Nyttiga tips för att avsluta den skadliga rökningvanen


Att sluta rökavanen är inte lätt för någon, även de som är väldigt starka villiga. Även om du är övertygad om att du måste sluta röka, finns det en bra chans att du fortfarande känner att du ger upp något som är en känslomässig del av ditt liv. För att avlägsna dig från den känslomässiga kopplingen av rökning och sluta vanan en gång för alla, ta råd från följande tips för att komma igång.

Så snart du bestämmer dig för att sluta röka, gå med i en supportgrupp. Att prata med dina kamrater hjälper dig att hitta nya tekniker för att kämpa begär, ha emotionellt stöd och hitta nya icke-rökare vänner. Den här supportgruppen kan ge dig nytta av deras erfarenhet, vad som är bra att sluta göra. Du kan hitta supportgrupper på platser som rekreationscenter, kyrkor eller gemenskapskollegier.

TIPS! Hitta metoden att sluta som är enklaste för dig. Kallkalkon är kanske inte det mest effektiva tillvägagångssättet för dig.

När du försöker sluta röka, borde du göra vänner och familj medvetna om dina planerade förändringar. Bara genom att låta dem veta vad du försöker göra, kommer de att kunna vara ett supportteam för dig och hjälpa dig att hålla dig motiverad och kämpa för frestelser. Detta kan bara vara det extra tryck som du behöver hålla dig på spår med din avslutande plan.

Om du inte kan sluta röka själv, besök din läkare. Det finns mediciner, som antidepressiva medel, vilket kommer att bidra till att sluta mycket lättare. Din läkare kan också hjälpa dig att hänvisa till supportgrupper och andra resurser du kan använda för att se till att du lyckas sluta.

Om du inte kan sluta röka kall kalkon, använd nikotinbytesbehandlingar, som fläckar, sprayer, inhalatorer eller tuggummi. Att använda dessa nikotin-tillhandahållande OTC-produkter i samband med din egen personliga viljestyrka kommer att bekämpa de grova symptomen på uttag.

TIPS! Om du känner att du absolut måste röka, försök försöksmetoden först. Ta en lång promenad, diska eller ta bort tvätten innan du tillåter dig att röka.

Innan du börjar måste du göra ett åtagande att sluta. De flesta som slutar gör det på grund av brist på viljestyrka. Motivera dig själv genom att överväga alla de kraftfulla motivationerna du har för att sluta.

Se till att du berättar för dina vänner och familj att du slutar röka. De kommer att vara där för vad du behöver och kan påminna dig om dina planer att sluta. Det mest effektiva sättet att sluta är att ha människor runt som stöder dig. Att ställa in ditt supportsystem hjälper dig att vara mycket mer benägna att uppnå mål relaterade till att sluta.

Att upprätthålla en positiv utsikter och ett högt engagemang är viktiga aspekter av att sluta röka. Föreställ dig ditt liv efter att du röker, där du är friskare, lyckligare och kan hålla fast vid din månadsbudget med lite vänster. Att sluta röka kan förbättra lukten av andan och den totala hälsan i munnen. Att tänka på negativa saker kan hjälpa dig att sluta röka, men också försöka tänka på positiva aspekter.

TIPS! Hypnos kan vara något du bör försöka om du vill sluta röka. Hypnos har hjälpt många människor att framgångsrikt sluta för gott.

Det bästa stället att börja när du slutar röka, är att bara sluta. Det mest effektiva sättet att sluta är bara att sluta. Börja aldrig säkerhetskopiera. Det kan verka ganska svårt. Dock släpps cigaretter helt och hållet att fungera ganska bra.

Om du rökning hemma, se till att du rengör huset noggrant när du slutar. Tvätta gardiner och möbler, skrubba ner väggarna och andra saker i ditt hem som luktar cigaretter. Istället för luktande rök när du kommer hem, kommer du att lukta rena, fräscha dofter. Detta kommer att minska frestelsen att röka.

Kom på ett sätt att behålla din motivation genom att hålla det i åtanke och i sikte hela tiden. Du kan tycka att det är bra att skriva inspirerande citat i din planerare, eller ha på dig smycken som påminner dig om din kamp. Oavsett vilken metod du använder, kan de visuella påminnelserna vara till hjälp för att bekämpa begäret vid en senare tidpunkt.

TIPS! När du försöker sluta röka, borde du göra vänner och familj medvetna om dina planerade förändringar. Du kommer att känna att du inte vill släppa dem genom att röka igen och hjälpa dig att hålla dig motiverad.

Planera framöver hur man hanterar stressiga situationer. Ditt rökningsliv var fyllt med att reagera på stress genom att tända en cigarett. Du är mindre benägna att ge dig denna frestelse om du lägger en plan för att hantera stress. Har flera idéer du kan använda om den första inte hjälper till.

Undvik alla aktiviteter eller situationer där du tidigare röker för att försöka sluta röka. Ändra dina rutiner som är förknippade med rökning. Drick kaffe medan du kör till jobbet och undvik baren för att minska begär, eftersom det kommer att finnas många rökare i detta område.

De första sju dagarna utan cigaretter kommer att vara den svåraste delen av att sluta. Tänk på att du inte kan komma igenom den första veckan. När du slutar röka, sjunker nikotinhalterna i kroppen snabbt och leder till abstinenssymptom. Efter den här inledande perioden kommer dina nikotinbehov för det mesta att vara psykologiska. Det här är inte heller lätt, men när du inte längre är fysiskt beroende av nikotin, kommer du att ha en mycket lättare tid motstå begär.

TIPS! Ta saker dag för dag. Fokusera inte på att röka någonsin igen.

Nu har du lärt dig att sluta röka är inte en omöjlig uppgift. Genom att prova ovanstående tips med positivitet och uthållighet, kan du verkligen sparka den här otäcka vanan. Din styrka och förmåga kan till och med överraska dig.