikotinutbyte

Överväg att använda en terapi av nikotinbyte. När du lider av nikotinuttag kan du bli irriterad, irritabel och till och med deprimerad. Kraven kan vara överväldigande. Överväg nikotinersättningsterapi. Forskning har visat att personer som använder sig av nikotingummi, pastiller eller fläckar kan ha dubbelt så många chanser att sluta röka framgångsrikt. Se till att inte inkludera dessa produkter samtidigt som du rökning, eftersom det kan vara förödande effekter.

Kick rökning vana för dina älskade hälsa. Långt från att vara ofarlig, är användbar rök känd för att orsaka cancer och kan leda till andra allvarliga medicinska tillstånd. Så genom att välja att sluta röka, minskar du inte bara risken för att du får en typ av sjukdom eller någon annan typ av sjukdom, men du minskar också chansen att en älskad vilja också. Avsluta kommer att göra både dig och de du älskar mer hälsosamt.

TIPS! När du slutar röka, ta varje dag som den kommer. Fokusera på att ge upp cigaretter för dagen istället för resten av ditt liv.

Minska antalet cigaretter du röker lite varje dag. Om du vill sluta röka helt, kan det leda till att du pekar i rätt riktning. När du vaknar upp varje morgon, försök att vara uppe i minst en timme innan du tänder upp dagens första cigarett. Ett annat alternativ är att röka endast en del av en cigarett varje röksession.

Stoppa kall kalkon – det blir svårt, men värt det. Det är faktiskt det enda möjliga sättet att starta dig själv på vägen till en rökfri livsstil. Stanna bara och låt dig inte börja igen. Att sluta direkt kan tyckas svårt först. Men den här metoden har visat sig vara effektivare, i takt med att tiden går.

För att undvika påminnelse om rökens lukt, rengör ditt hus grundligt, när du bestämmer dig för att sluta. Få din matta och klädsel professionellt rengjorda, ta bort rester från väggarna och kör dina gardiner och gardiner genom tvätten. Ditt hus kommer att lukta rent och friskt, och du kommer inte att påminnas om önskan att röka varje gång du går genom din dörr.

Tips! Använd en bra fördröjning taktik när du känner en överväldigande önskan att röka en cigarett. Berätta för dig själv att du väntar 10 minuter och sedan hitta ett sätt att distrahera dig själv för den tidsperioden.

Försök ge dig själv belöningar när du når viktiga milstolpar. Planera ut dessa belöningar i god tid. Gör en lista över de belöningar du kommer att erbjuda dig när du har slutat röka för en dag, en vecka, en månad och så vidare. Håll den här listan någonstans där du märker det varje dag. Detta ger dig lite extra motivation, och det kan bara hålla dig från att grotta och röka igen.

Om du behöver lite extra motivation för att sluta röka, behåll din familj och någon annan som skulle bli drabbad om du skulle bli sjuk eftersom den vana i ditt sinne. Statistik visar att en av fem dödsfall i Amerika är relaterad till rökning. Gör ditt bästa för att inte bli en statistik.

Sluta röka cigaretter så snart som möjligt! Om du verkligen är redo, sätt inte ett slutdatum många veckor från nu. sluta idag eller till och med imorgon. Genom att sluta nu minskar du risken att bli offer för en potentiellt dödlig sjukdom. Du kommer också att förbättra din familjs hälsa genom att skydda dem från begagnad rök, vilket gör det mer motiverat att sluta.

TIP! Försök inte sluta röka utan hjälp och stöd från andra. Be om stöd och uppmuntran från dina vänner och familj, så att de vet att du vill sluta och låta dem ge dig hjälp.

Försök och träna när du kan. Du kommer att upptäcka att din lungkapacitet förbättras snabbt efter att du slutat röka, så att du kan träna lättare. Dessutom kan träning regelbundet hjälpa dig att undvika viktökning i samband med att du slutar röka. Även om du får enorma fördelar med endorfinet som produceras genom träning, kommer det inte att ersätta nikotinhöjden, men åtminstone kommer det att lugna dina begär att röka.

Rökning har förmodligen varit något du brukade hjälpa dig att gå igenom stressiga situationer. Om så är fallet, är det dags att hitta ett annat sätt att avspänna! Du kanske tycker att tekniker som meditation, motion och yoga kommer att tillåta dig att bekämpa stress utan att röka.

Som du kan se finns det några idéer som kan hjälpa dig med ditt engagemang för att sluta röka. Det är viktigt att du förblir beslutsam och följer alla planer som du bestämmer dig för själv. Om du prioriterar detta och införliva föregående råd i din plan, kan du sluta tidigare än du trodde var möjligt.