Nyttigt sluta röka råd som är enkelt och effektivt


Det finns många påtryckningar i dagens värld som kan påverka din förmåga att sluta röka. Denna artikel kan hjälpa till att öka dina chanser att lyckas.

Sluta röka så fort du kan. Att sluta kall kalkon rekommenderas definitivt inte. Om du försöker på så sätt finns det 95% chans att du kommer att misslyckas. Prova strategier som medicinering, terapi eller en patch. Detta kommer att underlätta dig genom de svåra, tidiga tillbakadragningsstadierna och göra det lättare.

TIPS! Skriv ner anledningar till varför du borde sluta för att öka chansen att du faktiskt slutar. När du skriver något ner kan det fungera för att justera din sinnesstämning.

Om du känner att du absolut måste röka, försök försöksmetoden först. Berätta för dig själv att du måste ta en promenad innan du kan röka, eller ens avsluta ett stort glas vatten innan du röker. Ofta kommer du att upptäcka att du bara ger dig ett ögonblick och något att uppta dig med dig kommer att kunna komma förbi begäret utan att behöva röka. Om du slutar röka en cigarett, har du åtminstone rökt en mindre cigarett den dagen.

Du kan belöna dig på olika sätt genom att gå med i ett gym. Du kan använda tid som du brukar röka för att träna och få din hälsa tillbaka i ordning. Dessutom ökar träningen stress och ångest. Om du är i form eller dålig hälsa bör du börja långsamt och gradvis öka takten och intensiteten. Tala med en läkare innan du börjar någon form av motion.

Sömn är en nödvändighet om du ska försöka sluta röka. För många ökar cigarettbehov under sena nätter. Sitter ensam på en sen natt får du också känna att du kan smyga en cigarett utan att göra någon besvikelse. Om du får en full natts sömn, hjälper det att hålla fokus och undvika begär.

Tips! Fortsätt försiktigt på en dag när du arbetar för att sluta röka. Försök att inte tänka på att aldrig ha en annan cigarett.

Försök inte göra det själv. Sök uppmuntran från familj och vänner och gör dem medvetna om att du försöker sluta röka och be dem hjälpa dig. En annan utmärkt idé är att få hjälp av en supportgrupp. Enkla diskussioner med andra personer som går igenom de saker du går igenom hjälper dig att stoppa denna oönskade vana.

Gör din familj och vänner medvetna om din avsikt att sluta röka. De kommer att kunna hjälpa dig att komma igenom de tuffa tiderna och vara en påminnelse om varför du slutar. Det är svårt att sluta utan stödsystem. Din framgångsgrad för att sluta kommer att öka mycket.

En stark och positiv mental attityd kan gå långt för att hjälpa dig att sluta röka. Försök att tänka på hur mycket bättre ditt liv kommer att vara när du har slutat. Tänk på hur ditt andetag kommer att lukta bättre, eller hur mycket rengörare dina tänder kommer att bli, eller hur mycket renare och fräschare ditt hem kommer att bli. Medan man vet att farorna med att röka kan skrämma lite för att sätta tobaken ner kan det vara en enorm fördel att överväga fördelarna med att sluta med.

TIPS! Om du är överväldigad av trangen att röka, försök med att använda förseningen taktik. Med fördröjningstaktiken berättar du själv att du kommer att få en rök på bara tio minuter och gå göra något annat.

Det bästa du kan göra för att starta din cigarettfria livsstil är att sluta röka. Stopp är där du måste börja. Avsluta och låt inte dig själv röka igen. Denna metod att sluta cigaretter är inte den enklaste. Det är den mest effektiva metoden, över tiden!

Sätt upp ett belöningssystem för dig själv i förväg, och varje gång du träffar ett mål, behandla dig själv. Gör en lista över de belöningar du kommer att erbjuda dig när du har slutat röka för en dag, en vecka, en månad och så vidare. Se till att du kan se den listan varje dag. Denna motivation kommer att vara till hjälp när du känner frestelse.

Sök support via online support communities och forum. Du kan upptäcka ett brett utbud av webbplatser speciellt avsedda för att ge stöd till människor som sparkar vanan. Det kan vara till hjälp eller till och med katartiskt att dela upp med frustrationer och framgångar med andra som förstår din kamp. Du kommer att hitta tröst när du pratar med människor som går igenom samma slags kampar.

TIPS! Gör inte det själv. Informera din familj och vänner om att du försöker sluta och be dem att inspirera dig att släppa denna vana.

Alltid säga, "Nej!" Till och med en puff. Ibland kanske du tror att en liten cigarett kommer att bli bra, men bara en enda puff kan göra alla dina framsteg gå i spill. Innan slagen träffar, påminna dig om all skada "bara en" cigarett kan göra.

Som rökare var rökning förmodligen din primära hanteringsmekanism under perioder med hög stress. Om det är sant, hitta en annan avslappningsteknik när du är stressad. Du kanske tycker att tekniker som meditation, motion och yoga gör att du kan bekämpa stress utan att röka.

Rådfråga din läkare om mediciner som du kan använda för att hjälpa dig att sluta. Det finns flera produkter tillgängliga för dem som försöker sluta. Det finns så många potentiella behandlingar tillgängliga, inklusive terapi och mediciner för att hjälpa dig att övervinna tobaksberoende. Diskutera alla dina alternativ med din läkare för att hitta den strategi som hjälper dig att sparka vanan en gång för alla.

Tips! När du uppfyller dina kortsiktiga mål för rökning, belöna dig själv! Om du kan gå en hel vecka utan att röka en enda cigarett, belöna dig själv med en ny skjorta eller en filmbiljett. Vid en månadspunkt kan du äta ute på en restaurang du har varit intresserad av att kolla.

När du försöker sluta röka, äta gott om nötter, grönsaker och frukt. Att uppmärksamma din kost och inklusive lågt kaloriinnehåll, hälsosam mat kommer att ge dig ett steg i ditt slut på en mängd olika sätt. Att ha en ersättning för att klara sig för att röka kan hjälpa till, särskilt om du håller din mun och händer upptagen. En extra fördel att äta frukt och grönsaker är att fibern i dessa livsmedel kan hjälpa till att bota din aptit, vilket i sin tur hjälper till att kontrollera din vikt. Dessutom kommer du att känna dig bättre och mer uppmärksam vid uttagning.

Om du försöker sluta röka, måste du överväga de olika utmaningar du kan möta när du slutar röka. De flesta som går tillbaka till rökning, återvänder till vana inom några månader från att börja försöka sluta. Det kan vara otroligt frestande att ge in i trängsel för en cigarett om du är stressad eller trött. Var medveten om dina triggers.

Du kan sluta för gott! Dela din kunskap och erfarenhet med andra rökare så att de kan dra nytta av att sluta med.Source link