Nyttiga tips för att avsluta den skadliga rökvanen


Alla rökare förstår att de borde sluta. Har du någonsin pratat med någon annan som röker och får dem att prata om hur bra deras cigarett är för dem? Personer som aldrig rökt förstår inte hur svårt att sluta, men folk som brukade röka förstår helt. Läs vidare för att ta reda på vad som har fungerat för andra ex-rökare.

Sluta röka

Försök att sluta röka genom att använda den metod som är lättast för dina behov. Försök inte gå kallt kalkon. Endast 5% av de som försöker denna metod lyckas. Eftersom nikotin är så beroendeframkallande, kan en patch, medicinering eller terapi vara till hjälp. Dessa saker kommer att minska svårighetsgraden av dina initiala abstinenssymptom, vilket gör det lättare för dig att sluta röka.

Du kan gå med i ett gym eller börja en vanlig träningsrutin för att hålla dig upptagen. Detta kommer att innebära den tid du skulle ha spenderat att röka. Övning hjälper dig också i stressavlastning. Om du är ny att träna, börja långsamt genom att gå varje dag. Gå alltid till din läkare innan du börjar träna.

Berätta för din familj och vänner om du planerar att sluta röka. Att informera de älskade av dina planer ger dem möjlighet att hjälpa dig med din resa. Hjälp av dessa människor kan hålla dig fokuserad på din plan att sluta röka.

Om du försöker sluta röka, få mycket vila. Att stanna upp sent kan höja trötthet, öka cravings för en cigarett. Många gånger finns det ingen runt under sena kvällstimmar, vilket gör det lättare att smyga i ett par puffar. Åtta timmars sömn varje natt gör att du kan förbli mentalt fokuserad, vilket håller dig i bättre kontroll över otäcka begär.

Om du inte tror att du kan sluta kall kalkon, kan du prova nikotinbytesprodukter, som tuggummi eller fläckar. Du kan köpa dessa produkter i disken. De låter dig få din dagliga dos av nikotin och arbeta för att bli av med denna vana utan att drabbas av abstinenssymptom.

Vila är nyckeln om du vill sluta röka på allvar. För de flesta håller de uppe sent på natten och ökar cigarettbehovet. Du kan bli frestad att smyga en rök eftersom ingen är omkring för att fånga dig under dessa timmar. Om du får minst åtta timmars sömn varje natt, kommer du att fokusera och kunna stoppa alla begär.

Håll dig så optimistisk som möjligt när du utvecklar en behandling för att sluta röka. Föreställ dig ditt liv efter att du röker, där du är friskare, lyckligare och kan hålla fast vid din månadsbudget med lite vänster. Att sluta röka kan förbättra lukten av andan och den totala hälsan i munnen. Att se negativen att röka kan skrämma folk till att sluta, men att föreställa sig alla positiva kan vara lika bra.

Om du rökt, inne i ditt hus, ge det en fullständig rengöring när du har slutat. Skrubba dina väggar och kaklade golv, schampo din møbel och mattor och tvätta eller torka dina fönsterbehandlingar. Detta kommer att göra ditt hem luktigt bra och göra det så att du kommer in i ditt hem inte utlöser behovet av att röka.

Den första veckan efter att du slutat röka kommer säkert att vara det värsta skedet. Under de första 48 timmarna kommer din kropp att eliminera sin uppbyggnad av nikotin. Efter att ha kommit igenom den första veckan kommer emellertid huvuddelen av begäret att vara primärt psykologiskt. Även om det fortfarande är svårt att uthärda, är psykologiska begär mycket mindre traumatiska jämfört med fysiska begär.

Försök inte göra det själv. Få hjälp av dina vänner och familj. Att gå med i en supportgrupp kan också vara en stor hjälp. Dina kamrater vet precis vad du går igenom och kan erbjuda hjälp och råd.

Bli inte avskräckt om du misslyckas med att sluta första gången du försöker. De flesta slutade flera gånger innan de avslutades med framgång. Försök att lära dig något varje gång du misslyckas. Du kan hitta framgång i samma situation nästa gång.

För en nonsmoker, belyser en cigarett och puffar bort på det, absolut ingen mening alls, särskilt med tanke på att alla är medvetna om farorna med att röka. De vet inte hur svårt det är att sluta. Du kommer att finna att råd inom denna artikel genereras av ex-rökare. Ta vad de har lärt sig och genomföra sina tekniker i ditt liv för att hjälpa dig att sluta.Source link