Nyttiga tips för att sparka din rökningsliv idag


Även om du förmodligen redan vet hur rökning skadar dig är det fortfarande svårt att slå missbruk. Om du vill sluta röka kan du behöva lite tryck ner rätt väg. Dessa tips är utformade för att göra att börja sluta lite enklare.

För att öka dina chanser att sluta röka, gör en lista med plus och minuser om att stoppa. Att lägga ner någonting ner i skrivning kan förändra hela ditt perspektiv. Det kan också motivera att gå framåt och kan sluta vara svårare genom att låta dig hålla ögonen på priset.

Sluta röka

Hitta en bra stödgrupp för att hjälpa dig sluta röka. Att arbeta med andra som slutar eller som har slutat röka kan hjälpa dig att hålla fokus på ditt ultimata mål. Att ha ett stödsystem kan vara ovärderligt. Du är säker på att hitta några supportgrupper i ditt område. De kan träffas i en kyrka, ett communitycenter eller en skola efter timmar.

Gör en lista över vilka metoder du kan använda för att sluta. Att ta tid att tänka och anpassa din lista utifrån din personlighet är en bra metod att sluta. Olika sätt att arbeta för olika människor. Det är viktigt att ta reda på vilken strategi som passar bäst för dig. Att komma fram till din personliga lista kommer att uppnå detta.

Tips! Dag för dag är det enda sättet att sluta röka. Det finns inget behov av att bo på att stanna för alltid; helt enkelt besluta att sluta röka för den dag du är i just nu.

Gör ett gym medlemskap del av din avslutande plan. Din hälsa kommer att förbättras och ännu viktigare kommer du att ge dig själv något istället för att röka för att uppta din tid. Övning kan också fungera som en stressavlastare. Om du inte är en väldigt aktiv person kan du börja långsamt med att gå på promenader regelbundet. Du bör diskutera dina avsikter med din läkare innan du utför någon träningsrutin.

Din läkare kan hjälpa dig att sluta röka. Det finns mediciner, som antidepressiva medel, vilket kommer att bidra till att sluta mycket lättare. De kan också erbjuda andra möjligheter till stöd eller behandling.

Samla stöd från alla som du älskar. Det är viktigt att du utnyttjar sitt stöd, men berätta för dem att inte döma dig. Du borde informera dem om att du troligen kommer att vara i dåligt humör först och att du förmodligen inte kommer att tänka klart. Du behöver hjälp av andra under denna process.

Älskade Ones

Skydda din familjs hälsa genom att sluta röka. Tänk på farorna med begagnad rök och inser att du sätter din familj i risk att bli offer för dessa faror varje dag. Detta borde verkligen motivera att du slutar. När du slutar röka kommer du också att stoppa hur mycket du utsätter dina nära och kära för de farliga kemikalierna i andrahandsrök. Inte bara blir du friskare när du slutar röka, men dina nära och kära kommer också att vara friskare.

Bifoga en belöning till varje litet mål du gör. Skriv ner de belöningar du kommer att bevilja dig när du når en dag, en vecka, en månad och ett år som en icke-rökare. Sätt listan någonstans där du kan se den dagligen. Du kan bli förvånad över hur mycket dessa belöningar kan motivera dig att övervinna hinder.

TIPS! Byta cigarettbandet du röker kan hjälpa dig att sluta. Detta kan vara särskilt effektivt om du köper ett varumärke du vet är obehagligt i smak eller lukt.

Sluta röka cigaretter så snart som möjligt! Genom att sätta ett datum långt in i framtiden minskar du chanserna för framgång. När du slutar minskar du risken för skadliga hälsoeffekter. Din familj påverkas också av din rökning, eftersom det har visat sig vara dödligt att använda begagnade rök.

Rökning har förmodligen varit något du använde för att hjälpa dig att gå igenom stressiga situationer. Om så är fallet måste du ersätta det med någon annan form av avkoppling. I stället för belysning uppstår vissa personer omedelbart stressavlastning när de lär sig yoga eller tar sig tid att meditera.

Skapa en mantra som beskriver varför du slutar. När som helst du känner ett starkt begär kommer du upprepa denna mantra till dig själv. Det här är ett utmärkt sätt att fokusera din uppmärksamhet från avhopp och positivitet.

TIPS! Se till att berätta för din familj och vänner att du har bestämt dig för att sluta röka. De kan vara där för att hjälpa dig att sluta.

Att sluta röka kan vara mycket svårt för många människor, men att veta några effektiva tekniker kan göra uppgiften enklare. Lär dig av de tips som presenterats här och du kommer att vara ett steg närmare ditt mål att sluta. Applicera de tips som anges här för att skydda hälsan hos dig och din familj.Source link