Nyttiga tips för att sparka din rökmiljö idag


Såsom är välkänt i vetenskapsverdenen är nikotin i tobak ett mycket beroendeframkallande ämne. Det är faktiskt en av de svåraste ämnena att sluta med framgång. Ta reda på så mycket som möjligt om att sluta så att du har rätt verktyg på din sida.

Sluta röka så fort du kan. Under inga omständigheter bör du försöka sluta kall kalkon. Denna metod har bara en framgångsgrad på 5 procent. Nikotin är en extremt beroendeframkallande substans, så metoderna för nikotinbyte kan hjälpa dig att skämma bort dig själv. Du kommer att ha en lättare tid att göra det genom ett tidigt tillbakadragande, vilket ger dig en bättre chans att sluta.

Support Group

Bryt ner fördelarna med att sluta röka genom att skapa en lista med specifika fördelar och nackdelar. Ditt sinne tenderar att ta någonting mer allvarligt när du skriver ner det. Inte bara kan du hitta motivation för att fortsätta din resa på detta sätt, men din resa kan bli lättare eftersom du kan koncentrera mer.

När du äntligen valt att sluta röka, tänk på att gå med i en supportgrupp. Det finns stor styrka och trygghet i en grupp likasinnade människor som alla driver mot samma mål och hanterar samma utmaningar. Människor som har varit i din position kan hjälpa dig att styra dig genom processen. För att hitta en stödgrupp som är avsedd för rökning, kolla din lokala recenter, kyrka eller community college.

När du väl bestämt dig för att sparka röken vana, berätta för din familj och vänner. När du berättar för dessa människor har du slutat, de kommer att motivera dig att förbli engagerad. Hjälp av dessa människor kan hålla dig fokuserad på din plan att sluta röka.

Du borde oroa dig för att gå igenom en dag efter en annan. Fokusera inte på att röka aldrig igen. I stället fokusera på att inte röka idag. En kortare tidslinje kan hjälpa till att göra saker mycket enklare på dig både fysiskt och mentalt. Du kan alltid ställa in mer långsiktiga mål när du känner dig bekväm med din engagemang för att sluta.

För att lyckas med ditt mål att sluta röka, bör du göra det så enkelt av en metod som du eventuellt kan. Försök inte gå kallt kalkon. Denna metod har bara en framgångsgrad på 5 procent. Eftersom nikotin är så beroendeframkallande, är det bäst att väga dig själv. Detta ökar sannolikheten för att du slutar bra.

Tala med din läkare om att sluta röka. Din läkare kan kanske föreslå att du slutar använda resurser som du tidigare inte kände till. Dessutom kan din läkare också bestämma sig för att skriva en recept för ett läkemedelsavbrott.

Var noga med att belöna dig själv för små milstolpar när du slutar röka resan. Till exempel, gå till en film efter en vecka att du inte röker. Efter en månad, äta ute på en trevlig restaurang som du inte äter regelbundet på. Gå framåt, öka betydelsen av belöningen tills du är helt rökfri och tänker inte ens på det längre.

Om ditt mål är att slutligen sluta röka, måste du öva dina färdigheter när du slutar. Många tidigare rökare misslyckades med sitt första försök att sluta. När du slutar försöker du hålla dig till avhållsamhet så länge som möjligt. När du ger in en cigarett, försök att sluta igen omedelbart efter. Försök sluta och kom ihåg att försöka längre varje gång, som du lär dig längs vägen. Så småningom kommer du att bli bra på att göra detta, och du kommer att sluta och inte gå tillbaka.

Tala med dina nära och kära om ditt beslut att sluta röka. När du litar på dem runt dig med information som detta, kan de hjälpa dig att hålla dig motiverad, liksom att behålla frestelsen i våg. En stödjande grupp av nära och kära kan ge dig det tryck du behöver hålla fast vid dina planer för att sluta.

Rengör ditt hem, din bil och din garderob för att bli av med lukten av rök. Rengör dina mattor, dina gardiner, dina kläder och dina möbler. Du ska även tvätta väggarna. Få lukten av rök ut ur allt i ditt hem. Ditt hem kommer att lukta friskt och rent, och du kommer inte att påminnas om att röka varje gång du går i dörren.

Ta hänsyn till effekterna på din familj som kan vara orsakad av din dåliga rökning vana och använda den som motivation för att hjälpa dig att sluta. Enligt amerikanska statistiken är tjugo procent av alla dödsfall direkt relaterade till rökning. Var inte en statistik.

Kom ihåg att du har svårt att sluta för att du är beroende. Det är beroendeframkallande på en fysisk och känslomässig nivå. Implementera tipsen i den här artikeln och förenkla processen att sluta själv. Genom att använda denna användbara råd kan du uppnå ditt mål att sluta röka.

Om du absolut måste ha en cigarett nu, försök att fördröja det för ett tag. Genom att berätta för dig själv kommer du att checka tillbaka om tio minuter för att se om du fortfarande vill ha en cigarett, kommer du vanligtvis att undvika begäret. Upprepa detta steg upprepade gånger om du behöver.Source link