Nyttigt råd som någon kan använda för att sluta röka


Rökning kan vara allvarligt skadlig för många aspekter av ditt liv. Rökning kan leda till fläckiga tänder och stinkande kläder och hår. Det kan dock få en ännu större påverkan på din hälsa. Ju tidigare du slutar röka, desto tidigare kommer din kropp att återhämta sig från dess negativa påverkan. Gör inte hur du börjar sluta? Kolla in tipsen nedan.

Ett hjälpmedel som hjälper dig att sluta är att göra en lista med anledningar till varför du borde sluta röka, och också orsakerna till att du motstår att sluta. Att skriva något ner kan förändra hela ditt mentala perspektiv. Dina ansträngningar kommer att bli enklare på det här sättet, eftersom du kommer att fokusera på ditt mål.

TIPS! Hypnos är ett effektivt verktyg att använda när du slutar röka. En erfaren, licensierad hypnotisör kan hjälpa dig att sluta röka för livet.

Om du inte kan göra bort med ett begär helt och hållet, försök åtminstone hålla ut mot det så länge som möjligt. Försök att berätta för dig själv att du kan få en rök efter att du har gått, eller när du dricker ett stort glas vatten. När du håller ut för den extra lilla tiden kan du kanske upptäcka att du lyckas besegra begäret trots allt. Om du slutar ge dig i alla fall, var det lite längre tid att du kunde vara rökfri.

Tala med en läkare om du behöver hjälp i dina försök att sluta röka. Receptbelagda läkemedel kan göra att sluta röka lättare att hantera. De är inte för alla, så denna diskussion bör också inkludera din detaljerade medicinska historia. Din läkare kan också ge information om supportgrupper, hotlines eller andra resurser som kan förbättra dina chanser att lyckas sluta.

Nå ut till dina vänner och familj för att få hjälp när du bestämmer dig för att sluta röka. Det är viktigt att du låter dem veta att du behöver sitt stöd och att du inte behöver dem att vara dömande. Du borde informera dem om att du troligen kommer att vara i dåligt humör först och att du förmodligen inte kommer att tänka klart. Avsluta är svårt, men om du har stöd av dina vänner och familj kan du göra det lite lättare.

TIPS! Se till att du kommer ihåg att sluta ett steg i taget. Att ge upp tobaksvanan är en lång process.

När du försöker sluta röka, måste du hålla dig borta från de saker som utlöser dig och får dig att röka. Ett par exempel är som om du röker efter att du äter en måltid eller när du kör din bil. Du måste identifiera dessa triggers och ändra hur du svarar på dem så att du inte börjar börja röka automatiskt. Du måste hitta andra saker att tänka på eller göra, för att tänka dig att röka under dessa tider.

För att behålla din viljestyrka, trots intensiv begär och abstinenssymptom, leta efter hälsosamma utlopp för din stress. Det kan innebära att man slår på gymmet när det är dags då dina önskningar är värsta, plockar upp en ny hobby eller får en vanlig massageavdelning. Identifiera saker du kan göra om du har oväntat stillestånd. Läs en intressant bok eller ring en vän till exempel.

Att sparka rökning vana är sällan en lätt uppgift, men det kommer att vara väl värt det på flera sätt än man kan tänka sig. Förhoppningsvis har den här artikeln givit dig den instruktion och inspiration du behöver för att slutligen sluta röka. Välj din favoritspets och prova den idag!Source link