Nyttiga tips för att avsluta den skadliga rökningvanen


Även om många rökare skulle vilja sluta, går de inte igenom med sina planer. Använd de tips du har läst här för att sluta röka idag och se aldrig tillbaka. Ta den här informationen och använd den för att sluta röka för alltid.

Om du röker en cigarett är något du inte kan undvika, åtminstone försöka stalla för tid innan du tänder upp. Gör dig själv göra en annan aktivitet först, bara ta en promenad runt huset eller dricka en kopp te. Denna paus mellan begäret och dess uppfyllelse kan göra det möjligt att inte röka cigaretten trots allt. Även om du sänker sig till cigaretten i slutändan kommer du åtminstone att röka en eller två mindre än du normalt skulle ha den dagen.

För att öka sannolikheten för att du kommer att lyckas med din önskan att sluta röka, försök att sammanställa en lista på papper om de positiva och negativa konsekvenserna att sluta Du kommer ihåg dessa skäl och tänka på dem varje gång du vill röka.

När du slutar röka, informera din familj och vänner om dina avsikter. Bara genom att låta dem veta vad du försöker göra, kommer de att kunna vara ett supportteam för dig och hjälpa dig att hålla dig motiverad och kämpa för frestelser. Det här stödet kan vara det extra tryck som du behöver för att vara starkt när du slutar.

Om du vill sluta röka, måste du göra en lista över hur du ska gå om att sluta. Ta dig tid att skapa en lista med idéer som passar din egen livsstil och vanor. Varje person uppnår sina mål olika. Du måste räkna ut vad som fungerar bäst för dig själv och din livsstil. Skapa din egen personliga lista hjälper dig att göra detta.

Ett regelbundet träningsprogram hjälper dig i dina ansträngningar att sluta röka. Träning är också en bra stressavlastare. Gå en lång promenad varje dag, eller spela en sport. Tala med en läkare innan du börjar träna rutiner.

TIPS! Innan du börjar planera att sluta röka, skapa en personlig lista över steg du kan ta för att sluta. Att ta sig tid att sätta sig ner och anpassa din egen lista till din egen personlighet är en utmärkt metod att sluta.

Försök ändra din kostvanor genom att äta mer grönsaker i frukter för att undvika att få den vikt som resulterar i att du slutar röka. Oavsett vikt du får kommer sannolikt att minimeras som ett resultat. Du kommer naturligtvis att begära vissa livsmedel under rökning, så gör dig redo och ha hälsosamma alternativ till hands.

Var säker på att du är villig att hålla fast vid din plan att sluta röka. Alltför många försöker sluta på ett infall och misslyckas då när de står inför allvarliga hinder. Kom ihåg varför du vill sluta, och påminna dig ofta.

Om du vill sluta röka, tala med din läkare. En läkare kan veta om metoder för att sluta att du inte är medveten om. Dessutom kan din läkare ordinera dig en medicin för att sluta om han eller hon tror att du behöver.

TIPS! En viktig del av att ge upp cigaretter, försöker inte göra det helt själv. Låt din familj och vänner veta att du har bestämt dig för att sluta, så att de kan stödja dig genom processen.

Om du når en milstolpe när du avslutar, gratulera eller belöna dig själv för dina prestationer. Till exempel, gå till en film efter en vecka att du inte röker. På en månadspunkt kan du äta ute på en restaurang som du har varit intresserad av att kolla. Efter det fortsätter du att göra belöningen bättre tills du är på en punkt där rökning inte längre är ett problem.

Framtiden för en hälsosam framtid när du lyckas sluta röka bör göra dig optimistisk. Sätt informationen i denna artikel i praktiken för en hälsosammare, lyckligare du!