Nyttigt råd som någon kan använda för att sluta röka


Det finns så många människor som vill bli av med sina hemska rökvanor. Rökning är otroligt ohälsosam, och långvarig exponering kommer att skada dina lungor över tiden. Så läs igenom den här artikeln och se vad du kan göra för att verkligen bli av med din rökning vana för gott.

Om du känner att du behöver röka en cigarett, försök först fördröja den här åtgärden. Berätta för dig själv att du måste ta en promenad innan du kan röka, eller ens avsluta ett stort glas vatten innan du röker. När du håller ut för den extra lilla tiden kan du kanske upptäcka att du lyckas besegra begäret trots allt. Om du fortfarande känner att du behöver den cigaretten, kan försena det innebära att du kommer att röka minst en mindre på den aktuella dagen.

Tips! Var lätt när du slutar röka. Avsluta kall kalkon rekommenderas definitivt inte.

Hypnos kan hjälpa sluta röka. Om du bestämmer dig för att prova hypnos, gör ett avtal med en licensierad hypnotisör. Under hypnos kommer hypnotisören att ge dig positiva bekräftelser medan du hypnotiseras. När transen är trasig kan du konstatera att cigaretter håller lite överklagande, vilket gör dig ännu närmare ditt mål att sluta.

Skapa en lista med idéer om hur sluta röka kan uppnås. Anpassa den här listan till ditt liv och dina behov, för att sluta effektivt. Alla har en unik stil som hjälper dem att uppnå sina mål. Det är mycket viktigt att du hittar något som fungerar bra för dig. Att göra din egen lista kommer att uppnå detta.

Många tycker att att ta ett nytt träningspass, träningspass eller fysisk acivity kan göra det lättare att undvika att röka. Övning kan också fungera som en stressavlastare. Du kan lindra in i en hälsosammare livsstil genom att börja ta en daglig promenad och arbeta dig upp till en ansträngande aktivitet. Fråga din läkare innan du börjar delta i någon övningsaktivitet.

TIPS! När du försöker sluta röka, överväg att försöka hypnos. Varje år använder tusentals människor av licensierade hypnotiska terapeuter för hjälp med sin rökning.

Cravings verkar komma oftast när en individ känner sig stressad. För att hålla dig från att falla offer för detta, hitta ett hälsosamt alternativ för stressavlastning. Det kan innebära att du går till gymmet i ögonblick när du brukar uppleva cravings, eller starta en hobby eller ens ha ett vanligt massageschema. När du har lite ledig tid, uppta dig själv med ljuvliga distraheringar som att läsa, chatta med en vän eller spela ett spel som är nytt för dig.

Avsluta tills du får det rätt. De flesta som försöker sluta misslyckas första och andra gången. Sluta röka och gör en stark insats för att undvika att börja om så länge som möjligt. Om du misslyckas första gången, ställ in ett andra slutdatum omedelbart. Varje gång du slutar röka och har ett återfall, lär du dig vad som gick fel och strävar efter att sluta längre nästa gång. Så småningom kommer du att sluta för gott och aldrig tända en annan cigarett igen.

Använd Internet för att hitta support. Delta i online supportgrupper. Internet innehåller en mängd webbplatser som är avsedda för att hjälpa rökare att sluta sin vana. Det kan vara till hjälp eller till och med katartiskt att dela upp med frustrationer och framgångar med andra som förstår din kamp. Du kommer att hitta tröst när du pratar med människor som går igenom samma slags kampar.

TIPS! När du slutar röka, informera din familj och vänner om dina avsikter. Andra som vet om ditt mål kommer både att hålla dig ansvarig och ge dig ett supportsystem.

För att hjälpa till med motivationsfaktorn för rökuppehåll, kom alltid ihåg din familj och de som skulle påverkas på ett stort sätt om din hälsa minskade avsevärt på grund av denna mycket farliga vana. Enligt amerikanska statistiken är tjugo procent av alla dödsfall direkt relaterade till rökning. Gör ditt bästa för att inte bli en statistik.

Kom i form. Du kommer att upptäcka att din lungkapacitet förbättras snabbt efter att du slutat röka, så att du kan träna lättare. Du kommer också att undvika att gå ner i vikt. Även om du får enorma fördelar med endorfinet som produceras genom träning, kommer det inte att ersätta nikotinhöjden, men åtminstone kommer det att lugna dina begär att röka.

Byt ut rökning med träning. Utöva frisläppande endorfiner, vilket kan förbättra ditt humör och hjälpa dig att fokusera på något annat än dina begär. Dessutom bidrar träning till att kompensera förändringar i din ämnesomsättning som kan uppstå när du slutar, vilket hjälper dig att hålla viktminskningen till ett minimum.

TIPS! Ta saker dag för dag. Bara jobba med att undvika tobak idag, kommer alltid att ta hand om sig själv.

Om du försöker sparka rökning, kan rådgivning vara ett bra alternativ att försöka. Ibland röker människor av känslomässiga skäl. Att hantera sådana problem kan också hjälpa din uppmaning att röka försvinna. Om du tror att din rökning kan orsakas av denna typ av trigger, ring din läkare för att diskutera dina alternativ för denna typ av behandling.

Efter att ha läst den här artikeln borde du få en bättre bild av vad du måste göra för att sluta röka. Tänk på att det finns människor som älskar och bryr sig om dig, och de vill att du ska vara med dem så länge som möjligt, så använd det du har lärt dig idag för att sparka den cigarettvanen för gott.