Nyttigt råd som någon kan använda för att sluta röka


Rökning är inte bara ohälsosam, men det äventyrar dem runt dig. Rökning orsakar många hälsoproblem, inklusive cancer, hjärtsjukdomar och emphysema. Någon secondhand rök kommer också att vara farlig. Det här är bara några av anledningarna till att du borde sluta. Denna artikel innehåller flera tips som kan hjälpa dig att sluta framgångsrikt.

Om du vill lyckas sluta röka, försök att göra en lista över alla fördelar och nackdelar som kommer att ta med dig. När du skriver något skriftligt har det ofta en inverkan på hela din mentala uppfattning. Det kan hjälpa till att motivera dig att hålla dig på kursen, och kanske till och med sluta göra det för att du kan vara fokuserad.

TIPS! Supportgrupper kan vara en bra resurs när du väl bestämt dig för att du är redo att sluta. Att arbeta med andra som slutar eller som slutat röka kan hjälpa dig att hålla fokus på ditt yttersta mål.

När du bestämmer dig för att sluta röka en gång för alla, gör en lista fylld med användbara tips och avsluta strategier. Att ta tid att tänka och anpassa din lista utifrån din personlighet är en bra metod att sluta. Alla gör saker på egen väg. Det är mycket viktigt att du hittar något som fungerar bra för dig. Skapa din egen personliga lista hjälper dig att göra detta.

Sluta röka

Om du har kämpat gång på gång och slutat röka, överväg att planera en tid med din läkare. Receptbelagda läkemedel kan göra att sluta röka lättare att hantera. De är inte för alla, så denna diskussion bör också inkludera din detaljerade medicinska historia. Inte bara kommer din läkare att kunna erbjuda dig medicin, de kan ge information om supportgrupper och hjälpa till med hotlines som kan förbättra din förmåga att lyckas sluta.

TIPS! Låt din familj och vänner komma in på hemligheten du vill sluta röka. Genom att låta dem veta, kan de ge dig den motivation du behöver.

Nå ut till dina vänner och familj för att få stöd när du bestämmer dig för att sluta röka. Du måste låta dem veta att du vill ha sitt stöd, inte deras dom. Så, låt folk omkring dig veta att du kommer att sluta röka och att ditt humör kommer att förändras på grund av detta. Det är inte enkelt att sluta röka, du borde alltid utveckla ett stödsystem.

Berätta för alla du vet om din önskan om att sluta röka. Dina älskade vill utan tvekan stödja dig, och de kan fungera som påminnelser om varför sluta är så viktigt. Ett stödsystem för familj och vänner är det bästa för dig. Ett solidt stödsystem förbättrar dina chanser att sluta permanent.

Motivation och positiv utsikter är nyckeln till att sluta. Fortsätt fokusera på de positiva sätten ditt liv kommer att förändras när du befriar dig från cigaretter. Tänderna kommer att se vitare ut, dina kläder kommer inte längre att lukta som rök, och din andedräkt gör dig mycket mer kissbar. Att acceptera att cigarettrökning har negativa hälsoeffekter kan vara skrämmande för vissa, men att fokusera på positiven kan också vara mycket motiverande.

TIPS! Om du vill sluta röka, gör en lista över metoder som kommer att fungera till dig. Att ta tid att tänka och anpassa din lista utifrån din personlighet är en bra metod att sluta.

Minska mängden cigaretter du röker. Att vidta stegvisa steg är ett bra sätt att hjälpa dig att uppnå dina långsiktiga mål att sluta. Försök att vänta en timme innan du har din första cigarett på dagen. En annan metod att använda är att röka endast hälften av din cigarett för att hjälpa dig att minska gradvis.

Om du verkligen vill sluta röka, få det bra att sluta. Mycket få rökare lyckas sluta första gången de försöker. När du slutar försöker du hålla dig till avhållsamhet så länge som möjligt. Om du ska glida upp och tända, kom genast tillbaka på rätt spår och sätt in ett nytt slutdatum. Varje gång du måste sluta, tillåt dig så länge som möjligt. Låt varje misstag vara en lärande möjlighet. Förhoppningsvis kommer du så småningom att komma till ett ställe som du kommer att sluta och det kommer att vara för evigt.

Sök support online. Du hittar ett överflöd av webbplatser skapade för att hjälpa människor med deras önskan om att sluta röka. Det kan vara till hjälp eller till och med katartiskt att dela upp med frustrationer och framgångar med andra som förstår din kamp. Dessutom kommer människor som slutar med dig att förstå de unika känslomässiga kamperna som följer med den här resan.

TIPS! Kom ihåg att sluta röka är en dag för dag. Fokusera på att komma igenom bara en dag utan att röka.

Totalt sett är rökning en extremt ohälsosam sak att göra, och det kan också vara farligt för dem runt dig, att du utsätter röken för. Några av de negativa effekterna det kan ha på din hälsa är lungcancer, emfysem och höra attacker. Inandning av andras rök är också riskabelt, och rökning utgör ett hot mot någon nära dig. Ställ råd från denna artikel för att arbeta i ditt liv och förhoppningsvis sluta ditt beroende av att röka.Source link