Nyttigt råd som någon kan använda för att sluta röka


Det kan vara svårt att räkna ut exakt hur man slutar röka när det finns så mycket tryck och inflytande att hålla sig till det. Den här artikeln kan hjälpa till att öka dina chanser att lyckas.

Om du vill sluta röka, gå med i en supportgrupp. Supportgrupper kan hjälpa dig att lära dig att hantera de fysiska och emotionella utmaningar du kan uppleva när du slutar. Du kan få stöd och vägledning från tidigare rökare som har lyckats sluta, liksom bra tips för att hantera processen. Du kan kolla din lokala kyrka, rec center eller till och med community college för att hitta dessa supportgrupper.

TIPS! Låt din familj och vänner komma in på hemligheten att du vill sluta röka. När du berättar för dessa människor har du slutat, de kommer att motivera dig att förbli engagerad.

Om du försöker sluta röka, var noga med att få gott om vila. Ju längre du stannar upp, ju fler begär du kommer att möta. Sena nätter är också vanligtvis en tid när det inte finns någon annan, vilket betyder att det är lättare att smyga den ena cigaretten. Genom att sova åtminstone åtta timmar varje natt kommer dina mentala förmågor att bli mer akuta och du får mer viljestyrka för att övervinna dina begär.

Nikotinutbyte

Försök med nikotinbytesprodukter som erbjuds. Återkallande från cigaretter kan lämna dig irriterad, deprimerad eller frustrerad. Cravings kan vara extremt svårt att motstå. Terapier som nikotinbytebehandling kan vara till hjälp. Chanserna att någon slutar röka fördubblas om de använder nikotinplåster eller tuggummi. Det är viktigt att undvika att använda dessa om du fortfarande röker.

TIPS! För att sluta röka, försök att skapa en lista över sätt du kan sluta. Detta kan vara ditt bästa verktyg för framgång, om det används till din fördel.

Om du är intresserad av att döma din ohälsosamma vana, är det viktigt att du är dedikerad att se den genom. De flesta som slutar gör det på grund av brist på viljestyrka. Kom alltid ihåg varför du vill sluta för att hålla dig motiverad.

För att undvika sprickbildning under press av begär och nikotinuttag, hitta hälsosamma sätt att hantera den resulterande stressen. Försök gå till gymmet, ta upp en helt ny hobby, eller få regelbundna massage när du blir hungrig. När du har lite ledig tid, uppta dig själv med ljuvliga distraheringar som att läsa, chatta med en vän eller spela ett spel som är nytt för dig.

Secondhand Smoke

TIPS! Din läkare kan hjälpa dig att sluta röka. Receptbelagda läkemedel kan göra att sluta röka lättare att hantera.

Sluta röka för dina nära och kära hälsa. De är förmodligen utsatta för din begagnad rök, och detta kan orsaka andning och hälsoproblem. Att sluta minskar din familjs exponering för sekundär rök, så att de blir mindre benägna att bli allvarligt sjuk om du slutar. Att sluta röka ger fördelar för dig och de du älskar.

Nu när du har dessa tips till ditt förfogande, kommer du att upptäcka att det är möjligt att sparka denna vana en gång för alla. Lämna denna information om hur du slutar röka till andra som också vill bryta denna vana. Beväpnad med denna typ av kunskap kan vem som helst få en hälsosammare framtid.Source link