Nyttiga tips för att sparka din rökningsliv idag


Det finns många påtryckningar i dagens värld som kan påverka din förmåga att sluta röka. Lyckligtvis kan följande råd hjälpa dig att motstå dessa tryck och slutligen sparka röksvanan.

Om du bestämmer dig för att sluta röka och inte vill kyla kalkon, överväga nikotinersättningsterapi. Användning av dessa nikotinavgivande OTC-produkter i samband med din egen personliga viljestyrka kommer att bekämpa de grova symtomen på uttag.

TIPS! Hypnos är ett effektivt verktyg som du kan använda när du slutar röka. Hypnos har hjälpt många människor att framgångsrikt sluta för gott.

Var säker på att du är villig att hålla fast vid din plan att sluta röka. Massor av människor misslyckas när de försöker sluta på grund av att de inte hade den rätta tankegången, eller de gav helt enkelt för fort. Motivera dig själv genom att överväga alla de kraftfulla motivationerna du har för att sluta.

Som en del av ditt försök att sluta röka, vill du diskutera det med din läkare. Din familjläkare kan erbjuda hänvisningar och resurser som du annars inte har tillgång till. Om din läkare känner att din situation kräver det kan han eller hon tycka att det är bäst att du tar receptbelagt läkemedel för att sluta.

Ange en rad mellanliggande mål som en del av ditt program för att sluta röka. När du uppnår varje mål, belöna dig själv. Till exempel, njut av en film med en speciell vän efter den första veckan har gått. När du når en månad utan att röka, gå till en speciell restaurang. Efter det börjar du långsamt bygga belöningen tills du har nått den punkt där du inte längre tänker på att röka.

TIPS! När du slutar röka är det en daglig händelse. Att bryta vanan är en process; det sker inte över natten.

Planera en strategi för att hantera stress nu när du inte röker längre. Du kan överväga att betala gymmet ett besök, eller anmäla dig till en klass som lär dig en ny hobby. Även massage eller bubbelbad kan ge lättnad under tider då stressen är hög. Du kan lägga ditt fokus på ett spel eller en trevlig bok istället för att röka. Till och med ett besök med en bra vän kan tänka på att röka.

Om du röker hemma, gör en noggrann städning av ditt bostadsutrymme, när du bestämmer dig för att sluta. Shampoo din klädsel och mattor, tvättar dina gardiner och draperier och tvättar dina väggar. Ditt hem kommer att lukta friskt och rent, och du kommer inte att påminnas om att röka varje gång du går i dörren.

Idag är dagen att sluta röka! Besluta att sluta idag istället för att ställa in ditt slutdatum i framtiden. Att sluta röka har omedelbara hälsoeffekter, och börjar minska risken för att utveckla dödliga medicinska tillstånd direkt. Din familj påverkas också av din rökning, eftersom andrahandsrök har visat sig vara dödligt.

Rökningstopp

Diskutera rökningstoppläkemedel med din läkare. Det har skett mycket framsteg inom rökningstoppet. Från nikotinbytebehandlingar, till läkemedel som hjälper din kropp att övervinna uttag, finns det en mängd tillgängliga alternativ. Du bör kontakta din läkare om eventuella kontraindikationer innan du försöker röka.

Nu när du har läst den här artikeln borde du ha mycket större förtroende för din förmåga att permanent sluta röka. Berätta för andra om de steg du tar för att sluta röka, så att de också kan dra nytta av dem.Source link