Nyttigt råd som någon kan använda för att sluta röka


Många misstänker felaktigt att allt de behöver göra för att sluta röka är att kasta bort sina cigaretter, aldrig att återvända. Det här kan hjälpa dig att sluta, men det behöver inte vara så grovt. Massor av tekniker kan hjälpa dig att försöka sluta röka.

Kallt Turkiet

Sluta röka gradvis. Att försöka sluta med att gå kallt kalkon är aldrig en bra idé. Statistiskt sett misslyckas människor som försöker kalla kalkon 95% av tiden. Eftersom nikotin är så beroendeframkallande, kan en patch, medicinering eller terapi vara till hjälp. Detta kommer att underlätta dig genom de tidiga tillbakadragningsstadierna och göra slut på mindre svårigheter.

TIPS! Om du vill lyckas sluta röka, försök att göra en lista med alla fördelar och nackdelar som kommer att ge dig. Att skriva något ner kan förändra hela ditt mentala perspektiv.

När du bestämmer dig för att sluta röka en gång för alla, gör en lista fylld med användbara tips och sluta strategier. Ta dig tid att anpassa din lista som ett sätt att sluta röka mer effektivt. Varje person uppnår sina mål olika. Det är viktigt att ta reda på vilken strategi som passar bäst för dig. Att göra en lista för dig själv av dina egna metoder hjälper dig att nå ditt mål.

Om du är intresserad av att döma din ohälsosamma vana, är det viktigt att du är dedikerad att se den genom. Du kan vara mer framgångsrik att sluta om du har det bästa tänket. Tänk på orsakerna till att du slutar och du kan fortsätta att vara engagerad.

Det är viktigt att hitta sätt att hantera nikotinuttag, för att hålla sig från att ge efter för dina begär och den stress de kan orsaka. Du kan försöka gå till gymmet under ett begär eller starta en ny hobby. När du har lite ledig tid, uppta dig själv med ljuvliga distraheringar som att läsa, chatta med en vän eller spela ett spel som är nytt för dig.

TIPS! Sluta röka så fort du kan. Försök aldrig att kyla kalkon.

Ett annat motiv för att sluta är att det kommer att gynna din familj såväl som dig själv. Secondhand rök kan påverka hälsan för någon som finns omkring dig som kommer i konstant kontakt med det. Så genom att välja att sluta röka, minskar du inte bara risken för att du får en typ av sjukdom eller någon annan typ av sjukdom, men du minskar också chansen att en älskad kommer också. Att sluta kommer inte bara att förbättra din egen hälsa, men det kan också hjälpa dina nära och kära att bli friskare.

Motivation och positiv inställning är viktiga punkter när du försöker sluta röka. Allt du behöver göra är att inse hur ditt liv kommer att bli så mycket bättre när du äntligen har slutat. Tänk på att dina tänder kommer att bli ljusare och renare, ditt andetag och kläder kommer att lukta bättre, och ditt hem kommer att vara fullt av friskhet och renlighet. Att tänka på negativa saker kan hjälpa dig att sluta röka, men också försöka tänka på positiva aspekter.

Överväg att klippa tillbaka på din rökning. Att vidta stegvisa steg är ett bra sätt att hjälpa dig att uppnå dina långsiktiga mål att sluta. När du vaknar upp varje morgon, försök att vara uppe i minst en timme innan du tänder upp dagens första cigarett. Du kan också försöka röka hälften av en cigarett åt gången för att minska rökning.

TIPS! Om du röker en cigarett är något du inte kan undvika, försök åtminstone att stanna i tid innan du tänder upp. Ta en lång promenad eller titta på ett tv-program för att få ditt sinne att röka.

När du planerar att sluta röka, se till att inte låta rädslan för misslyckande påverka processen. De flesta tidigare rökare kommer att berätta att det var nödvändigt att sparka vanan mer än en gång. Sluta bara, och se hur långt du kan gå utan att starta tillbaka. Så fort du lyser igen, sätt ett annat slutdatum. Avsluta för längre och längre perioder varje gång. Så småningom kommer en av dina ansträngningar att bli permanenta.

Sluta röka

Det första steget att sluta röka är bara att helt enkelt sluta. Det bästa sättet att börja ditt uppdrag är att sluta helt och hållet. Sluta röka, och hämta aldrig någon cigarett igen. Det kan verka ganska svårt. Det är den mest effektiva metoden, över tiden!

TIPS! Skapa en lista med idéer om hur sluta röka kan uppnås. Att ta tid att anpassa din personliga lista är en utmärkt hjälp för att uppnå ditt mål.

Nu när du har tagit dig tid att läsa detta råd bör du nu vara bättre rustad att formulera en plan för att sluta röka. Även om det inte är så realistiskt att du inte kommer att bli frestad att sluta, kan du använda dessa tips för att sluta.