Nyttigt råd som någon kan använda för att sluta röka


Som vetenskap visar är nikotin väldigt beroendeframkallande. Detta gör det oerhört svårt för vissa människor att sparka vanan. Utrusta dig med bra tips och råd om hur du verkligen slutar röka, så att du kan ge dig en bra chans att uppnå detta mål.

Support Group

Tips! Hitta en supportgrupp om du behöver ytterligare support efter att du slutat röka. Du får mycket sympati, råd och stöd genom att bygga relationer med människor som har gått eller går igenom samma sak.

Att gå med i en bra stödgrupp kan hjälpa dig att sluta röka. Att prata med dina kamrater hjälper dig att hitta nya tekniker för att kämpa begär, ha emotionellt stöd och hitta nya icke-rökare vänner. Den här supportgruppen kan ge dig nytta av deras erfarenhet, vad som är bra att sluta göra. Du kan hitta grupper för stöd i lokala kyrkor, fritidscenter eller högskolor.

Var öppen och låt folk veta om ditt mål att sluta röka. Att informera de älskade av dina planer ger dem möjlighet att hjälpa dig med din resa. Detta kan ge dig mer av ett tryck för att fortsätta försöka sluta.

Tala med din läkare om du har svårigheter att sparka din rökvanor på egen hand. Han kan ordinera dig ett läkemedel för att underlätta din ångest, abstinenssymptom och till och med irritabilitet. En läkare kan också ge dig information om hotlines, supportgrupper och andra resurser som kan öka sannolikheten för framgång med att sluta.

TIPS! Ta bara varje dag som det kommer. Att sluta är inte en binär sak; det utvecklas under en lång tidsperiod.

Om du inte kan sluta röka kall kalkon, använd nikotinbyte terapi, som fläckar, sprayer, inhalatorer eller tuggummi. Du kan köpa dessa produkter i disken. De låter dig få din dagliga dos av nikotin och arbeta för att bli av med denna vana utan att drabbas av abstinenssymptom.

Rökning har mycket starka föreningar med vissa aktiviteter, och undvikande av dessa situationer kan hjälpa dig att sluta röka. Ändra ditt beteende, så du är inte frestad, till exempel, gå till nya restauranger som inte tillåter att röka. Leta efter en distraktion i dessa situationer.

Innan du ens tänker på att börja processen för att sluta röka, måste du vara villig att vara engagerad. Du kan vara mer framgångsrik att sluta om du har det bästa tänket. Skälen du slutar kommer att vara en utmärkt motivation för dig att förbli rökfri.

TIPS! Skapa en träningsplan eller ett träningsprogram som hjälper till att fylla tomrummet kvar av cigaretter. Övning är ett bra sätt att lindra stress och få en hälsosammare inställning.

Var noga med att belöna dig själv för små milstolpar när du slutar röka resan. Ta dig till exempel en film efter en vecka av att vara rökfri. En gång i månaden har gått, gå ut till middag på en ny restaurang. Fortsätt så här för att gradvis öka belöningen till den punkt du inte tänker på att röka längre.

Öva bli en bra quitter tills du kan sluta röka permanent. De flesta tidigare rökare kommer att berätta att det var nödvändigt att sparka vanan mer än en gång. När du slutar försöker du hålla dig till avhållsamhet så länge som möjligt. Om du börjar röka igen, besluta om ett nytt slutdatum. Försök att hålla längre varje gång och försök att lära av dina misstag varje gång man uppstår. Så småningom kommer du att bli bra på att göra detta, och du kommer att sluta och inte gå tillbaka.

Avstå från att röka till varje pris för att maximera chansen att sluta effektivt. Avsluta omedelbart kommer att ge bästa möjliga chans till optimal hälsa i framtiden. Sluta bara röka och börja aldrig igen. Det här är den bästa metoden som, om du kan följa det, misslyckas det aldrig. Det har faktiskt visat sig vara det mest effektiva på lång sikt.

Sluta röka

Det är svårt att sluta röka eftersom det är lätt att bli beroende av nikotin som finns i cigaretter. Många tycker det är mycket svårt att ge upp vanan, både av fysiska och emotionella skäl. Använd informationen som finns här för att göra saker lite mer hanterbara för dig själv. Genom att använda denna information och lägga in ett hårt arbete, kommer du att kunna sluta röka.Source link