Nyttiga tips för att sparka din rökningsliv idag


Trots de uppenbara och väl dokumenterade farorna med cigarettrökning fortsätter miljontals fortfarande att göra det. Det är lättare att säga att du kommer att sluta än det är att faktiskt göra det. Om du är intresserad av att sluta för gott kan den här artikeln vara till hjälp för dig.

Bryt fördelarna med att sluta röka genom att skapa en lista med specifika fördelar och nackdelar. När du skriver något ner kan det fungera för att justera din sinnesstämning. Det kan hålla dig fokuserad på ditt mål, vilket bör göra det lättare att sluta.

10 minuter

Du bör försöka fördröjning taktiken när du känner att du absolut måste ha en cigarett. Berätta för dig själv att du väntar ca 10 minuter och sedan bedöma hur du känner. Under den tiden, distrahera dig själv och chansen är, efter 10 minuter är upp, kommer begäret att vara borta. Om du inte ser de resultat du letar efter genast bör du fortsätta försöka.

För att avvärja den viktökning som normalt är förknippad med att sluta röka, sätt din diet bort från sötsaker och mot frukt och grönsaker. Människor kan gå upp i vikt när de slutar röka, så var uppmärksam på vad du lägger i munnen, vilket gör dessa veggie snacks till en bra idé. Att äta en hälsosam kost ger dig den styrka och uthållighet du behöver för att hålla fokus på ditt mål.

Tips! Hitta den enklaste metoden att sluta röka. Det är vanligtvis inte klokt att försöka sluta med kall kalkon.

Om du funderar på att sluta röka är det viktigt att du pratar med din läkare i förväg. Din läkare kanske har vad du behöver sluta. Om din läkare anser att det är lämpligt kan de ordinera dig medicinering med att sluta.

Försök inte sluta röka utan hjälp och stöd från andra. Informera din familj och vänner om att du försöker sluta och be dem att inspirera dig att släppa denna vana. Det är också en bra idé att använda en supportgrupp. Att bara prata med människor som går igenom samma sak kommer att hjälpa till att stimulera dig att sparka vanan.

Secondhand Smoke

TIPS! Supportgrupper kan vara en bra resurs när du väl bestämt dig för att du är redo att sluta. Det kan hjälpa till att nätverka med andra som förstår dina fysiska och känslomässiga symptom, eftersom de upplever samma sak.

Sluta röka inte bara för din hälsa utan också för hälsan hos alla runt omkring dig. Secondhand rök kan vara skadlig för de i ditt hushåll. Att sluta minskar din familjs exponering för sekundär rök, så att de blir mindre benägna att bli allvarligt sjuk om du slutar. Att sluta kommer inte bara att förbättra din egen hälsa, men det kan också hjälpa dina nära och kära att bli friskare.

Rengör ditt hem från topp till botten när du slutar röka. Skrubba dina väggar och kaklade golv, schampo din møbel och mattor och tvätta eller torka dina fönsterbehandlingar. På så sätt kommer ditt nya luktande hus inte påminna dig om att röka.

Besluta inte att sluta "någon dag". Gör det idag. Undvik förutbestämda datum i framtiden och bara få slutprocessen påbörjad omedelbart. Genom att sluta nu minskar du risken att bli offer för en potentiellt dödlig sjukdom. Kom ihåg att din avslutning också minskar din familjs exponering för skadlig begagnad rök.

TIPS! Försök att uppmuntra vänner och familj att stödja ditt beslut att sluta röka. Gör dem medvetna om att deras stöd är viktigt, men att de inte borde vara dömliga.

Försök träna när det är möjligt. Eftersom du kommer att få bättre lungkapacitet, kommer du att hitta dig lättare. Det kan också hjälpa till att undvika att sätta på pund tack vare en långsammare metabolism. Endorfinernas träningsprodukt är inte ersättning för nikotinhöjder, men de bidrar till att ta bort kanten från uttag.

Tänk inte på att sluta som ett offer; Tänk på det som att göra dig själv en tjänst. När du ser sluta som en positiv sak blir det lättare för dig att hålla fast vid uppgiften till hands och sluta tidigare. Tänk på hur ditt liv ska förbättra, och hur misslyckande att sluta kommer att påverka din hälsa på lång sikt. Håll dig fokuserad på de positiva motivationsfaktorerna som är inblandade i ditt val.

Sluta röka

TIPS! När du jobbar med att sluta, ta bort de saker som du mentalt kopplar till rökning. Du kan associera rökning med körning eller läsning.

Du kanske vill överväga rådgivning för att sluta röka. Ibland röker vi av emotionella skäl. När du hanterar problemet är det lättare att sluta röka. Om detta verkar som något som skulle vara till hjälp, prata med din läkare för att få en hänvisning till rätt person.

Tänk igenom de potentiella utmaningar du kan stöta på strax efter att du slutat röka. De flesta som misslyckas med att sluta, gör det efter bara några månader att försöka. I början kommer det att vara särskilt frestande att relellera och ha "bara en" cigarett när cravings slår. Det är därför viktigt att du förstår dina utlösare.

En förändring av utsikterna kan vara användbar om du vill sluta röka men inte vill välja att avbryta metoder. När du kan internalisera processen att sluta bara en dag, eller ett steg i taget, får du mycket mer kraft och kan sluta mycket lättare. Forskning kognitiv beteendeterapi som hjälper dig att förändra din rutin och bryta kontrolltobak har för dig.

Tips! Du behöver inte gå igenom det här ensam. Informera din familj och vänner om din plan att sluta, och acceptera deras kärlek, uppmuntran och stöd när du bekämpar din kamp.

Du kommer att vilja berätta för dina vänner, familj och kollegor du planerar att sluta röka. Dessa människor kommer att göra dig ansvarig för dina mål, och därigenom öka chansen att du lyckas. Du kommer vara mindre benägna att vilja besvikna dem eller misslyckas med att uppfylla sina förväntningar. Detta kommer att hjälpa dig att hålla dig på rätt väg för att slå dina begär, oavsett hur svåra saker blir.

Försök inte sluta röka bara för att andra människor vill att du ska. Grunden är att du bara kommer att lyckas om du verkligen vill sluta dig själv. Att sluta röka är en underbar gåva som du kan ge dig själv, och du vet att du aldrig kommer att besvikna mottagaren om du håller fast vid ditt ord.

Rökvanor

Tips! Om du röker hemma, gör en noggrann rengöring av ditt bostadsutrymme, när du bestämmer dig för att sluta. Tvätta och tvätta allt i ditt hus, inklusive: mattor, draperier och gardiner, väggar och någon annan typ av ytbeläggningar.

Såsom har diskuterats i den här artikeln kan du sparka röken vana om du ärligt tillämpar dig själv. Du måste hålla fast vid dina planer och vara fast besluten. Genom att göra detta och utnyttja de tips du har lärt dig här kommer du att kunna slutligen sparka din rökning vana.Source link