Nyttiga tips för att sparka din rökning i dag


Din familj önskar att du slutar röka. Din läkare berättar förmodligen att du slutar vid varje möte. Även din försäkringsleverantör är villig att ge dig rabatter om du slutar. Varför puffar du fortfarande bort då? Även om du har misslyckats tidigare kan du göra det den här gången. Använd följande tips för att sluta röka för gott.

Om du vill vara framgångsrik när du slutar röka, försök att göra en lista över alla för och nackdelar som slutar kommer att föra dig. Att ta upp problemet skriftligt hjälper dig att se det tydligare. Du kan bli mer motiverad att stanna kvar på vägen, och därför kanske du kanske slutar vara mindre utmanad.

Tips! När du bestämmer dig för att sluta röka, hitta en supportgrupp för att hjälpa. Du får mycket sympati, råd och stöd genom att bygga relationer med människor som har gått eller går igenom samma sak.

Om du inte kan sluta röka själv, besök din läkare. Det finns mediciner, som vissa antidepressiva läkemedel, som kräver recept som kan hjälpa dig att komma igenom försök och triumfera att sluta. Förutom att informera dig om olika behandlingar med rökning, kan han eller hon också informera dig om supportgrupper och andra resurser i samhället som kan vara användbara.

Om du helt enkelt inte kan sluta röka rakt ut, använd nikotintum eller hudfläckar. Dessa finns i disken på något apotek och ger din kropp en liten mängd nikotin, vilket kan minska abstinenssymptomen och få dig igenom de värsta tiderna.

När du slutar röka, måste du undvika de utlösare som du alltid har förknippat med att röka. Till exempel, om du alltid röker när du pratar i telefonen, än du behöver hitta något annat att göra med dina händer, eller gå till ett annat rum för att prata så att du inte tänker på att tända en cigarett. Kom upp med något som kan distrahera dig vid dessa tillfällen.

Om du röker en cigarett är något du inte kan undvika, försök åtminstone att stanna i tid innan du tänder upp. Tvinga dig själv att göra någonting, om det går en promenad runt blocket eller helt enkelt dricker ett helt glas vatten, innan du får en cigarett.

Tala med din läkare om att sluta röka. Det är möjligt att din läkare har resurser som du inte gör. Dessutom kan din läkare känna att du skulle dra nytta av att använda en receptbelagd läkemedelsbehandling för att hjälpa dig att sluta.

Medan du slutar röka, tillåta dig själv en belöning när du når vissa milstolpar. Till exempel, njut av en film med en speciell vän efter den första veckan har gått. När du har varit rökfri i en månad, gå till en trevlig restaurang, en som är speciell för dig. Gradvis öka belöningarna när du slutar längre och längre perioder utan att röka, tills det inte längre ens går in i ditt sinne.

Secondhand Smoke

TIPS! Gör en lista och specificera alla metoder du ska använda för att uppnå detta höga mål. Du kan och bör anpassa denna lista till ditt liv och dina vanor.

Kick rökning vana för dina älskade hälsa. Tänk på farorna med begagnad rök och inser att du sätter din familj i risk att bli offer för dessa faror varje dag. Detta borde verkligen motivera att du slutar. Detta kommer att bli förödande under tiden, eftersom du kan utsätta giftiga kemikalier genom secondhand rök. Att sluta röka kommer inte bara att förbättra din hälsa utan även din familj och vänner.

Det bästa du kan göra för att starta din cigarettfria livsstil är att sluta röka. Det mest effektiva sättet att sluta är bara att sluta. Avsluta och låt inte dig själv röka igen. Det kan tyckas ganska svårt att göra det på så sätt. På lång sikt uppväger hälsan och de fysiska fördelarna det ursprungliga obehaget.

Du måste hitta sätt att få din motivation i sikte hela tiden. Många tycker att placera motivationsmeddelanden i hela hemmet och på kontorshjälp på sin resa för att sluta röka. Oavsett vad du valde, med en visuell påminnelse kommer du att hjälpa när ett begär begär.

Börja träna hemma eller gå med i lokalt gym, för att hålla dig sysselsatt och förhindra dig från att röka. Övning är ett bra sätt att lindra stress.

Tänk på hur vår rökning påverkar din familj. Kom ihåg att om du blir allvarligt sjuk eller dör på grund av rökning, kommer det att skada din familj. Att tänka på detta kan hjälpa dig att vara motiverad att sluta. Det finns statistik som säger att så många som en av fem amerikanska dödsfall är relaterade till rökning. Håll dig från att bli en statistik och sluta nu.

Body Sheds

Om du håller på med att sluta röka, måste du vara medveten om att de första sju dagarna efter att du avslutat kommer att vara det tuffaste. De första 48 timmarna av att sluta är när din kropp skjuter all den otäcka nikotin du har konsumerat. När din kropp skyller nikotin kommer den svåra delen att vara psykisk missbruk. Det kommer fortfarande vara svårt, men begäret blir mindre när tiden går.

TIPS! Få mycket stöd. Samla en stödgrupp av icke-rökning vänner och familj för att hjälpa dig när du kämpar.

Gör slut på en gåva för dig själv. Titta aldrig på det som en förlust eller en börda. När du ser fördelarna med att sluta, blir det enklare. Tänk på proffsen snarare än nackdelarna. Tänk inte på deprivationerna, tänk på de positiva aspekterna av ett nikotinfritt liv. Om du gör det kommer du att stärka din önskan att sluta och hjälpa dig att nå dina mål denna gång.

Sluta röka

När du försöker sluta röka, koncentrera dig på att äta frukt, grönsaker, frön och nötter. Dessa kalorier är naturliga och hälsosamma sätt att hålla din kropp stark och hjälpa dig att sluta röka av flera skäl. Till att börja med ger det dig ett sätt att ockupera din mun och dina händer så att du inte missar de rörelser som är inblandade i att röka så mycket. En extra fördel att äta frukt och grönsaker är att fibern i dessa livsmedel kan hjälpa till att bota din aptit, vilket i sin tur hjälper till att kontrollera din vikt. Det höga näringsvärdet av dessa livsmedel kommer också att sluta, eftersom det bidrar till att minska symtomen på uttag.

TIPS! Det viktigaste att göra när du vill sluta röka är att göra det första engagemanget för förändringen. Avsluta omedelbart kommer att ge bästa möjliga chans till optimal hälsa i framtiden.