Nyttigt råd som någon kan använda för att sluta röka


För många människor, stress och tryck från omvärlden gör att rökning verkar vara ett absolut måste. det är svårt att finna skäl att sluta. Men du behöver inte fortsätta att gå igenom denna onda cykel av stress, tryck och rökning. Läs vidare om några tips som hjälper dig att sluta röka permanent.

Du kan hitta en supportgrupp i ditt område för det stöd du behöver för att kunna sluta röka. Genom att komma ihop med människor som finns i dina skor kan du dela de svårigheter du står inför. Människor med erfarenhet som slutar, eller går igenom samma sak som du, kan erbjuda sina egna tips och råd. Kolla ditt tidning och lokalsjukhus för hjälpmedel.

TIPS! Försök att distrahera dig själv när du planerar att röka en cigarett. Ta en lång promenad eller titta på ett tv-program för att få ditt sinne att röka.

Börja träna hemma eller gå med i lokalt gym, för att hålla dig sysselsatt och förhindra dig från att röka. Träning är också en bra stressavlastare. Om du inte tränar, börja långsamt med några promenader. Kontrollera med din läkare innan du faktiskt påbörjar några omfattande träningsrutiner.

10 minuter

Rökningstopp är en av de få gånger då det är bäst att förhöra; Fördröjning taktik är ofta en effektiv strategi. Berätta för dig själv hur du kommer att känna på omkring 10 minuter och distrahera dig själv. Du borde se längdpasset inom 10 minuter. Om du fortfarande känner uppmaningen, försök att hålla distraherande dig själv i 10 minuters steg för att avstå från att röka så länge som möjligt.

Tips! För att du ska sluta röka framgångsrikt måste du utarbeta en lista över dina skäl för att göra det Att skapa en lista baserad på dina behov och mål är en bra strategi för att hjälpa dig sluta röka.

När du slutar röka, ge dig själv belöningar för varje milstolpe du går längs vägen. Du kan ta dig ut till en ny filmversion efter den första veckan. Efter en tobaksfri månad, reservera en plats på en restaurang som du sällan får njuta av. Fortsätt arbeta mot dessa mindre mål tills du finner att du kan gå utan att röka på obestämd tid.

Om du vill undvika starka begär och känslor av uttag, se om du kan komma fram till hälsosamma metoder för att hantera stress. Du kan överväga att betala gymmet ett besök, eller anmäla dig till en klass som lär dig en ny hobby. Även massage eller bubbelbad kan ge lättnad under tider då stressen är hög. När du har lite ledigt tid, upptag dig själv med ljuvliga distraktioner som att läsa, chatta med en vän eller spela ett spel som är nytt för dig.

En annan motiv för att sluta är att det kommer att gynna din familj, liksom själv. Secondhand rök kan orsaka cancer och andra stora hälsokomplikationer. När du slutar röka, minskar du den tid som dina nära och kära utsätts för den farliga sekundärrökningen. Att sluta röka kommer inte bara att minska risken för din egen hälsa, men också risken för dem som finns omkring dig.

TIPS! Om du försöker sluta röka, ta saker en dag i taget. Snarare än att fokusera på att aldrig ha en cigarett någonsin igen, koncentrera dig bara på att inte lysa upp idag.

Efter den information du just har läst bör du ha större självförtroende för att du äntligen kan bryta din rökning vana. Lämna denna information om hur du slutar röka till andra som också vill bryta denna vana. Beväpnad med denna typ av kunskap kan vem som helst få en hälsosammare framtid.Source link