Nyttigt råd som någon kan använda för att sluta röka


Många rökare försöker sluta men ge upp när de stöter på svårigheter. Om du kan hålla en positiv attityd, behålla din viljestyrka och ha lite kunskap om tekniker, kommer du vara redo att sluta idag. Försök med alla följande tips, och du kan bli förvånad över din framgång.

Om du absolut måste ha en cigarett med hjälp av stalling taktik. Ta en lång promenad, diska eller ta bort tvätten innan du tillåter dig att röka. Ibland räcker det med att ta den här tiden att tänka på andra saker för att avvärja tankar om att du tar en puff. Om du slutar röka en cigarett, har du åtminstone rökt en mindre cigarett den dagen.

Tips! För att bli mer framgångsrik när du slutar röka, försök skriva nackdelarna och proffsen att sluta. När något läggs i skrivning kan det ha en inverkan på hur du tänker på saker.

Ta varje dag en åt gången. Vägen till stopp är bara en process. Du ska inte förlora sömn över nästa vecka, månad eller till och med nästa år. Tillvägagångssättet avslutas dag för dag. Ge dig själv kredit för varje dag du lyckas, och du kan bli förvånad över hur snabbt dessa dagar blir till veckor.

10 minuter

När en cigarettsträng slår, försök att genomföra förseningar. Genom att berätta för dig själv att du kommer att se hur du känner på 10 minuter och sedan distraherar ditt sinne och kropp under den tiden, kommer du normalt att hitta 10 minuter senare, kommer begäret att gått. Om du fortfarande känner uppmaningen, upprepa processen! Berätta själv att du väntar fem till tio minuter innan du röker.

TIPS! Supportgrupper kan vara en bra resurs när du väl bestämt dig för att du är redo att sluta. Det kan vara fördelaktigt att prata med ex-rökare som har upplevt samma saker som du går igenom, och förstår de fysiska och känslomässiga utmaningarna du går igenom.

Försök att äta hälsosamt för att bekämpa all viktökning från att sluta röka. Detta kommer att hjälpa till med att hålla viktminskningen borta. Kom ihåg att sluta kommer att göra dig hungrig, så du kan också mata dig något hälsosamt.

Be dina familjemedlemmar att gå ombord med ditt beslut att sluta röka. Det är dock kritiskt att de förstår att du vill ha positivt stöd, inte håna. Varna dem om det faktum att du sannolikt blir grumpigare än vanligt när du börjar processen. Du kan också vara lite fuzzy-brained. Att sluta röka är en riktig utmaning, och du kommer att behöva stöd för att lyckas.

Nikotinutbyte

TIPS! Försök med hypnos för att hjälpa dig sluta röka. Att besöka en licensierad hypnotisör är en effektiv strategi som har fungerat för många individer.

Överväg att använda en nikotinbyte-typ av terapi. Uttag från nikotin kan orsaka känslor av frustration, irritabilitet, depression och rastlöshet. Nikotintraver kan vid tiden vara överväldigande. Överväg nikotinersättningsterapi. Studier har visat att de som använder nikotinplåster, tuggummi eller pastiller har dubbla chanserna att slutföra med framgång. Men du bör aldrig använda dessa nikotinbyten medan du fortfarande röker.

Förstärka din beslutsamhet att inte ge in, genom att skapa en solid backupplan för när cravingsna sparkar in eller trycket lägger till. Detta kan översättas till att göra möten för aktiviteter, som gym eller spa, under de timmar då dina nikotinbehov är i topp. Identifiera saker du kan göra om du har oväntat stillestånd. Läs en engrossande bok eller ring en vän till exempel.

Om du slutar röka, förbättrar du inte bara din egen hälsa utan hälsan hos dem som är nära dig. Långt från att vara ofarlig, är användbar rök känd för att orsaka cancer och kan leda till andra allvarliga medicinska tillstånd. Det kommer att fungera bra för hela ditt hushålls hälsa när du slutar röka. Det betyder att du inte bara kommer att sluta göra dig friskare, det kommer att göra dina nära och kära friskare också.

Tips! Du bör försöka fördröjning taktiken när du känner att du absolut måste ha en cigarett. Tvinga dig att vänta minst tio minuter innan du ger dig uppmaningen.

Klipp ner på rökning. Detta är det första steget för att nå ditt mål om ett rökfritt liv. Undvik att röka när du först vaknar. En annan strategi för att minska mängden du röker är att röka en halv cigarett varje gång du har en.

Tänk på de troliga konsekvenserna av en stor minskning av din hälsa som orsakas av rökning. Hur påverkas dina nära och kära vänner? En av fem amerikanska dödsfall är relaterad till rökning på något sätt, enligt många statistik. Undvik att bli statistik!

Många försöker sluta röka cigaretter, men kan inte. För att framgångsrikt sluta röka måste människor ha två saker: en handlingsplan och tillräcklig motivation att fortsätta gå när det blir svårt. Försök med de tips du just läst för att hjälpa dig att skapa en strategi för att framgångsrikt befria dig från behovet av att röka.Source link